Uzun yol için LPG mi yoksa benzin mi tercih edilmeli?

Makaleler
7
Merhabalar. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 280 kilometrelik bir yola çıkacağım. Giderken LPG ile gitmeyi düşündüm, fakat birisi 10 litre LPG 5-6 litrelik benzine eşit dediği için kafam karıştı. Eğer durum böyleyse aradaki farka değmez diye düşünüyorum. Benzin de LPG de ucuz değil sonuç olarak. Gaz ayarı olsun, 100 km'de ne yakıyor olsun bir fikrim yok, hiç bakmadım çünkü. Öneriniz ne olur? Teşekkürler.

Uzun yolda 120'yi geçmeyeceğin senaryoda Max. 6 litre benzin yakarsın 100km de. Uzun yolda LPG de fark Max. %11-12 olur ama hadi 15 diyelim. Ortalama 7 litre LPG tüketimin olur 100km de. LPG'yi 25'ten hesaplarsak, Km'de ortalama 1.75₺ yakarsın.

10 litre LPG 5-6 litre benzine eşit olsa bu ülkede LPG mi satılabilir? Arkadaşın araçtan anlamıyor hadi de mantığıda mı yok

Uzun yolda 120'yi geçmeyeceğin senaryoda Max. 6 litre benzin yakarsın 100km de. Uzun yolda LPG de fark Max. %11-12 olur ama hadi 15 diyelim. Ortalama 7 litre LPG tüketimin olur 100km de. LPG'yi 25'ten hesaplarsak, Km'de ortalama 1.75₺ yakarsın.

10 litre LPG 5-6 litre benzine eşit olsa bu ülkede LPG mi satılabilir? Arkadaşın araçtan anlamıyor hadi de mantığıda mı yok
Yok arkadaşım söylemedi, bi' yerde okudum ama nerde okudum gram hatırlamıyorum. Teşekkürler.

Tam bir hesabını yapmadım ama İzmir-Aydın-Muğla civarlarında dolaşan biri olarak, sakin sakin sabit hızda aynı miktar benzin ile LPG'den daha fazla km yapıyorsun ama bu ekonomiye pek yansımıyor, LPG ile daha ucuza çıkıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı