Valorant oynarken bilgisayar ekran görüntüsü almaya başladı ve uygulamalar açıldı

Arkadaşlar selam. Sakin sakin Valorant derecelide takılırken birden arka plan açıldı. Onlarca uygulamanın açıldığını gördüm. Sürekli ekran görüntüsü alınıyordu ve bunların hiçbirini ben yapmıyordum. Hemen bilgisayarı kapattım. Açtıktan sonra hala devam ettiğini görünce internet bağlantısını kestim ve bir süre bekledim. Tekrar interneti açıp bilgisayara girdiğimde sorun yoktu. Bu yaşadığım bir hack olayı olabilir mi yoksa basit bir virüs mü? Hiçbir anti virüs programı kullanmıyorum.

Malwarebytes veya Kaspersky ile bilgisayarınızı tam tarayın. Görev yöneticisinde başlat kısmında bilmediğiniz uygulama varsa sağ tık ile başlamasını durdurun. G-mail gibi hesaplarınızdan çıkış yapın ve virüs olmayan telefon gibi farklı cihazdan şifrelerinizi değiştirin ve bilgisayarınızdaki virüs silinene kadar girmeyin. Tam taramadan sonra bulunan virüsleri silin. RAT ile kameranıza ve mikrofonunuza da ulaşabilirler. Onları da kapatırsanız iyi olur. Fakat virüs olmayabilir de yine tarama yap elin belki bir tuşa değmiştir.

Bazen kaliteli RAT veya Trojan'lar bilgisayarda klonlanabiliyor tarattıktan sonra virüs çıkarsa önemli veri yoksa format atın bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı