Uzay alanında neden hala gelişemedik?

Uzay'a nasıl gidileceğini biliyoruz, Ay'a nasıl gidileceğine dair "teknoloji kayboldu hede hödö" diyenleri ciddiye almak aptalca olur.

Problem yörünge veya gök cismine ya da gezegene gidildiğinde "neden" gidildiği konusu. İnsanlığın tüm diğer canlılardan çok tehlikeli şekilde ayrılan bir özelliği var, yaşanabilir mi kısmına bakmadan yaşayabiliriz diye gitme yeteneği, bir nevi kanser hücresi gücüyle yayılması fakat yayılma işleminde tam kanser yapısı olarak bir yere öbeklenmesi (kötü şehirleşme ve dünya yapısında nüfus dağılımını incelerseniz görürsünüz ki 8 milyar değil, 80 milyar insanı rahatla destekleyebilecek yapılar kurulabilecekken feudal yapı kafasından çıkılamamakta, çıkılmak istenmemekte şimdiki sistem güncellenemeyeceği için telefonlar gibi bir parmak iziyle - tabi bu konuda da çalışmalar devam ediyor, neden toplumsal ortak fakat sistem tarafından kontrol edilen para birimi yapalım ki yoksa?).

1687863201796.png


Tabi şöyle bir bilgi eklemek gerekiyor, gezegenimizden herhangi başka bir gezegene gidilip koloni kurulduğunda, gidilen gezegenin mülkiyeti tümüyle koloniyi kuran ülkeye ait olmayacak diye bir yaklaşım var. Ancak bu gezegen değil, bir gök cismi, uydu veya gezegen kategorisinde olmayan bir yerse... ilk inen oranın sahibidir. Bakınız Plüto neden gezegen değil, bakınız Plütodaki en zengin mineral kaynağı nedir.
 
Arkadaşlar, Newton kütle çekimi bulmaya çalışırken bizim Osmanlı nelerle uğraşıyormuş bakmak lazım. Konuyu Türkiye Cumhuriyeti özelinde değil Osmanlı tarihi açısından konuşmak lazım.

Buyrun bir kaynak:

Özetleyecek olursak dini düşüncenin baskın gelmesi, bilime olan bakış ile bilimsel çalışmalara zarar verildi. Zaman içinde oldukça geri kaldık, şuanda ise hala oturmuş bir bilim kültürü yok halâ diyanet bütçesi bilimsel araştırmalara harcanması gerekenden daha fazla. Yani bunun etkileri sürüyor o yüzden para yok gibi argümanlar aptalca. Hayır para var ama bilim kültürü yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı