Konuşamamak

Ben ortaokulda yaşıyordum bu sıkıntıyı. 2,5 - 3 ay boyunca aralıksız kitap okudum ve diksiyonum gerçekten de gelişti.
Sadece kitap okuyarak diksiyon gelişmez. Eğer diksiyonun kötüyse ve kitabı da normal okuduğun gibi okuyorsan üstüne bir şey koymuyorsan bir değişiklik olmaz. Diksiyon gelişimi için kalem egzersizleri vs. var.
 
Hocam şöyle ki bu durumları yaşamanız gayet normal özellikle de bu durumlara çok "maruz kalmayan biriyseniz" yani pek sosyal değilseniz.

Kafanıza takmanızı anlıyorum biz de yaşadık bunları ama inanın ki sizin kadar hiç kimse düşünmüyor kadın muhtemelen farkına bile varmamıştır yani siz onun için her gün karşılaştığı yüzlerce alalade insandan birisiniz bunun için kendinize yüklenmeyin. Kendinizin yerinde bir arkadaşınız olduğunu düşünün ona ne derdiniz? Muhtemelen şefkatle yaklaşırdınız, anlayış gösterirdiniz değil mi? Kendinize de aynı şekilde yaklaşmayı deneyin.

Ve son olarak psikolojide sosyal anksiyete gibi durumlar için "kademeli maruz bırakma" denilen yöntem uygulanır. Bunların ne olduğunu YouTube gibi platformlardan izleyebilirsiniz ama uzman psikologların videolarını izleyin şarlatanların değil, diliniz varsa İngilizce videolar tavsiyemdir. Ya da kitaplar okuyabilirsiniz. Ama konsept çok basit aslında, bu tarz durumlarla sık karşılaşmadığınız için zorlanıyorsunuz, kademeli olarak basitten daha zora kadar bu durumlara maruz kaldıkça alışacaksınız ve bu durumlar sizin için yönetilmesi daha kolay hale gelecek, daha rahat konuşacaksınız çünkü tecrübeleneceksiniz ve hata yaptığınızda kendinize yüklenmeyeceksiniz vs.
 

Geri
Yukarı