Valorant aimimin kötü olduğunu kabullendim

5 yıldır sürekli ondan önceleri ise parçalı olarak Half-Life giriyorum ben halen daha gauss elime gelince dağlara taşlara sıkıyorum önümdeki adamı vuramıyorum. Artık üşenmeye başladığım için fps oyunlardan tür değiştireyim dedim. Şimdi ara sıra TH12.3 giriyorum daha çok zevk alıyorum çünkü dostlarla giriyoruz kimse beceremiyor önündeki adamı vurmayı, hepimiz eğleniyoruz, iyi oynayan varsa da ona göre bir denge kuruyoruz. Sözün özü pek takılacak olaylar değil bunlar, kafana göre 2 3 kişi bulunca pazardan pazara eğlence çıkar işte. Adı üstünde oyun, eğlenceli olmalı zaman geçirmeli.

Bu konuya katılmıyorum benden daha kolsuzu olduğuna. En kolsuz benim 😎. Şaka bir yana aim çok değişken bir faktör bence örneğin ben CS1.6'da Aug ile oynayamıyorum ama Desert Eagle ya da Glock ile sağlam oynuyorum. (Tabanca main olduğum doğrudur. Eğer biri Deagle ile üstünüze koşuyorsa o benim.) Yani sözün özü bazen aletten alete değişen bir duruma bu kadar takmamak lazım. Donanım konusuna gelirsek ben buna katılmıyorum. Eskiden bende şu internet kafelerde olan A4Tech farelerden vardı deli oynuyordum. Bir ara razer viper mini kullandım hiç alışamadım kendimi toplu fare kullanıyormuş gibi hissettim. Kişiden kişiye değişebilen bir durum bu yani. Araştırıp kendinize en uygun olanı bulmanız lazım. Biraz gereksiz detaya girmiş olabilirim, kusura bakmayın. Teşekkürler.
Sorun yok keyifliydi yazınızı okumak :)

Teşekkürler yazan arkadaşların hepsinin yorumlarını okudum. Belki de elim yatkın değildir veya bunu çok önemli ve olması gereken bir mesele yerine eğlenmek için girerek de kendiliğinden geliştirebilirim.

Sensitivityni sürekli değiş. Bana göre kolsuzluktan çok kendi sensitivity ayarını bulamamışsındır. Bende gümüşten çıkamıyordum şu an platım, kassam elmas olurum çünkü aimim iyi diyebilirim. Gümüşteyken benim de aim çok kötüydü aynı anlattığın gibi uzaktakileri bırak önümdeki adamları vuramıyordum. Ondan sonra bir tane video izledim kendi sensitivity bul falan diyordu bir de fare ayarlarından "işaretçi hassasiyetini arttır" seçeneğini kapat diyordu. Ben hep açık oynamaya çalıştığım için o ayar kapalı yapamıyordum ama şu an kapalı oynuyorum aimime gerçekten katkısı olduğunu düşünüyorum. Sende açıksa kapatmanı öneririm, alışık değilsende alış çünkü o seçeneği kapatmak kas hafızasınada iyi geliyor. Kas hafızanın gelişmesi demek fareyi ne kadar çevirdiğinde crossun adamın üstüne geleceğini aklına getirmeden bilmen demek. Doğru aimini bulduğunda böyle oluyor. Yani kısacası aimini geliştirmek istiyorsan en önemli şey doğru sensitivity ayarını bulmak o yüzden sürekli sensini değiş ve dene.

Sensitivityni sürekli değiş. Bana göre kolsuzluktan çok kendi sensitivity ayarını bulamamışsındır. Bende gümüşten çıkamıyordum şu an platım, kassam elmas olurum çünkü aimim iyi diyebilirim. Gümüşteyken benim de aim çok kötüydü aynı anlattığın gibi uzaktakileri bırak önümdeki adamları vuramıyordum. Ondan sonra bir tane video izledim kendi sensitivity bul falan diyordu bir de fare ayarlarından "işaretçi hassasiyetini arttır" seçeneğini kapat diyordu. Ben hep açık oynamaya çalıştığım için o ayar kapalı yapamıyordum ama şu an kapalı oynuyorum aimime gerçekten katkısı olduğunu düşünüyorum. Sende açıksa kapatmanı öneririm, alışık değilsende alış çünkü o seçeneği kapatmak kas hafızasınada iyi geliyor. Kas hafızanın gelişmesi demek fareyi ne kadar çevirdiğinde crossun adamın üstüne geleceğini aklına getirmeden bilmen demek. Doğru aimini bulduğunda böyle oluyor. Yani kısacası aimini geliştirmek istiyorsan en önemli şey doğru sensitivity ayarını bulmak o yüzden sürekli sensini değiş ve dene.
1600dpi 0,17 sence kullanıyorum 27 inc 2k ekran olduğu için sence biraz yüksek dpi'a göre. Yani biraz daha azaltmalı mıyım arttırmalı mı bilemiyorum.

Dostum gerçekten o kadar önemsiz ki şu mesele. Immortal 3 515 RR a kadar çıktım zamanında ben de senin gibi çok kasardım ama şimdi 2 haftada bir falan giriyorum oyuna. O kadar umrumda değil. Bak ben kısmen iyi oynuyorum ama ona rağmen rank, iyi oynamak falan boş iş. Eğlencesine oynayacaksın ranked da olsa. Neticede hayatını burdan kazanmıyorsun değil mi? Ya da iyi oynayınca dünyayı kurtarmış olmuyorsun.

Dostum gerçekten o kadar önemsiz ki şu mesele. Immortal 3 515 RR a kadar çıktım zamanında ben de senin gibi çok kasardım ama şimdi 2 haftada bir falan giriyorum oyuna. O kadar umrumda değil. Bak ben kısmen iyi oynuyorum ama ona rağmen rank, iyi oynamak falan boş iş. Eğlencesine oynayacaksın ranked da olsa. Neticede hayatını burdan kazanmıyorsun değil mi? Ya da iyi oynayınca dünyayı kurtarmış olmuyorsun.
Tabi öyle ama insan bazen hakkını almak istiyor. Harcadığı vakiti oyunda bir şey olarak görmek.

Tabi öyle ama insan bazen hakkını almak istiyor. Harcadığı vakiti oyunda bir şey olarak görmek.
İşte direkt ısınma aim kasma falan olmadan oynarsan boşa vaktini harcamazsın. Sadece oyna ve eğlen. Emin ol çok daha iyi bunu yapmak. Zaten zamanla gelişiyorsun. Bak yemin ediyorum son 1.5 yıl falan hiç ısınmadan ranked giriyordum. Buna rağmen aynı ranktaydım her sezon. Yani demem o ki olay yetenek aim çalışma vb değil süreklilik. Düzgün aralıklarla oyna ama deli gibi tryhard oynama. İlk olarak eğlenmeye bak. Sonrası zaten gelecektir illa yüksek ranklara çıkıcam diyorsan.

İlk başladığım zamanlar bronz stuck biri olarak söylüyorum bunu.

Düşürde, arttırda. Dene yani denemeden bilemezsin. Ama ben arttırmanı öneririm ben yüksek sens oynuyorum(1600DPI -1,5sens, bazen 1,'8e çekiyorum). Yüksek sens daha avantajlı bence.

Düşürde, arttırda. Dene yani denemeden bilemezsin. Ama ben arttırmanı öneririm ben yüksek sens oynuyorum(1600DPI -1,5sens, bazen 1,'8e çekiyorum). Yüksek sens daha avantajlı bence.
Valla ben sensi şu şekilde ayarlıyorum. Eğer tam önüme bakarken arkaya doğru 180 derece döndürebiliyorsam tamamdır diyorum. Bu sens ile döndürebiliyorum.

Vallahi ben sensi şu şekilde ayarlıyorum. Eğer tam önüme bakarken arkaya doğru 180 derece döndürebiliyorsam tamamdır diyorum. Bu sens ile döndürebiliyorum.

Mantıklı ama aimini oyunda düşmanın üstüne götüremiyorsan çok da bir mantığı kalmıyor. O yüzden bence sensini arttırıp dene. Sensini arttırırsan hem 180 derece daha rahatta çevirebilirsin ama tabii alışık değilsen buna alışmakta gerekiyor.

Belli bir EDP'i oranında düzenli olarak oynayıp mouse hakimiyetinizi ve oyun içi mekaniklere olan hakimiyetinizi geliştirin. Ortalama bir aime sahip olsanız bile oyun bilginiz ile immortal gibi ranklara çıkabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı