Benim İPhone 5S'te son dönemlerinde kasmaya başlamıştı. Batarya değişimi sonrası dirildi telefon resmen. Eski ve ölü bir batarya ile kullanırsanız tabii kasar. Ayrıca birçok mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması da bu telefonda hala çatır çatır çalışıyor ve güncelleniyor. PUBG oynayanlar var bu telefon ile.
İPhone'lar düzgün bakıldığı zaman ömürlük cihazlardır. İPhone 5S'lerde bir süre sonra parmak izi giderdi normalde. 7 sene oldu parmak izi çalışıyor. Hiç bozulmadı o günden bugüne. Çünkü ben bu cihazı hor kullanmadım asla. Düzenli olarak bakımlarını yaptım. 7 yıl boyunca işini layıkıyla görüp yerini İPhone XS'e devretti. Geçen merak edip açtım güncelleme gelmiş. İOS 12.5 vardı 12.5.1 sürümü gelmiş. Düşünün Apple bu cihaza güvenlik güncellemeleri yolluyor 7 sene sonra bile.
Peki aynı dönem de çıkan Galaxy S4'e ne oldu? Samsung tarafından unutuldu gitti. 2 tane güncelleme aldı sadece. Custom ROM olmasa çoktan ölmüştü bile. Kısaca İPhone'a düzgünce bakıldığı sürece hiçbir sorun olmaz. Ömürlük cihazlardır.