Valorant için en iyi ekran kartı nedir?

rayNd

Decapat
Arkadaşlar selam, uzun suredir Google'da Türkçe kaynakli, Valorant icin 1080P'de en iyi performansi verecek ekran kartini arastirdim, fakat bulamadim. Evet ekran karti çok da onemli degil cunku Valorant islemci bazli bir oyun. Bu konuda hemfikiriz, fakat Valorant icin bir ekran karti alinirken hangi ozelliklerine dikkat edilmesi gerekiyor? Alinabilecek en iyi ekran karti hangisi soyler misiniz, 1080p icin.

Bende su anda bu ekran karti var. Sizce yeterli mi ve Valorant icin ekran kartinda onem verilmesi gereken hususlar neler?

MSI RTX 3060 Ventus 3X 12 GB O.C. 192bit.

Simdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, uzun suredir Google'da Türkçe kaynakli, Valorant icin 1080P'de en iyi performansi verecek ekran kartini arastirdim, fakat bulamadim. Evet ekran karti çok da onemli degil cunku Valorant islemci bazli bir oyun. Bu konuda hemfikiriz, fakat Valorant icin bir ekran karti alinirken hangi ozelliklerine dikkat edilmesi gerekiyor? Alinabilecek en iyi ekran karti hangisi soyler misiniz, 1080p icin.

Bende su anda bu ekran karti var. Sizce yeterli mi ve Valorant icin ekran kartinda onem verilmesi gereken hususlar neler?

MSI RTX 3060 Ventus 3X 12 GB O.C. 192bit.

Simdiden teşekkürler.

Hocam Valorant dediğiniz ağır bir oyun değil ki? 3060'ın ASUS sürümü var ve 300-400 arası alıyorum. Hiçbir zaman da 300 Hz'lik bir monitörümün olacağını düşünmüyorum. Yeterlidir 3060.

Hocam merhaba. Dediğiniz gibi Valorant bir işlemci oyunu ben RTX 2060 ekran kartımla en yüksek ayarlarda 300 350 FPS civarı alıyorum. Eğer işlemcim kötü olsaydı 100 130 arası alırdım muhtemelen. Yani hocam ekran kartınız gayet yeterli siz işlemcinize önem verin.

Hocam bende BENQ360 var, en az 400 veya 380 FPS almasi lazim cihazin. O yuzden sordum.

Pek yolu yok, 5090 bile taksan fazla önemli değil işlemcini değiştirmen gerek.
Yüksek önbellekli işlemciye geç, kartın yeterli.

3060 yeterli bir kart Valorant için ekstra kart aramana gerek yok bence.
kasa alirken bu karti aldim, 3060 yeterli evet. ama daha yuksek bi fiyata 4060ti 8gb ve 128 bit alabiliyorken yine de bu ekran kartini tercih ettim. acaba hata mi ettim yoksa iyi mi

Pek yolu yok, 5090 bile taksan fazla önemli değil işlemcini değiştirmen gerek.
Yüksek önbellekli işlemciye geç, kartın yeterli.
islemcim Ryzen 7 7800X3D 96 mb L3 onbellegi var. 360mm sivi sogutuculu. yeterli mi sizce. ve ne kadar sure boyunca 400 fps verebilir.

Kasa alirken bu karti aldim, 3060 yeterli evet. Ama daha yuksek bir fiyata 4060 Ti 8 GB ve 128 bit alabiliyorken yine de bu ekran kartini tercih ettim. Acaba hata mi ettim yoksa iyi mi?

3060 Hala yeterli bir kart, işlemciniz ve anakartınız nedir?

Kasa alirken bu karti aldim, 3060 yeterli evet. Ama daha yuksek bir fiyata 4060 Ti 8 GB ve 128 bit alabiliyorken yine de bu ekran kartini tercih ettim. Acaba hata mi ettim yoksa iyi mi?

3060 saf güçte daha iyi diyorlar. Eğer öyle ise 4060 almak mantıksız geliyor. Eğer full Valorant oynayacaksınız oyunda DLSS olmadığı için 3060 daha iyi oluyor.

İslemcim Ryzen 7 7800x3D 96 MB L3 onbellegi var. 360mm sivi sogutuculu. Yeterli mi sizce. Ve ne kadar sure boyunca 400 FPS verebilir.

O işlemciyle rahat şekilde 700-800 alabilirsiniz zaten, 10 saat bile geçse fazla düşüş olmaz, belki hiç olmaz.

3060 saf güçte daha iyi diyorlar. Eğer öyle ise 4060 almak mantıksız geliyor. Eğer full Valorant oynayacaksınız oyunda DLSS olmadığı için 3060 daha iyi oluyor.

4060 Ti ile 3060 denk değil, düz 4060 ile denk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı