V330-15IKB laptop CPU %100 ve mavi ekran

doganu

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
20GB
Bilgisayarım zaman zaman boştayken yani hiçbir program açık değil çalışmıyorken 100% işlemci kullanımı gösteriyor. BIOS güncelledim.

İnternet bağlantısı kestiğimde böyle bir sorun ile karşılaşmıyorum. Bazen de CPU kullanımı artmasa bile donuyor ve hiçbir işlem yapamıyorum. Sıfırlama denedim restart attığı zaman geri açılmıyor ve hata alıyorum (görsel ekte) veya format attım ama sorun giderilmedi.

CMD/USB ile onarım da denedim.

Güvenli modda sorunsuz çalışıyor. Malware virüs taraması yaptığımda herhangi bir tehdit ile karşılaşmıyorum.

Sebebi ve çözümleri neler olabilir?

V330-15IKB laptop (Lenovo) - type 81AX

Dosya Ekleri

• IMG_5209.jpeg
    IMG_5209.jpeg
    83,3 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Formatı nasıl attınız?
USB ile temiz kurulum şeklinde yaptınız değil mi?

Ayrıca mavi ekran kodu nedir? Fotoğraf çekebilirsiniz.

İndirdiğiniz ISO dosyasında bir problem olmuş olabilir.
Veya bu ISO dosyasını USB'ye yazdırırken bir problem olmuş olabilir.

Ama bu format işlerine girmeden de bu sorunla karşılaşıyordunuz anladığım kadarıyla.

Madem format olayına girmişsiniz, ben yeni ve düzgün çalıştığına emin olduğunuz başka bir USB ile yeni bir ISO dosyası indirerek format atmanızı öneririm. ISO dosyası indirilirken bir kesinti olmadığına emin olun. Bozuk inmesin.

Technopat'ın rehberini takip ederek Rufus ile kurulum USB'si oluşturun:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da birkaç çözüm var belki yardımcı olur.

Formatı nasıl attınız?
USB ile temiz kurulum şeklinde yaptınız değil mi?

İndirdiğiniz ISO dosyasında bir problem olmuş olabilir.
Veya bu ISO dosyasını USB'ye yazdırırken bir problem olmuş olabilir.

Ama bu format işlerine girmeden de bu sorunla karşılaşıyordunuz anladığım kadarıyla.

Madem format olayına girmişsiniz, ben yeni ve düzgün çalıştığına emin olduğunuz başka bir USB ile yeni bir ISO dosyası indirerek format atmanızı öneririm.

Technopat'ın rehberini takip ederek Rufus ile kurulum USB'si oluşturun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Burada da birkaç çözüm var belki yardımcı olur.

Microsoft'un kendi sitesinden indirdiğim ISO ile Rufus kullanarak yazdım ve temiz kurulum yaptım. Başta çözdüğümü sandım ama bir süre sonra bilgisayar tamamen donuyor, güç tuşu ile basılı tutarak kapatıyorum. Tekrar açtığımda siyah ekranda kaldığı oluyor.

Sıcaklıktan mı diye düşünerek termal macun da yeniledim. Döndüğü zamanlarda fan normal çalışıyor CPU kullanımını göremiyorum tabii. Malwarebytes ve SpyHunter ile taradım bir şey bulamadım hocam.

Bu hatanın genelde birden fazla Windows işletim sisteminin bir disk üzerine tekrar tekrar kurulduğunda olduğunu söylemişler.

Bu da şu demek oluyor: Format atma ekranında önceki Windows işletim sistemini silmeden yani DİSKİ TEMİZLEMEDEN üstüne yeni Windows kurunca böyle olabiliyormuş.

Oklarla gösterilen "Sil" ve "Biçimlendir" seçeneklerini uygulamıştınız değil mi format atmadan önce? Yani önceki işletim sistemini ve diskte ne var ne yok hepsini temizlediniz?

1690104025450.png

Şu videodaki regedit çözümünü denemiş miydiniz?

Bu hatanın genelde birden fazla Windows işletim sisteminin bir disk üzerine tekrar tekrar kurulduğunda olduğunu söylemişler.

Bu da şu demek oluyor: Format atma ekranında önceki Windows işletim sistemini silmeden yani DİSKİ TEMİZLEMEDEN üstüne yeni Windows kurunca böyle olabiliyormuş.

Oklarla gösterilen "Sil" ve "Biçimlendir" seçeneklerini uygulamıştınız değil mi format atmadan önce? Yani önceki işletim sistemini ve diskte ne var ne yok hepsini temizlediniz?

Eki Görüntüle 1873103

Şu videodaki regedit çözümünü denemiş miydiniz?

Biçimlendirdim ama silmedim. Biçimlendirip yeniden kurdum fakat önceden oluşturulmuş (kurtama/sisteme ayrılan partlar) gibi duruyordu. Hepsini silip yeniden biçimlendirip kurmayı deneyebilirim.

Regedit denemedim bu arada.

@EgeN7 tüm partları silerek temiz kurulum denedim. Updateleri yaparken yine dondu maalesef.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı