Soğutman yetersiz geliyor olabilir. İşlemciyi undervolt etmemiz gerekiyor. Rica etsem BIOS'a girip oranın ekranını telefonunuzla çekip buraya atar mısınız?
Overclock menüsünü çekseniz yeter hocam. CPU yazan tarafları çekin. Bilmediğiniz için yazmamıştım zaten bilmeyen için BIOS ayar çekmek zahmetli ve karışık bir süreçtir, ehh yanınızda olsaydım keşke.BIOS'ta hangi ayarın fotoğrafını çekeyim peki hocam? Çok anlamıyorum biliyorsunuz.
Soğutucu yetersiz olduğu için throttle yiyor işte.İşlemci kendini çok fazla sınırlıyor bence. Nerdeyse yarısını kullanmıyor. Çok saçma.
Overclock menüsünü çekseniz yeter hocam. CPU yazan tarafları çekin. Bilmediğiniz için yazmamıştım zaten bilmeyen için BIOS ayar çekmek zahmetli ve karışık bir süreçtir, ehh yanınızda olsaydım keşke.
Soğutucu yetersiz olduğu için throttle yiyor işte.
Yok hocam.Bu attığım yerden yapma şansımız yok değil mi?
Tamam hocam.O halde müsaitseniz akşam çözmeye çalışalım bu işi hocam. Ben birazdan işe gideceğim de.
Deneyip görmek lazım ancak benim Ryzen 7 5800X, Galahad 360 gibi bir soğutucu varken bile throttle yiyordu, onu söyliyeyim. Undervolt edince kendisine geldi.360 mm sıvı soğutucu almadan çözebilir miyiz ki?
Yok hocam.
Tamam hocam.
Deneyip görmek lazım ancak benim Ryzen 7 5800X, galahad 360 gibi bir soğutucu varken bile throttle yiyordu, onu söyleyeyim. Undervolt edince kendisine geldi.
Tamamdır, akşam saatlerinde yardımcı olursanız bir undervolt yapalım. Ppt değeri vs yapmak gerek, onu da bulamadım. Şayet çözüm olmazsa 360mm alayım mecbur. Bunu iade etmek vs zor olacak ama...
Tamamdır, akşam saatlerinde yardımcı olursanız bir undervolt yapalım. Ppt değeri vs yapmak gerek, onu da bulamadım. Şayet çözüm olmazsa 360mm alayım mecbur. Bunu iade etmek vs zor olacak ama...
@zimbabweli_weli hocam tekrardan ayarlarınızı yaptığınız videoyu paylaşır mısınız? Ben bu videodaki ayarları yaptım ama çok da tatmin edici bir sonuç alamadım.
@zimbabweli_weli hocam tekrardan ayarlarınızı yaptığınız videoyu paylaşır mısınız? Ben bu videodaki ayarları yaptım ama çok da tatmin edici bir sonuç alamadım.
Videodan sonra aldığım sonuçlar bu şekilde. Eskisinden 5 6 derece daha düştü sıcaklıklar Max 84 gördüm ortalama 75 civarı. Ama işlemci kullanımı %65 70 civarı geziyor yine aynı sorun galiba? @messinicocugu @erme
@88602
Valorant değerleri daha da komik bir hal aldı 3. görselde var. Grafik ayarlarını da yüksek oynuyorum FXAA 8X. Diğerleri yüksek. BF kullanım da %78'di ama baya düştü o da %60 55 civarıgeziyor.
Curve nasıl yapıyordum hocam, yapıp yapmadığımı bile bilmiyorum... Soğutucu söküp tekrar taktık, macun yeniledik vs. Değişmedi ama sizin dediklerinizi inşallah bugün deneyeceğim. Geri dönüş sağlarım, çok sağ olun.Sanırım curve optimizer ı yapmıştınız zaten
Advanced CPU settings e gelip enter a basın
Precision boost overdrive a gelip enter a basın
Pbo limits e gelip enter a basınca manuel seçin aşağıda 3 alan açılacak, ekran görüntüsündeki gibi yapın
Eğer curve optimizer yapmadıysanız bundan sonra curve optimizer a gelip enter a basın
Görseldeki gibi all cores seçip negative 30 olarak ayar yapın
Eğer bundan sonra sıcaklıklarınızda düşüş olmaz ise soğutucu montajı hatalı olmuş olabilir ya da termal macun az kullanılmış olabilir, AK620 ile kullanırken herhangi bir ısınma sorunu yaşamıyorum stok performansı alırken.
Tamamdır hocam şu videodan hareketle Curve optimizer yaptım. Şimdi de sizin dediğiniz ayarları deneyeceğim.Curve nasıl yapıyordum hocam, yapıp yapmadığımı bile bilmiyorum... Soğutucu söküp tekrar taktık, macun yeniledik vs. Değişmedi ama sizin dediklerinizi inşallah bugün deneyeceğim. Geri dönüş sağlarım, çok sağ olun.
Curve nasıl yapıyordum hocam, yapıp yapmadığımı bile bilmiyorum... Soğutucu söküp tekrar taktık, macun yeniledik vs. Değişmedi ama sizin dediklerinizi inşallah bugün deneyeceğim. Geri dönüş sağlarım, çok sağ olun.
Tamamdır hocam şu videodan hareketle Curve optimizer yaptım. Şimdi de sizin dediğiniz ayarları deneyeceğim.
Curve nasıl yapıyordum hocam, yapıp yapmadığımı bile bilmiyorum... Soğutucu söküp tekrar taktık, macun yeniledik vs. Değişmedi ama sizin dediklerinizi inşallah bugün deneyeceğim. Geri dönüş sağlarım, çok sağ olun.
Tamamdır hocam şu videodan hareketle Curve optimizer yaptım. Şimdi de sizin dediğiniz ayarları deneyeceğim.
Curve sonrası ayarlar bu şekilde oldu hocam. Sanırım siz yeterli gelmezse benim ayarlarımı deneyin dediniz doğru mu anladım? Sizin buradaki fark ne kadar Ryzen Master'dan bana ekran görüntüsü atabilir misiniz? Benim curve sonrası durum bu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.