VA panel monitör alınır mı?

Sosyal'de monitör kategorisinde yazılanları gördükçe şaşırıyorum. Sorarsan sana derler ki her VA panelde ghosting sorunu var. Her monitör kronik sorunlu. Her TN panelin gecikme süresi mükemmel. Monitörleri panel tipleri üzerinden yargılamak ve genelleme yapmak yanlış sonuçlar doğuruyor. Çünkü sadece panel tipine göre ayırmak için çok kompleks ürünler.

Başlıktaki soruya cevap vermek gerekirse her panel tipi alınır ancak amaç ve bütçenize göre optimal tercihiniz farklılık gösterir. Örneğin ağırlıklı kullanımı oyun olacak bir kişi gecikme süresi iyi VA panellerden birini gönül rahatlığıyla tercih edebilir. "Ya VA paneller çok yavaş hehe" dedikten sonra en üst düzey birçok TN panelden daha iyi reaksiyon ve girdi gecikmesi olan Odyssey G6'yı görebilirsiniz. Rtings'in arama sayfası modelleri görüntü ve girdi gecikmesi, renk doğruluğu gibi birçok unsura göre sıralamanızı sağlıyor, göz atın.

Panel tiplerine takılmayı bırakıp monitör modellerini nesnel ölçeklerle kıyaslarsak daha doğru sonuçlara ulaşırız.
Bende va panel var ghosting falan yok. Varsa da ben fark edemiyorum. Her va panel'e ghosting demek bırakılmalı.

Neden üzerinize alındığınızı anlamadım. Size özel bir şey geçiyor mu paragrafımda?
Ben de monitör önerisi yapan kişilerdenim. Üstüme alınmam gayet normal.
Çünkü görme organına hitap eden bir teknoloji. İşin içinde görmek var yani. Ben misal tüm panel tiplerini mağazada veya bir arkadaşım sayesinde deneyimlemiştim ve aralarındaki farkı görmüştüm. Kullandığım ortamın ışıklandırmasına kadar fark ediyor. Tercihimi de buna göre yapmıştım.
Her ne kadar göz zevkine de hitap etse kullanım amacına göre alınmalı.

Bende VA panel var ghosting falan yok. Varsa da ben fark edemiyorum. Her VA Panel'e ghosting demek bırakılmalı.

Değeri 6K altı bir model ise mutlaka vardır.
Hissedemiyorum diye bir şey yok aç testi bak.

Amaçlarımızın ortak olmasına sevindim o halde. Anlaştık. Zaten saldırmak veya başka bir şey yapmak gibi bir amacım yok. Amacımız ortak. Sizi de az çok tanıyorum zaten bazen güç kaynağı kategorisinde denk geliyoruz.

Karanlık bir ortamda oynuyorsanız tam bir işkence oluyor... O yüzden kullandığınız ortamın ışıklandırması bile önemli demiştim işte.

Evet bende katıldığım bütün güç kaynağı konularında sizi görüyorum oradan tanıyorum biraz.

IPS glow kendi kullanmış olduğum monitorde de var oyun oynarken(geçişler hariç), film izlerken karanlık aydınlık pek fark etmiyor ama tarayıcıda gezerken sekme açıp kapatırken bende rahatsız oluyorum.
Ama benim kullanım amacım çoğunlukla oyun VA panel alsam ghostinge daha çok katlanmak zorunda kalacaktım ve bu mantıksız.

Mağazaya gidip denemenin gereksiz olmasının sebebi ise her monitörde ne olup ne bittiğinin belli olması hangisinin ne konuda ne tür avantajı ve dezavantajı olduğunu öğrenip aktarabilmemiz @88602 gibi hocalarım sayesinde.

Değeri 6K altı bir model ise mutlaka vardır.
Hissedemiyorum diye bir şey yok aç testi bak.

Evet bende katıldığım bütün güç kaynağı konularında sizi görüyorum oradan tanıyorum biraz.

IPS glow kendi kullanmış olduğum monitorde de var oyun oynarken(geçişler hariç), film izlerken karanlık aydınlık pek fark etmiyor ama tarayıcıda gezerken sekme açıp kapatırken bende rahatsız oluyorum.
Ama benim kullanım amacım çoğunlukla oyun VA panel alsam ghostinge daha çok katlanmak zorunda kalacaktım ve bu mantıksız.

Mağazaya gidip denemenin gereksiz olmasının sebebi ise her monitörde ne olup ne bittiğinin belli olması hangisinin ne konuda ne tür avantajı ve dezavantajı olduğunu öğrenip aktarabilmemiz @88602 gibi hocalarım sayesinde.
Dostum 2 3 bin liralık bir şey bu ama asla ghosting falan yok açtım testi baktım tertemiz. Her va panel ghosting'li demek yanlış.

Öncelikle konumuz VA panelde ghosting olup olmaması değil.
Ve ghosting mutlaka vardır isterseniz test atın.
1683456655932.png

Al bak senin geleceğinden daha parlak ve temiz nerde ghosting hani? Ezbere konuşmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı