Uzun Boylu Olmayı Olmazsa Olmaz Avantaj Sanan çocuklar

1.81 boyum 75 de kilom var genelde 1.60 lıklar kıskanır uzun boylu insanları uzun boy her zaman avantajdır hep bodurlar şikayet eder boyundan.
 
Mesajlar da kuzenimi anlattınız. Şimdi yeni evlerin kapı mesafesi kısa ve eğilerek geçiyor. Çay toplarken yamaçta yuvarlamıştı kolay şekilde. Biz yuvarlansak çay tutar ama kuzen boyu uzun olduğu için direk cayın üstünden atladı. Ayakları büyük ve istediği ayakkabı alamıyor. Ayakkabı alırken önce numarayı söyler varsa alır. Yani istediği şekilde ayakkabı da alamaz. Misafirlere gidince diyelim kalmak zorunda, ona göre kıyafet de bulunması da zor. Örneğin kilolu giydiği olan yatacak kıyafetleri vermek uzun boylu ya. Ortalama 1.70 gibi boyu olanın yanında dev adam gibi kendini rahatsız hissetmesi. Bana göre ortalama 1.80 den fazla olmaması. Bu boy ideal boy. Ne çok uzun olacan 1.90 gibi nede kısa olacaksın 1.70 boydan kısa gibi. Kuzenimin boyu uzun olunca bir ara bel rahatsızlığı da çekmişti. Kısa arabalar da direksiyon boy sıkıntısı ve tavan problemi oluyor. Ekseri arka taraf hep sıkıntılı bu araçlarda. Kuzen 3008 arabamız da rahat etmişti, tam benlik araç demişti:) Yani basketbol gibi sporcu değilsen bana göre fazla boy. İdeal boy dediğim boy aralığı olacak. Kısa diyenler de sanırım 1.65 gibi boyu olanlar isyan da. Onlar da zaten 1.90 gibi boy yerine 1.73 ve 1.80 arası istiyorlar.
 
1.81 boyum 75 de kilom var genelde 1.60'lıklar kıskanır uzun boylu insanları uzun boy her zaman avantajdır hep bodurlar şikayet eder boyundan.
Bunu bana söylediysen boyum 186, haberin olsun. :D Kendini çok uzun sanıyorsan değilsin. Bu yazdıklarımı 190 üstleri yaşıyor, 180'lerde sorun yok bu kadar. :)

@166770 186.
 
Her gün açılan fix konulardan sadece bir tanesi. Oturdukları yerden fizyoloji testi ister gibi yok böyle olur muyum, yok şöyle olur muyum diye sorular sorulunca aynı komiklikte cevap vermekten hiç kaçınmıyorum.

Benim de TR ortalamasının ortasının üzerinde bir boyum var ama bu 1.90 ve üstü gibi anormal boyutta değil. Bu konuşacaklarım çok uzun olmaklar içindir.

  • Giyim konusunda seçenekleriniz kısıtlı olur. Türkiye'de bu konuda bu arkadaşlara kısıtlı imkanlar sunulabiliyor.
  • Otobüs ve uçaklarda berbat diz mesafesi altında acı altında seyahat etmek. Seyahat süresi 3-4 saatten uzunsa demeyin keyfinize.
  • Minyon tipli bir sevgiliniz olursa sürekli kızcağız 10 cm topuklu giymek zorunda kalır. El ele tutuşmayı bırakın birbirinize eğilmek zorunda kalırsınız.
  • Çok dikkat çekersiniz eğer girdiğiniz ortam 170 boylulardan oluşuyorsa. Bir yere kaçamazsınız, göze çabuk batarsınız.
  • Çatı katında yaşamanız zor olur çünkü tavanları çok alçak oluyor. Evde kim eğilerek yürümek ister?
  • Bel ağrılarının ve kamburluk olayların kısa boylulara göre çok daha fazla olması.
  • Pilotluk, kabin memurluğu ve türevi mesleklerde boy sınırının olması. 1.95 metre boyla F-16 pilotluğu yapan yok gençler. Uzun boylu ve kilolar, 170 boy, 70 kilo adama göre daha fazla g çekemez. Bu yüzden pilotları kısa, orta kilolulardan seçerler askeriyede.
  • Standart boylarda olan yataklara sığamazsınız.
  • Perde takma, yüksekten bir şeyler alma gibi işler hep size kalır.
196 boyunda, hali hatrı yerinde bir arkadaşım var. Geçende D segment arabayla arkadaşı aldık, arkaya oturdu. Daha sonra bizi farklı bir yere götüreceğinden direksiyona geçmek istedi. Oturduğunda kafası tavana çarpıyordu, eğilerek, 2 büklüm bir şekilde pozisyon alabildi daha sonra kızıp küfürler eşliğinde ben sürmüyorum dedi. :D.

İşte super sport alacak bütçeniz olsa bile alamıyorsunuz çünkü sığmıyorsunuz. Böyle başa bela bir şey bu.

Bir de koşarken kafayı egiyorum ben hava yüze çok vuruyor kanka.
 
Uzun boylu olmak avantaj kesinlikle. 190 üzeri gereksiz. Karşı cinsi çok etkiliyor boy. Sosyal anlamda üstünlük sağlıyor. Karşınızdakine yukarıdan baktığınız için karşı taraf sizi doğal olarak üstün algılıyor. Öyle bir şey vardı yukarıdan bakarak biriyle konuşunca karşı taraf üzerinde baskı kurabiliyorsun.
 
Hocam saydığınız dezavantajlar genelde 1.85 üzeri boya sahip olan insanlar içindir ki siz bunu yazmışsınız zaten.

Yazdığınız dezavantajlara şunları eklemek istiyorum.
  1. Hareketlilik kısıtlaması: Boyunuz ne kadar uzun olursa hareket kabiliyetiniz o kadar kısıtlanır. Bu da jimnastikçilerin neden kısa boylu olduğunun göstergesi. Ve bu size kavgalar dahil her konu için dezavantajdır, sonuçta hareket ve enerji hayatımızın en önemli parçasıdır.
  2. Vücut performansı: Boyunuz ne kadar uzarsa vücut performansınız düşer, metabolizmanız yavaşlar. Daha çabuk yaşlanırsınız, önceden daha rahat yaptığınız hareketleri yapmakta zorlanırsınız ve bunun sonucunda karşınızdaki kişi sizden kısa biriyse bile güçlüyse, özgüvenliyse kavga gibi olaylarda dayak yersiniz. Ayrıca, aynı sebepten dolayı, Basketbol gibi uzun boy gerektiren sporlar hariç çoğu spor konusunda da sizden çok daha başarılı olanlar genelde sizden kısa boylu olur.
  3. Ömür kısalması: Boyunuz aşırı uzun olursa ömrünüz kısalır. Yanlış duymadınız. Evet, ömrünüz kısalır çünkü vücut büyürken kalp aynı boyutta kalır. Bunun sonucunda kalp yetmezliğinden gidersiniz.
  4. Artan hastalık riskleri: Uzun boylular, kısa boylulara göre daha sık hasta olur.
  5. Kızlar uzun boylulara bakar yalanı: Kız tavlamanın uzun boylulukla alakası yoktur. Tamamen özgüvene dayalıdır.
Kısacası, bir insan için ideal boy 1.67-1.85 arasıdır. Boyu bu aralıklarda olan kişilerin 1.85'ten uzun boylulara göre sayısız avantajı vardır. Açıkcası, saymakla bitmez ancak saydıklarımız gayet yeterli.
 
Son düzenleme:
1 giyim konusun da siz nereden bakıyorsunuz bilmiyorum ama bence daha fazla çeşit var.
2 otobüs de uzun mesafe kısa uzun demeden herkes için yorucudur.
3 girdiğim ortam belki 2 metre ortamdan oluşacak nereden biliyorsun.
4 neden çatı katında yaşayayım.
5 ne pilot olmak istiyorum ne de F16 sürmek.
6 hayatım da bir kez bile perde takmadım.
7 uzun boylu insanlar kısa boylu insanlara göre spor da (basketbol yüzme) daha basarili oluyor genellikle.
Büyük ihtimal boyunuz kısa bu yüzden sürekli uzunları kötü göstermeye çalışmışsın ama merak etme dezavantajlarından çok avantajları var.
Hocam saydığınız dezavantajlar genelde 1.85 üzeri boya sahip olan insanlar içindir ki siz bunu yazmışsınız zaten.

Yazdığınız dezavantajlara şunları eklemek istiyorum.
  1. hareketlilik kısıtlaması: Boyunuz ne kadar uzun olursa hareket kabiliyetiniz o kadar kısıtlanır. Bu da jimnastikçilerin neden kısa boylu olduğunun göstergesi. Ve bu size kavgalar dahil her konu için dezavantajdır, sonuçta hareket ve enerji hayatımızın en önemli parçasıdır.
  2. vücut performansı: boyunuz ne kadar uzarsa vücut performansınız düşer, metabolizmanız yavaşlar. Daha çabuk yaşlanırsınız, önceden daha rahat yaptığınız hareketleri yapmakta zorlanırsınız ve bunun sonucunda karşınızdaki kişi sizden kısa biriyse bile güçlüyse, özgüvenliyse kavga gibi olaylarda dayak yersiniz.
  3. ömür kısalması: Boyunuz aşırı uzun olursa ömrünüz kısalır. Yanlış duymadınız. Evet, ömrünüz kısalır çünkü vücut büyürken kalp aynı boyutta kalır. Bunun sonucunda kalp yetmezliğinden gidersiniz.
  4. artan hastalık riskleri: Uzun boylular, kısa boylulara göre daha sık hasta olur.
  5. kızlar uzun boylulara bakar yalanı: kız tavlamanın uzun boylulukla alakası yoktur. Tamamen özgüvene dayalıdır.
Kısacası, bir insan için ideal boy 1.65-1.85 arasıdır. Boyu bu aralıklarda olan kişilerin 1.85'ten uzun boylulara göre sayısız avantajı vardır. Açıkçası, saymakla bitmez ancak saydıklarımız gayet yeterli.

Sen hiç 180 kızın 170 erkeğe baktığını gördün mü?
 
Sen hiç 180 kızın 170 erkeğe baktığını gördün mü?
Bakanlar vardır, bilemezsin. Evet, Türk kültürüne göre olağanüstü bir olay ancak dünyada sadece Türkler yok.

Ve bu değindiğin bazı kültürlere göre olağanüstü olan olay dışında kız tavlamak konusunda kilit rol oynayan şey özgüvendir.
 
Son düzenleme:
Benim de TR ortalamasının ortasının üzerinde bir b

Bakanlar vardır, bilemezsin. Evet, Türk kültürüne göre olağanüstü bir olay ancak dünyada sadece türkler yok.

Ve bu değindiğin bazı kültürlere göre olağanüstü olan olay dışında kız tavlamak konusunda kilit rol oynayan şey özgüvendir.

Benim mi haberim yok T.C.'den bahsetmiyor muyuz dünya ne alaka.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı