Uzun Süre Sıcak kalan işlemciye ne olur?

Hocam bu soğutucu ile adam max 30 görmüş.İyiye Benziyor Aslında. Şuan da stok fanla OC'suz işlemci 36 derece.
Yorumlar Gayet olumlu. Bu sisteme fazla yatırım yapmak istemiyorum da. :)
Zaten benim işlemcimin max 74.1 derece'ye kadar yolu var. :D
İntel'in sitesinde 74.1 derece yazıyorda.

Hocam sisteme yatırım yapmak istemiyorum diyorsanız alabilirsiniz. Mutlaka stock soğutucudan iyi sonuçlar elde edeceksinizdir zaten. Ama ben o Vatan'da yapılan yorumun sallama olduğunu düşünüyorum.

Yazabilirler hocam fan boy dolu ortalık. Adam 30 dereceden bahsediyor mümkün değil bu.
Kendim G3258 işlemcide Stock soğutucudan CM Hyper 212 Evo'ya geçtim. 20 dereceyi geçmedi fark.
Zaten o kadar aşağılarda gözüm yok hocam.Tam yükte 3.50ghz de 70 i geçmesin yeter. Birde hocam hadi işlemciye overclock yaptık ısıyı hallettik. Ama ramlerde işlemci ile aynı oranda artiyo. Yani işlemci ısısını halletsek bile Rami nasıl halledicez?

7000 serisi işlemcilerin çalışabileceği maksimum sıcaklık 100 derece. Amerikalıların dediği gibi "dont worry be happy". Hatta şarkısını da yapıp klip bile çektiler :ıslık::ROFL::p

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1.jpg

7000 serisi işlemcilerin çalışabileceği maksimum sıcaklık 100 derece. Amerikalıların dediği gibi "dont worry be happy". Hatta şarkısını da yapıp klip bile çektiler :ıslık::ROFL::p

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 72962

Ama İntel'in sitesinde Tcase 74.1 yazıyor.
Birde mavi ekran hatası niye geldi o zaman. 90 derece
OC'suz kullandığım zaman stok fan'da max 65 oluyor.Mavi ekran hatası felanda gelmiyor.

Dosya Ekleri

• Desktop_2015_05_30_12_08_45_458.jpg
    Desktop_2015_05_30_12_08_45_458.jpg
    143,5 KB · Görüntüleme: 232
Stok soğutucu yerine daha fazla verim alabileceğiniz Custom bir soğutucu kullanırsanız sıcaklığı normal seviyelerde tutabilirsiniz .
Katılıyorum Stock fan yerine Custom kullanın, O.C konusuna gelince RAM'leri standart hızından yukarı çekmek bana göre pek sağlıklı olmayabilir (RAM kalitesine göre değişir tabii) çünkü BlueScreen hatası her zaman için RAM lerden kaynaklanan sorun olarak biliyorum.

Ama İntel'in sitesinde Tcase 74.1 yazıyor.
Birde mavi ekran hatası niye geldi o zaman. 90 derece
OC'suz kullandığım zaman stok fan'da max 65 oluyor.Mavi ekran hatası felanda gelmiyor.

Mavi ekran gelmesi elektrik akımının işlemciye stabil yani dengeli olarak aktarılmasından dolayı. Overclock yaparken voltaj ayarını doğru seç.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı