ks120
Hectopat
- Makaleler
- 1
Şu anda IPS ekran 1080 kullanıyorum fakat 1440'a geçiş yapmayı düşünüyorum. Şu an stoktan dolayı fiyatlar çok şişirilmiş olduğu için de IPS'e elim gitmiyor sonuçta 400 dolarlık bir monitöre gidip de 500-600 dolar bayılmak koyuyor ister istemez. Şimdi hal böyle olunca da ben VA panellere göz gezdirmeye başladım.
Kısacası çok hassas gözlerim var ve tek kişilik oyunlar oynuyorum rekabetçi değilim. Anladığım kadarıyla VA panellerde Black smearing yapabiliyormuş düşük güçlü bir flaşör tarzı bir durum olarak gözlemledim. Hal böyleyken benim için şu monitör iş görür mü? Bu monitöre baktığım zaman normal VA panellerden daha kaliteli olduğunu gördüm o yüzden kullanan varsa onun da yorumunu çok takdir ederim. Yoksa stok mu beklemeliyim?
- Ben ekranı kısıkta kullanıyorum çoğu zaman, özellikle geceleri şu an kullandığım monitörün contrastını ve parlaklığını 30'a kadar düşürüyorum çünkü gözlerim hassas. Gün içerisinde de kontrastı 40 parlaklığı 70'e çekiyorum güneş vs. yansıyınca.
- Benim bilgisayar odamda da ışıklar her zaman loştadır. Hatta Smart ampullerim var en düşüğe alıyorum o ışıkları, masamın arkasında LED'ler var onlar da duvara yansıyor öyle loş bir ışık sağlıyor bana.
- Bilgisayardaki her şeyi olabildiğince karanlık modda kullanıyorum.
- FPS oyun oynamıyorum daha çok hikayeli sakin oyunları tercih ediyorum. Hızlı denebilecek Warframe, Black Desert Online gibi oyun oynamışlığım oldu.
Kısacası çok hassas gözlerim var ve tek kişilik oyunlar oynuyorum rekabetçi değilim. Anladığım kadarıyla VA panellerde Black smearing yapabiliyormuş düşük güçlü bir flaşör tarzı bir durum olarak gözlemledim. Hal böyleyken benim için şu monitör iş görür mü? Bu monitöre baktığım zaman normal VA panellerden daha kaliteli olduğunu gördüm o yüzden kullanan varsa onun da yorumunu çok takdir ederim. Yoksa stok mu beklemeliyim?
Son düzenleyen: Moderatör: