Uzun süre kullanılmayan klimayı açmak tehlikeli mi?

436077

Hectopat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
4.095
Makaleler
4
Çözümler
26
Havalar sıcak olmaya başladı ve yavaş yavaş klimaları açmaya başladık. Aklıma takılan bir soru var. LG marka bir klima var şu an bizde ama 4-5 aydır hiç açmadık. Bunu çalıştırmak için bakım vs yapılması gerekiyor mu? Bu bakımları servis mi yapıyor yoksa kullanıcı mı?
 
Filtrelerin temizlenmesi iyi olur. İç ünitede olanları kendiniz de yapabilirsiniz. Servis de yardımcı olur.
 
Bir süre çalışsın, içine dolmuş tozlar gitsin ondan sonra sorunsuz olur. Yazlıkta 20 yıllık Arçelik klima var, ona birşey olmadıysa buna hiç olmaz.
 
Normal şartlarda periyodik olarak filtrelerin temizlenmesi gerekiyor. Buna ekstra olarak her sezon (yazın ve kışın) servisi veya bu işi yapan herhangi bir teknik servisi çağırarak klimanın temizliğini yaptırmanız gerekiyor. Yaptırmazsanız aylarca içerisinde kalan bakteri ve mikropları ilk çalıştırmada ortama bırakırsınız ve iyi sonuçlar ortaya çıkmaz. Kaldı ki pandemi döneminde ekstra dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de bu klima temizliği. Bulunduğunuz il/ilçeye göre fiyatı değişecektir. Ben 100 TL'ye tamamen temizletiyorum. Simsiyah su çıkmıştı görüntü korkunçtu. Sonuç olarak uğraşma ve bilgili kişilerce temizlet.
 

Geri
Yukarı