Uzun saç serbest olmasına rağmen müdür yardımcısı uyarıyor

Müdür yardımcısı saçını keseceksin diyor kesmeden okula gelemezsin, 5 gün ceza alırsın kesmemen durumunda cezan devam eder sınıfta kalırsın diyor. Bir yardımcı olun ne yapayım?
Aynı sorundan mağdurum. Neymiş efendim kılık kıyafet düzenli olmalıymış. Sanki saç uzun olunca kılığımız bozuluyor.
 
Ciddi bir şekilde karşısına çıkıp, hesap soran veliyi dinlememe gibi bir yürekleri yok onların hocam. Alayı tırsak herifler. Öğrencilere canavar gibi gözüküyor olmaları normal. Aileniz iki laf söylese o herife, aklı başına gelir. Dağın başı değil burası. Sınıfta bırakacakmış falan, hayal aleminde yaşıyor sanırım.
nakille geldim bu okula 3 hafta oldu ilk hafta pazartesi okul kıyafetlerimi almamıştım kıyafet yok diye almadılar :( babamı aradım geldi aldı içeri girip müdürle konuşacaktı ben istemedim ilk günden tartışma olmasın. bu pazartesi de okul kapısında beni çekti geç lan şuraya bu saç ne bi kaç kişi daha çevirdi onların kıyafeti yoktu ben de ceza veremessin saç serbes yönetmelikte öyle bi madde yok dememe rağmen sen öyle san şimdi ceza alcaksın dedi kağıt çıkarttı savunmanı yaz dedi yazmam dedim kattaki hocalar fln geldi haftaya kessin hocam bırak dersine gitsin fln, 3 ders sonra da müdür çağırdı biz okulumuza uzun saçlı erkek öğrenci almayız geldiğin okula dön daha önce albayın oğlunun saçı da uzundu nakille aldılar babanı çağır dedi ne yapacağımı şaşırdım
Mesleklerde yasaksa normaldir. Bölüm şefleri saç sakal görünce küplere biniyor. Meslekse kesin gitsin. İnsanların ağız kokusunu çekmeye değmez.
anadolu lisesi
 
Ya hocam, babanız gitsin konuşsun herifle. Siz canınızı sıkmayın şöyle herifler için. Muhtemelen yaşlı bir herifin tekidir diye tahmin ediyorum. Dediğim gibi, size canavar gibi gözüküyor sadece.
Babanız ciddi bir ifade takınıp, kendisini uyarırsa düzgün bir şekilde emin olun bir daha yanınıza bile yaklaşamaz. Gerçekten tırsak insanlar bunlar. Olduğunu zannettiğiniz güçlü, kabadayı insanlar değiller. Babanıza kalıyor burada durum, kendisine bağlı her şey. Herife karşı çıkması gerekiyor.
 
İlk olarak "torpille" geldiğini bilemezsin. Doğru düzgün okuma-yazma bilmeyen biri başkasını torpille geldiğini bilemesine ihtimal yok. Bir de bu bir orta okul çocuğuysa. (Okuma yazma derken Türkçenin kurarlarını kastettim.)
İkinci olarak bu serbestliğin sınırları var. Mevzuattı oku. Senin saçın ne kadar uzun ben bilmiyorum, eğer mevzuata aykırı ise şikayet et. Hatta aykırı değilsede şikayet et. Birşey olmaz.
 
Ya hocam, babanız gitsin konuşsun herifle. Siz canınızı sıkmayın şöyle herifler için. Muhtemelen yaşlı bir herifin tekidir diye tahmin ediyorum. Dediğim gibi, size canavar gibi gözüküyor sadece.
Babanız ciddi bir ifade takınıp, kendisini uyarırsa düzgün bir şekilde emin olun bir daha yanınıza bile yaklaşamaz. Gerçekten tırsak insanlar bunlar. Olduğunu zannettiğiniz güçlü, kabadayı insanlar değiller.

Teşekkür ederim konuşayım babamla bu hafta gelsin

İlk olarak "torpille" geldiğini bilemezsin. Doğru düzgün okuma-yazma bilmeyen biri başkasını torpille geldiğini bilemesine ihtimal yok. Bir de bu bir orta okul çocuğuysa.
İkinci olarak bu serbestliğin sınırları var. Mevzuattı oku. Senin saçın ne kadar uzun ben bilmiyorum eğer mevzuata aykırı ise şikayet et. Hatta aykırı değilsede şikayet et. Bir şey olmaz.

Bu ülkede torpilin olmadan müdür olamazsın yazısız kanundur bu. Müdürü ve yardımcısının facebook duvarlarında gezindikten sonra da yanılmadığımı fark ettim. Bir tek bu zihniyetteki insanlar öğrencilerin saçına başına takar zaten
Makineler ile çalışıyorsun ondan saçın yanabilir veya sıkışabilir bir yere.
anadolu lisesi
 
Teşekkür ederim konuşayım babamla bu hafta gelsin



Bu ülkede torpilin olmadan müdür olamazsın yazısız kanundur bu. Müdürü ve yardımcısının facebook duvarlarında gezindikten sonra da yanılmadığımı fark ettim. Bir tek bu zihniyetteki insanlar öğrencilerin saçına başına takar zaten.
Diyecek birşey bulamıyorum. Bu zihniyet senin okula üniforma hariç kıyafetle gitmene izin veriyor. Bu zihniyet senin saçını belli ölçülerde uzatmana izin veriyor. Bundan 10 yıl önce okuyor olsaydın sadece kıravatı düzgün bağlamadı için disiplin cezası yiyen insanları tanırdın.
Ben AKP'ye oy vermiyorum. Ben oylarımı boş atıyorum ama yiğidi öldür hakkını yeme.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı