VA monitör vs IPS monitör

RealisticSir

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar. Yeni monitör almak istiyorum fakat ne alacağıma karar veremedim. Ekran kartı RTX 3060 Ti. Hem hikayeli hem de rekabetçi oyunlar oynuyorum. Panellerin ne işe yaradıklarını da tam kavrayamadım. VA monitör ile IPS monitör arasındaki farklar nelerdir? Ayrıca 2K mı almalıyım 1080p mi? Önerileriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerim IPS modellere bakılması. Tabii IPS'den ziyade modeli önemli.

O ekran kartı şu anlık 2K için yeterli olsa da kesinlikle 2K kartı değil. 1080p alırsan çok daha uzun ömürlü olur sistemin.
Birkaç konu önce bunu sormuştum ve monitörün 2k olması ekran kartının ömrünü kısaltmaz demişlerdi. Çok arada kaldım siz böyle deyince.
Önerim IPS modellere bakılması. Tabii IPS'den ziyade modeli önemli.

O ekran kartı şu anlık 2K için yeterli olsa da kesinlikle 2K kartı değil. 1080p alırsan çok daha uzun ömürlü olur sistemin.
Ekran kartının ömrünü kısaltmasının nedeni nedir?

Son düzenleme:
Ömrünü kısaltır derken ekran kartının eskimesi gibi bir olay yok öyle anladıysan. Örnek vererek anlatayım. Mesela 5 yıl sonra 1080P'de 60 FPS alacaksan 2K kullanırsan 40 FPS alırsın gibi.
Yüksek grafikli oyunlar geldikçe bilgisayar zorlanacak diyorsunuz. Kusura bakmayın ben de kart eskiyor dediniz gibi anlıyorum. Bunu düşünüyordum. Şimdi anladım. Teşekkürler, peki monitör öneriniz var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı