Uzman erbaş kaç KPSS ile alır?

daghanmustafa

Hectopat
Katılım
12 Kasım 2020
Mesajlar
1.227
Çözümler
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ön lisans mezunuyum yaşım 22. ben herhangi bir uzman erbaş, astsubay, polislik (POMEM), gibi bir meslek sahibi olmak istiyorum askeriye ve polisiyede hep hevesim vardı. KPSS'ye gireceğim aşaği yukari 65 alacagimi dusunuyorum. Kaç puan ile kapatiyor bilginiz var mı olabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yanılmıyor isem Jandarma Uzman Çavuş 2021'de taban puan 72 idi. Fakat sen bu puana aldanma. O yıl ki ihtiyaç ve başvurulan KPSS puanları değişiklik gösterebilir. Yapabildiğinin en iyisini yap bekle.
 
Bir de şöyle bir şey var ben yedek astsubaylikda düşünüyorum ama yedek astsubay olursamda ilerleyen yıllarda uzmanlığa başvuramam bu sefer sadece jandarma uzmanlığa başvurabiliyorum oyle olunca ne yapsam arada kaldım.
 
Rütbe bakımından Astsubay olman senin için daha iyi olur. Çünkü askeriyeden bahsediyoruz. Tercih tamamen senin, iyi düşün iyi karar ver. Subaylığa hazırlanıp Uzman Çavuş olamayan tanıdıklarım da var, Uzman Çavuş olamayıp subay olan da. Hakkında en iyisi ne ise o olsun diyeyim.
 
Şöyle düşünüyorum kara kuvvetleri piyade uzman bile KPSS istiyor yedek astsubay olursam iç alımdan şansımı deneme hakkım var ama dış alımdan zorlarsam KPSS zorlayacak uzman için de astsubay için de KPSS istiyor ne yapsam yedek astsubaylığa mı gitsem.
 
Doğrusunu söylemek gerekirse eğer KPSS'den yüksek puan alamıyorsanız hiç zorlamayın direk uzman çavuşluğu deneyin. Subaylığa girmek hem daha zor hem de ciddi bir eleme durumu söz konusu.

Bu arada iç alımdan girmekle dışarıdan başvurmak arasında çok bir fark yok. Haberiniz olsun iç alımdan başvuran 10 adet yedek subay arkadaşımdan sadece birisi kabul edildi.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı