Valorant HWID ban hakkında detaylı açıklama

jeyanchx

Hectopat
Günlerce farklı kaynaklardan yaptığım araştırmalar sonucu ve daha önce bu arkadaşımızın yaptığı rehberle bir HWID/Vanguard videosu çektim.
Lütfen zamanınızı bilgisayarınızı ve paranızı boşa harcamayın, Vanguard bitti demeden bitmez.
Videoyu ban yiyen tanıdıklarınıza paylaşın.
(ARGO İÇERİYOR)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzleyen ve beğenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum,siz de beğenip paylaşırsanız iyi olur
YT’daki tek açıklayıcı içerik bu

Son düzenleme:
Kusura bakma ama saçma sapan bilgiler var içeriğinde. Fana ban atmış, PSU'ya ban atmış derken? Güleyim mi ağlayayım mı? İçerisinde donanım imzası veya verisi içermeyen hiçbir şeye ban atamaz. PSU ve Fanın PC'ye bağlantı türü zaten veri aktarımına müsait değil, seri numarası veya Hwid içermeyen cihazlar kendileri. Anakart gibi seri numarası, donanım kodu gibi şeyleri yok, olanın da anakart ile iletişimi yok. Vanguard'ı hafife alma demişsin, Vanguard'ın paralı hile kullananlara ban atmayıp bana ban attığını gören şahsıma bunu anlatamazsın. Oyuna sadece müşterinin bilgisayarından giriş yaptım diye ban yiyen ben, ticket attığımda "PC'nin banı 6 ay sonra açılacak bu tarihten sonra başka bir hesap ile oyuna girebilirsin" cevabı alıyorsam hele hiç anlatamazsın.

Kusura bakma ama saçma sapan bilgiler var içeriğinde. Fana ban atmış, PSU'ya ban atmış derken? Güleyim mi ağlayayım mı? İçerisinde donanım imzası veya verisi içermeyen hiçbir şeye ban atamaz. PSU ve Fanın PC'ye bağlantı türü zaten veri aktarımına müsait değil, seri numarası veya Hwid içermeyen cihazlar kendileri. Anakart gibi seri numarası, donanım kodu gibi şeyleri yok, olanın da anakart ile iletişimi yok. Vanguard'ı hafife alma demişsin, Vanguard'ın paralı hile kullananlara ban atmayıp bana ban attığını gören şahsıma bunu anlatamazsın. Oyuna sadece müşterinin bilgisayarından giriş yaptım diye ban yiyen ben, ticket attığımda "PC'nin banı 6 ay sonra açılacak bu tarihten sonra başka bir hesap ile oyuna girebilirsin" cevabı alıyorsam hele hiç anlatamazsın.
Hocam ben kaynaklarla konuşuyorum ki videonun çoğu kısmında bunu belirttim,fan banına gelecek olursam yukarıda link bıraktım ve araştırdım mantıklı geldi
Bazı akıllı fanlar örneğin nzxt soğutucu vs anakart ile veri alışverişi yapıyor
Sen fanın rengini ayarlarkan anakartın rgb slotuna veri gönderiyorsun örnek olarak
Pcye bağlanan ÇOĞU şeyi 3th party uygulamalar da görebilir
Paralı hileciler teker teker düştü hocam,sizin banınız için geçmiş olsun
Hocam ben kaynaklarla konuşuyorum ki videonun çoğu kısmında bunu belirttim,fan banına gelecek olursam yukarıda link bıraktım ve araştırdım mantıklı geldi
Sen fanın rengini ayarlarkan anakartın rgb slotuna veri gönderiyorsun örnek olarak
edit,psu’ya ban atar dediğimin mecaz olduğunu anlayab olmuştur elbet

Ben de sana kısaca mantığını söylüyorum. Kendi hafızası ve yazılımı olmayan ürünler oldukları için BIOS gibi ürün imzası içermiyorlar. Yani kendi kimlikleri olan cihazlar değiller, hiçbirinin seri numarası yok. Mağazadan git bir Fan satın al örneğin, hepsi birbirinin kopyasıdır. Hiçbiri seri numarası içermez. Senin dediğin mantıkla aynı fanı kullanan herkes ban yer. Vanguard'ın bir donanıma ban atabilmesi için ürünün kimlikli, dünyada eşi benzeri olmayan bir ürün olması gerekir ve Vanguard'ın buna ulaşabiliyor olması gerekir. Buna örnek Mouse, Klavye, RAM, Anakart, Ekran Kartı veya bilgisayara bağlı olabilecek diğer Ethernet Kartı, Ses Kartı gibi ürünler olabilir. Fan ve PSU bu gruba kesinlikle dahil değil.

Mantığını da anlatayım Fan olayının. Anakart üzerinde bulunan 3 pin veya 4 pin ARGB veya RGB çıkışlar USB bağlantıları gibi karşıdaki cihazı görmeye odaklı çalışmıyor. Yani taktığınız herhangi bir şeye o renk komutunu iletiyor. Taktığınız cihazın Voltaj değeri veya bağlantısı buna uygunsa taktığınızda siz de bunu ışık olarak görüyorsunuz. Yani orada bağladığınız RGB kontrolcünün bilgisayar tarafından tanınmasına gerek yok. Anakart üzerinde herhangi bir RGB çıkışına direkt komut gönderebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben de sana kısaca mantığını söylüyorum. Kendi hafızası ve yazılımı olmayan ürünler oldukları için BIOS gibi ürün imzası içermiyorlar. Yani kendi kimlikleri olan cihazlar değiller, hiçbirinin seri numarası yok. Mağazadan git bir Fan satın al örneğin, hepsi birbirinin kopyasıdır. Hiçbiri seri numarası içermez. Senin dediğin mantıkla aynı fanı kullanan herkes ban yer.
Hocam sana her fan için aynısı geçerli demiyorum,molex fandan kastın varsa haklısın
Eleman her şeyi yeni işte ne bileyim nzxt soğutuculu ha da anakarta veri alışverişi yapan bir fandan ban yemiştir bunu bilemeyiz
Ben belirttim videonun başında ve sonunda,bu sadece bi kaynaktan alıntı

Hocam sana her fan için aynısı geçerli demiyorum,molex fandan kastın varsa haklısın
Eleman her şeyi yeni işte ne bileyim nzxt soğutuculu ha da anakarta veri alışverişi yapan bir fandan ban yemiştir bunu bilemeyiz
Ben belirttim videonun başında ve sonunda,bu sadece bi kaynaktan alıntı
Bilebiliriz diyorum ben de :) Ban yiyemez o şekilde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı