Valorant çözünürlük ve Hz ne olmalı?

• Konuyu başlatan Nusun
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.913

Nusun

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şu an 1280x1024 75 Hz de oynuyorum. 1080x1920'ye alınca da 60Hz 80 FPS oynuyorum. Sizde bunladan hangisi daha mantıklı yüksek çözünürlük ile 60Hz mi yoksa düşük çözünürlük ile 75Hz mi?

Bilgisayarınızın doğal çözünürlüğünde oynayın farklı çözünürlük bulanıklığa neden olur.

Öyle demeyin hocam 60 ile 75 arasında kâğıt üstünde ufak fakat görüntüde büyük fark var.

60 ile 75 arasında kağıt üstünde bile o kadar fark yok. Bence 60 Hz 1920x1080 oynayın.

Öyle demeyin hocam 60 ile 75 arasında kâğıt üstünde ufak fakat görüntüde büyük fark var.
Evet aslında düşününce %25 artış oluyor, ama görüntü kalitesi baya düşüyor ve muhtemelen uzaktaki düşmanları seçmesi zorlaşır. 1080p’de neredeyse %60 daha fazla piksel gösterilecek. Ayrıca tam katı olmayan çözünürlüklerde bulanık gözükebilir. Aşırı rekabetçi değilse ben yine de 1080p diyorum :D

Yerinizde olsam 4:3 çözünürlüklerden birinde oynardım, örneğin ben 960p'e oynuyorum oyunu alışkanlık meselesi bence 4:3 olduğunda adamların kafası daha büyükmüş gibime geliyor.

Evet aslında düşününce %25 artış oluyor, ama görüntü kalitesi baya düşüyor ve muhtemelen uzaktaki düşmanları seçmesi zorlaşır. 1080p’de neredeyse %60 daha fazla piksel gösterilecek. Ayrıca tam katı olmayan çözünürlüklerde bulanık gözükebilir. Aşırı rekabetçi değilse ben yine de 1080p diyorum :D
Kendisi bilir fakat uzaktaki düşmanları görmesinde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Öyle olsa E-sporcular neden 4.3 çözünürlükte oynasın ki?

Yerinizde olsam 4:3 çözünürlüklerden birinde oynardım, örneğin ben 960p'e oynuyorum oyunu alışkanlık meselesi bence 4:3 olduğunda adamların kafası daha büyükmüş gibime geliyor.
Zaten büyük gözüktüğü için 4:3 oynuyorlar. Alışkanlık kısmına da katılıyorum.

Kendisi bilir fakat uzaktaki düşmanları görmesinde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Öyle olsa E-sporcular neden 4.3 çözünürlükte oynasın ki?
Mantık olarak çözünürlük arttıkça uzaktaki düşmanlar daha kolay görünür. 4:3 ayrı bir konu. En boy oranını değiştirme sebepleri ya alışkanlık ya da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi daha büyük görmek için.

Tabii stretched oynuyorsa mouse ile yapılan yatay ve dikey yönde yapılan hareketlerin farklı piksel gideceğini de kas hafızasına kazıması gerekiyor.

Şu an 240 Hz oynuyorum, ama zamanında CS:GO’yu 1080p 60 Hz’de oynayıp supreme’e kadar çıkmıştım. O yüzden bence kişisel bir tercih bu. Ben 15 Hz için görüntüden o kadar feragat etmezdim, sonuçta oyun oynuyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı