VA vs IPS

lyrexpasha

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, monitörlerle alakalı birçok video izledim fakat VA ve IPS panel arasında kaldım. Hangisini alacağıma karar veremiyorum. Benim için öncelik oyun. Oyun olarak Valorant gibi FPS oyunları oynuyorum. Benim için oyunun kaliteli olması önemli. Uzun süreli oynadığım için gözümü yormaması gerekiyor. IPS panelde ilgimi çeken şey 2K monitörlerin olması fakat çoğu kişi VA paneli tercih ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba, monitörlerle alakalı birçok video izledim fakat VA ve IPS panel arasında kaldım. Hangisini alacağıma karar veremiyorum. Benim için öncelik oyun. Oyun olarak Valorant gibi FPS oyunları oynuyorum. Benim için oyunun kaliteli olması önemli. Uzun süreli oynadığım için gözümü yormaması gerekiyor. IPS panelde ilgimi çeken şey 2K monitörlerin olması fakat çoğu kişi VA paneli tercih ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam bütçen VA panele yetiyorsa bile IPS al.

Bak bir kardeş tavsiyesi sana, bana çok dua edersin kesinlikle VA alma.
İnternette araştır özellikle FPS oynuyorsan "Black Smering" diye VA'larda bir olay var ghosting tepki süresi falan hak getire,bu kadar kötü , bu kadar göz yoran bişey görmedim.

Film izlerken ghosting olur mu? oluryor hacı batman gibi karanlık bir film izlerken ghosting var.

IPS siyahları iyi olmasada OLED kullanmadıysa çokda fark etmiyorsun ve tepki olarak çok çok daha iyi.

VA savunacak arkadaşlara deneyimlerimi söyleyim. Huwai gt 34 aldım iade ettim sırf bu yüzden onun yerine gigabyte m34wq aldım. İyikide almışım.

Şu an kardeşimde arynod 2k 1.1 versiyon monster 32'' VA monitör var başka tabiri yok REZALET.

Asus tuf 1080p IPS monitörü kullanmayı tercih ediyorum.O kadar kötü yani.

Yinede tabi karar senin.

Oyun oynayacaksan IPS en iyi tercih olacaktır.

Kontrast oranı IPS panellere göre çok daha yüksek olan VA paneller ise film izleyeceksen tercih edilebilir ancak fiyat fark etmeksizin ciddi bir ghosting vardır.

Çoğu VA panelin görüntüsü şu şekildedir. Akıcı görüntü de oluşan bu görüntüyü çoğumuz sevmez. Rahatsız edicidir. Bu da VA panelde sıklıkla görünmektedir.
IPS panel monitör önerimizdir. Fakat monitör alacaksanız ilk önce danışın. Gidip sıf IPS panel diye Gamebooster veya Rampage gibi fason ürünler almayınız.

1611076253923.png

VA panellerin kontrast oranı daha iyidir IPS'de siyahlar grimsidir biraz ama bunun dışındaki her konuda IPS çok daha iyidir. Renk doğruluğu ghosting durumu gibi durumlarda IPS çok daha iyidir. FPS oyunları için IPS açık ara daha iyidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı