Valorant oynarken işlemci 90 derecede oynuyor

Bende bunu düşünüyordum hocam en iyisi teşekkürler.


soğutucu almayı düşünebilirsin hocam o değerler yüksek baya
Laptopta normal. İlk aldığımda tabii 80 ile 94 derece arası çalışıyordu yani benim laptopta beni baktır diyor ama yaza kadar onu servise vermeye imkanım yok. Çok tozlandı bende bu yüzden normale veriyorum. Termal macun falan değişsin istiyor cihazı alalı neredeyse 1 yıl olacak. Bereket oyunlarım vs. drop yemiyor. Hani frekans kıstığını gördüm tabii ama 5 veya maksimum 10 fps kaybım oldu bazı yerlerde sonra toparlıyor yani çok problemim olmadı inşallah olmazda.
Ha bir de bu yaşadığım Valorant gibi Cpu ağırlıklı oyunlarda Gpu kısmında pek sorunum olmadı sıcaklıklarda işlemci kadar.

Bir daha intel işlemcili laptop almayacağım bu gidişle. 😊
 
hocam bende stok soğutucu kullanıyorum 70 in üstüne çıkmıyor 85 90 ciddi bi sıcaklık siz yine de biosa girip oc ayarlarından core performance boost ve precision boost overdrive bakın aynı durumu kasayı ilk aldığımda yaşamıştım bunlar otomatik overclock uyguluyor disabled olduğundan emin ol
''herhangi bi drivera bağlı kalmadan uyguluyor''
 
Hocam bende stok soğutucu kullanıyorum 70'in üstüne çıkmıyor 85 90 ciddi bir sıcaklık siz yine de BIOS'a girip OC ayarlarından Core Performance Boost ve Precision Boost OverDrive bakın aynı durumu kasayı ilk aldığımda yaşamıştım bunlar otomatik overclock uyguluyor disabled olduğundan emin ol.

Hocam yanlış hatırlamıyorsam onları açmanın daha iyi olduğunu bildiğim için BIOS'tan onları açmıştım cidden fark eder mi ayrıca Valorant'ı alt tap attıgımda 3. saniyede 75 dereceye düşüyor onu anlamadım.
 
Hocam yanlış hatırlamıyorsam onları açmanın daha iyi olduğunu bildiğim için BIOS'tan onları açmıştım cidden fark eder mi ayrıca Valorant'ı alt tap attıgımda 3. saniyede 75 dereceye düşüyor onu anlamadım.
Hocam soru mu bu tabii ki farkeder ryzen master ve amd driverinin otomatik oc sinden bağımsız olarak biosta açık olursa bu ayarlar işlemcine anakart overclock uyguluyor. Haliyle işlemci daha çok çalışıp daha çok ısınıyor stok soğutucu gayet yeterli o işlemci için bende de stok var dediğim gibi 70 in üstünü görmedim. Ve dediğim gibi o işlemcinin temel çekirdek hızı 3.7 GHz sizinki 4.7GHz de çalışıyor overclock arkada işlemeye devam ediyor diye düşünüyorum dediğim gibi bir kontrol edin öyle deneyin.
 
Hocam soru mu bu tabii ki fark eder Ryzen Master ve AMD driverinin otomatik OC'sinden bağımsız olarak BIOS'ta açık olursa bu ayarlar işlemcine anakart overclock uyguluyor. Haliyle işlemci daha çok çalışıp daha çok ısınıyor stok soğutucu gayet yeterli o işlemci için bende de stok var dediğim gibi 70'in üstünü görmedim. Ve dediğim gibi o işlemcinin temel çekirdek hızı 3.7 GHz sizinki 4.7GHz de çalışıyor overclock arkada işlemeye devam ediyor diye düşünüyorum dediğim gibi bir kontrol edin öyle deneyin.

Tamamdır hocam sağ olun kontrol edeceğim fakat yine de rahat olması için 240 mm almayı düşünüyorum gecikme için falan 270 Hz monitör var çünkü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı