Uzay montaj yaparken anakartın poşeti kullanılır mı?

oguz23

Kilopat
Herkese iyi sosyaller. Sistem topladım bütün parçaları geldi fakat kasada stok ve teslimat sorunları çıktı kasanın gelmesine daha 2 günden fazla var. Ben de uzay montaj yapıp parçları test etmek istiyorum. Sizlere birkaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anakart ASUS Prime B650M-R modeli içinden çıktığı poşet antistatik mi? Kendi kutusu üzerini poşetini koyup anakartı da poşetin üzerine koyup montaj yapabilir miyim? Anakartı kısa devre ile Power SW pinlerine tornavida değdirip startlarsam herhangi bir sorun veya problemle karşılaşır mıyım? Anakarta veya diğer bileşenlere zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam anakart poşetleri antistatik poşet oluyor. Kutusunun üzerine poşetin iç tarafı üste gelecek şekilde koyup montajlayabilirsin sistemi. Uzay montaj sistemde en basit yöntem Power SW girişine tornavida değdirmektir zaten, başka pinlere değdirmediğin sürece herhangi bir sorun olmaz.

Poşetin iç tarafı mı? Ben dış tarafının üstüne koymuştum anakartı çıkarırken halının üzerine koymamak için. Bir problem olur mu? PSU falan bağlamadım daha sadece işlemci RAM ve SSD'yi taktım.

Evet hocam anakart poşetleri antistatik poşet oluyor. Kutusunun üzerine poşetin iç tarafı üste gelecek şekilde koyup montajlayabilirsin sistemi. Uzay montaj sistemde en basit yöntem Power SW girişine tornavida değdirmektir zaten, başka pinlere değdirmediğin sürece herhangi bir sorun olmaz.

Poşetin iç tarafı mı? Ben dış tarafının üstüne koymuştum anakartı çıkarırken halının üzerine koymamak için. Bir problem olur mu? PSU falan bağlamadım daha sadece işlemci RAM ve SSD'yi taktım.

Genelde o poşetlerin üst kısmı iletken, iç kısmı yalıtkan olur hocam. İletken kısımda kısa devre gibi riskler olabilir. Henüz PSU bağlamadıysanız bir sorun oluşmaz ama rahat olabilirsiniz. En kesin çözüm olarak direkt kutunun üstüne koyabilirsiniz.

Hocam bu poşetin iç kısmını nasıl çevireceğim ki yırtmam lazım 😁

Dosya Ekleri

• IMG_6988.jpeg
    IMG_6988.jpeg
    194,6 KB · Görüntüleme: 31
Hocam poşeti içten dışa doğru çeksenize :)

Hocam direkt anakart kutusunun üzerine koydum.

Evet hocam, sağ üstteki iki pine değmesi yeterli olacaktır.

Hocam bir soru daha sorayım. Şimdi uzay montaj yapıp bu gece kapatacağım sistemi. Sabah nöbete gideceğim 24 saat yokum. Nöbet sonrası da kasa gelecek. Kasa içerisine montaj yapmadan önce yapmam gereken bir şey var mı? Yoksa direkt kule tipini ve ekran kartını söküp tekrar montaj yapıp takayım mı?

Hocam poşeti içten dışa doğru çeksenize :)

Bu arada Thermalright Phantom Spirit içerisinden Thermalright TF7 termal macun çıkıyormuş. Ben bilmiyordum MX6 almıştım. MX6 daha iyidir değil mi?

Dosya Ekleri

• IMG_6992.jpeg
    IMG_6992.jpeg
    155,5 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı