LibertyWalk
Hectopat
Daha fazla
Ben de Valorant'a yeni başladım 3-4 hafta önce şu an platin oldum ama mesela oyunda fark ettiğim kimse smoke almıyor pek alsa da atmıyor. Mesela saldırıda birkaç el de kaybettiysen adamlar operatör çekiyor gelen giden operatöre ölüyor bu sefer de kazanamıyoruz diye kavga etmeye başlıyorlar kimisi AFK kalıyor savunmaya geçince de zaten yenileceğiz kafasında oldukları için oyun baştan kaybediliyor yani bence. Bu yüzden bu eksikliği fark edip smoke gerektiren haritalarda smoke alıyorum düzgün smoke atıyorum elimden geldiğince bayağı da oyun kazandırıyor takım da biraz çabalarsa. Yani bence takıma faydalı oynamak lazım Sage alıp duvar atıp da ondan sonra kendine can basmakla Support olunmuyor bence. Duvarı zaten kırıp geçiyorlar yani. Hani mesela atıyorum entry oynuycaksan harbiden entry gibi oynamak gerekiyor en arkada bekleyeceksen entry oynamamak gerekiyor. Rolünün gereğini hakkıyla yapınca bence Win Rate artıyor oyunda. ( Solo oynuyorum, prem varken lig düşüyorum o derece kötü oynuyor bazen )
Ha bir de kendi oynayış tarzına güveniyorsan oyundakilerin verdiği saçma fikirleri dinleme bence gerçekten strateji namına sıfır oynuyor bazıları. Mesela bir Site'a giriyorsan ya hızlı dalarsın ya dalmayıp rotasyon yaparsın ya da bir strateji üretirsin. Bunlar dalmak için gidiyor sonra dalmayıp her türlü sesi yapıp site arkasında bekliyorlar. Rakip takımın hepsi oraya dönüyor ondan sonra da dalmaya çalışıp tek tek ölüyorlar. Yani insan mantıken düşünse zaten çoğu haritada 2 tane site var bazen de 3 var. Özellikle 3 site olan Map'lerde rakip takım 2-2-1 gibi dağılmak zorunda. Sen 5 kişilik takımsın önden giden ölse diğeri takasını alsa zaten 4 vs 1'lik bir pozisyon kalıyor çoğu zaman rush oynayınca. Yani bu Counter-Strike'da hep böyledir eğer bomba kurma görevin varsa dalmak zorundasın yani er ya da geç rakipi gafil avlamak varken site arkasında anlamsızca bekliyorlar sonra aradan zaman geçince dalıyorlar. Strateji namına 0 oynuyorlar platine kadar
Eğer oynarken takımda bir dalarken korkma, dalmama falan söz konusu ise bu konuda ikna etmen gerekiyor mesela. Ben mikrofonu açıp hadi zaten öyle de yenileceğiz böyle de delikanlı gibi dalın bari diyorum 2-3 el alınca kendileri gaza geliyor zaten. Yani insanlarda anlamsız bir skora oynama merakı var arkada durayım kill alayım mantığı çok fazla var ve özellikle saldıran tarafta çok saçma bir mantık bu. Zaten saldıranda el alan takımları dikkatli izle hep psikopat gibi dalıyorlardır yani. Başka çaresi yok saldıran taraftasın boş boş ses yapıp bir de orada beklersen yarısı arkada ölür yarısı dönerken pusuya düşer yarısı da girerken karşısında 3-4 kişi çıkar hangisini vuracağını şaşırır. Bu böyledir yani. Ben psikopat gibi dalıyorum entry oynamasam bile gerekirse ve takım devamını getiriyor. Bir de hangi oyunu oynarsan oyna eğlenmek için oyna boşuna sinir stres sahibi olma. Zaten zamanla kendi kendine ligin yükselir. Ama sen böyle sürekli hırs yapıp ben radiant olacağım diye oynarsan madalya takmayacaklar. Zaten böyle eğlenmek için oynamayıp da sürekli yenerim ezerim herkesi vururum kafasındakiler hayallerindekileri gerçeğe yansıtamadığı için insanlara sataşıp diğer insanların oyununu da mahvediyor. Oyun bu neticede, radiant da olsan madalya takmıyorlar. CS'de global olduk da ne oldu? Eve para mı yolladılar?
Son düzenleme: