VAC Banlı Steam hesaplarında aynı telefon numarasını kullanmak

Bu konu hakkında birçok kişinin yanlış bilgi verdiğini gözlemledim. Telefon numarasını sonradan başka bir hesaba eklemek veya mevcut hesapta kullanmak VAC yasağına sebep olmaz.

Bir VAC yasaklaması telefon numaramı ne yönde etkiler?

VAC yasaklamaları, yasaklamanın uygulandığı hesaptaki telefon numarasını paylaşan bütün hesaplara uygulanır. VAC yasaklamasının uygulanmış olduğu oyuna sahip olmayan hesaplara da aynı şekilde VAC yasaklaması uygulanacaktır ve o oyunu artık alamayacaklardır.

Not: Bu özellik her oyun için etkin durumda değildir ve kullanımı geliştiricinin takdirindedir.

I've been VAC banned - Valve Anti-Cheat (VAC) System - Veri Tabanı - Steam Support

Türkçe açıklama biraz zayıf kaldığı için ingilizce kısmına dikkat çekmek istiyorum.

"VAC bans will be applied to all accounts sharing a phone number at the time of the infraction."
Çevirecek olursak; "VAC yasakları, ihlal sırasında telefon numarasını paylaşan tüm hesaplara uygulanır"

Başka bir nedenden dolayı yasaklama almadığınız sürece numarayı tekrar kullanmanız bir sorun teşkil etmez.

Yasaklama alan numara belirli bir süreliğine bloke ediliyor. Bu süre zarfında kullanmanız zaten mümkün değil.



Size ait olmayan bir numarayı kullanmak pek akıllıca değil. Numaranın sahibi hile kullanmış, doğal olarak sizin hesabınız da yasaklanmış.
Merhaba ben tam olarak anlamadım şimdi ben 2 yıl önce VAC yemiş hesabımında bağlı olduğu telefona yeni hesabımı bağlarsam ban yer mi? İkiside bağlı olucak.
 
Hesaplar numaradan dolayı sadece yasaklama esnasında etkilenir. Ondan sonra numarayı kullanman herhangi bir VAC yasaklamasına sebep olmaz.

Tabii tekrar hile kullanılmadığı sürece.
Gerçekten teşekkür ederim benim de arkadaşım bahsetti ve çok korktum çünkü bayağı uğraştım yeni hesabım için yinede bir kez daha sormak istiyorum. Hesabım vac yedi ardından yeni hesap açtım ve csgo oynamaya başladım. Ban yedikten 50 gün sonra bu yeni açtığım hesabıma steam guard ekledim ve oynuyorum bir sıkıntı olmaz değil mi? Yani belli bir süre sonra telefon numarası eklemessem ban yerim diye bir şey yok değil mi?
 
@flawles

Daha önce de dedigim gibi; VAC yasaklamalari sonradan bulasici degildir. Yasaklama aldiginiz esnada numara hangi hesaplara ekliyse o hesaplar yasaklanir.

Yeni bir hesap acip numarayi eklemeniz tekrar yasaklama almaniza sebep olmaz. Bu konuda iciniz rahat olsun.

Yani belli bir süre sonra telefon numarası eklemezsem ban yerim diye bir şey yok değil mi?

Hayir.
 
Evet. VAC yasaklari e-posta adreslerini etkilemez.
Selam sizin verdiğiniz cevapların doğru olduğunu düşünüp rahatsız ediyorum kusura bakma.Ben 1 yıl önce vac ban yemiştim cs go dan.Ancak ben bu hesabın varlığını dahi unutup tamamen aynı bilgilerle bir hesap daha açtım(yaklaşık 1 ay önce) ve iki hesabımda da aynı e posta ve aynı telefon numarası kayıtlıydı.Ve sonra aklıma acaba böyle yaptığım için vac ban yer miyim diye tedirgin olup vac ban yiyen hesabıma girip telefon ve e postayı değiştirdim.Şuan yeni açtığım hesap tehlikede olabilir mi bu benim için çok önemli çünkü bu yeni hesaba benim için büyük miktarlarda para yatıracağım.Yazdıklarını gördüm hani eğer sonradan açtıysanız hiç bir şey olmaz gibisinden ama yinede tedirginim çünkü para yatırmayı düşünüyorum boşa gitmesini istemem.Bu arada vac ban yiyen hesabımın telefon numarasını yeni açtığım hesapta doğrulayalı 34 gün geçmiş ama dediğim gibi bu benim yeni aklıma geldi ve vaclı hesaba girip onun telefon ve e postasını kaldırmıştım.Yani aslında 34 gündür vaclı hesapla telefon ve eposta bilgilerm aynıymış
 

Yeni konular

Geri
Yukarı