Uzun vadede Intel mi, AMD mi?

Uzun vadede kesinlikle Intel'den uzak durulması lazım, oyunlar artık yavaş yavaş çoklu çekirdeğe yöneldiği için Ryzen'in geleceği daha parlak. 9900K alıp şimdiki oyunları 3-4 FPS daha üstün oynarsın ama ileride oyunlar çoklu çekirdeğe yöneldiğinde mecburen Ryzen'e geçmek zorunda kaldığında tonla masraf çıkar. O yüzden Ryzen alıp hem şimdi hem de ilerde mutlu olmak daha mantıklı.

@termina
Çünkü Intel hergün gömlek değiştirir gibi anakart değiştiriyor. Yani eğer Intel 10 nesil çıksa çok büyük ihtimal anakartta değiştirmek zorundayız. Ancak AMD 2020'ye kadar destek verecek.

Değiştirilebilmesi değil önemli olan uzun süre kullanabilmem demek istemiştim bu şekilde ne önerirsiniz fiyatı önemli değil?

AMD derim. Daha fazla kontrol sahibi olursunuz. Ayrıca oyun dışındaki alanlarda AMD eşdeğer işlemciler genellikle Intel'e denk ya da üstün performanslar sergiliyorlar. Bir de Intel'in bir sonraki performans düşürme bahaneli açığı ne zaman çıkar belki olmaz.

Hem işlemci de hem ekran kartında AMD, giderek güzelleşen sürücülerle ünlü. Sonradan açılırken rakipleri genellikle tüketime teşvik ediyorlar.

Fiyatı önemsemeden hangisi dersiniz peki?
Fiyat önemli değil sizin için anlıyorum ama 1400 TL'ye yazık. Tabii ki İ9 9900K daha iyi ama 1400 TL'ye değecek fark yok. Monitörüne bakarak önerelim. 1080P kullanacaksan Ryzen 7 2700X düşünmen hata zaten ama bu işlemciyle de 1080P kullanmak saçma. 2K ve 4K için önerim Ryzen 7 2700X benim. Para önemli değil ise bütçe var ise 1950X alabilirsin yalnız 1. nesilin oyun performansından çok çok şey bekleme ThreadRipper serisi diye. 2950WX 6.500 TL civarlarında ona da bakabilirsin iki katı fiyatında ama sunduğu çekirdek, izlek daha fazla.

Fiyat önemli değil sizin için anlıyorum ama 1400 TL'ye yazık. Tabii ki İ9 9900K daha iyi ama 1400 TL'ye değecek fark yok. Monitörüne bakarak önerelim. 1080P kullanacaksan Ryzen 7 2700X düşünmen hata zaten ama bu işlemciyle de 1080P kullanmak saçma. 2K ve 4K için önerim Ryzen 7 2700X benim. Para önemli değil ise bütçe var ise 1950X alabilirsin yalnız 1. nesilin oyun performansından çok çok şey bekleme ThreadRipper serisi diye. 2950WX 6.500 TL civarlarında ona da bakabilirsin iki katı fiyatında ama sunduğu çekirdek, izlek daha fazla.

İlginize çok teşekkür ediyorum öncelikle. Ben şunu soruyorum aslında, ömrü ne kadar olur, ne kadar süre idare eder falat bunun cevabı sanırım 10 yıl idare ediyormuş çünkü render oyun gibi şeylerle uğraşmıyorum kod ve yazılımla uğraşıyorum o yüzden 10 yıl kadar en azından 7 8 yıl kasmadan gider dediler sizce doğru mu(İntel için)? Bir de 2k 4k dediğiniz yine oyunla uğraşmadığım için intel 2k ve 4k da yeterli olur mu? Fikrinizi anladım fakat bu soruların cevabını merak ediyorum. İlginize tekrar teşekkür ederim.

İlginize çok teşekkür ediyorum öncelikle. Ben şunu soruyorum aslında, ömrü ne kadar olur, ne kadar süre idare eder falat bunun cevabı sanırım 10 yıl idare ediyormuş çünkü render oyun gibi şeylerle uğraşmıyorum kod ve yazılımla uğraşıyorum o yüzden 10 yıl kadar en azından 7 8 yıl kasmadan gider dediler sizce doğru mu(İntel için)? Bir de 2k 4k dediğiniz yine oyunla uğraşmadığım için intel 2k ve 4k da yeterli olur mu? Fikrinizi anladım fakat bu soruların cevabını merak ediyorum. İlginize tekrar teşekkür ederim.
2K-4K ayarlarda ultra-high ayarlarda çok iyi değerler aldığını varsayarsak 1080P için en az 8 yılı var. GTX 750 Ti bile 1080P oyunlarda güzel değerler verebiliyor. İntel desteği biraz erken kesiyor bu yüzden güncellemelerden dolayı daha geri kalabilirsin AMD'ye göre ama öyle aman aman fark olmaz. Zaten sistem toplama konunda da sana sistem topladım arkadaşlar da söyledi yapman gerekeni X72 almak yerine hava soğutucu alabilirsin falan diye. Dediğin soruyu şöyle yanıtlayayım.
4K için: Ryzen 7 2700X, İ9 9900K eşit
2K için: İ9 9900K, Ryzen 7 2700X'den 5-6 FPS önde.
1080P için: İ9 9900K ile Ryzen 7 2700X arasında fark var.
Yani İ9 9900K daha güçlü ama ileriye dönüklük açısından hemen hemen hemen aynılar. Bütçe var ise tabii ki dediğim gibi İ9 9900K iyi seçim olacaktır. Yeterli olacaktır yani.

Bunu İntel için dedini değil mi? Bir de RTX 2080Ti ve Z370 anakart ile dediğiniz değerleri alabilir miyim?
Kısa şekilde anlatmaya çalışayım. Zaten RTX 2080 Ti, Z390 olarak söyledim kafamdan. 4K'da en az 2 yılı var. 2K'da 4-5 yıl götürür düşüncesindeyim ayarları düşürerek. 1080P'de ise rahat 8 yılı vardır bu sistemin. Kısacası İ9 9900K, Z390, RTX 2080 Ti, 32 GB RAM PC sizi en az 8-9 yıl rahatlıkla götürür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı