Kurulum oldu, bu sefer Game Ready kaldırılmış hale geldi, tekrar Game Ready'i kurdum.Hayır, siz sadece Game Ready sürücülerini kuracaksınız.
Sence durum ondan kaynaklı mı? Program ekle ve kaldır üzerinden sildim. Regedit kayıtlarını nasıl silebilirim bilmiyorum tam olarak, bir de sistem geri yükleme yapsam sence nasıl olur? Hiç yüklenmemiş gibi olur mu?Dragon Center programını tamamıyla silmeni tavsiye ediyorum. Regedit girdileri de dahil olmak üzere ondan sonra en son güncellemeyi indirip bir daha temiz kurulum yap.
Durum yüzde yüz ondan kaynaklı desem yalan olur bilgim maalesef bu kadarına yetiyor, ancak deneme yanılma yöntemiyle çözeriz bu işi. Kurulum yaparken sadece sürücüyü yükle, GForce Experience yükleme bir de.Sence durum ondan kaynaklı mı? Program ekle ve kaldır üzerinden sildim. Regedit kayıtlarını nasıl silebilirim bilmiyorum tam olarak, bir de sistem geri yükleme yapsam sence nasıl olur? Hiç yüklenmemiş gibi olur mu?
Çok teşekkür ederim, eve geçince deneyeceğim. Buradan güncelleme yaparım.Durum yüzde yüz ondan kaynaklı desem yalan olur bilgim maalesef bu kadarına yetiyor ama ancak deneme yanılma yöntemiyle çözeriz bu işi. Kurulum yaparken sadece sürücüyü yükle GForce Experience yükleme bir de.
Regedit için şurada mesela iCUE programı için yapılmış olanı var senin tek yapman gereken MSI Dragon Center olanı bulman.
Teşekkürler sizde güle güle kullanın =) Umarım çözülür probleminiz.Çok teşekkür ederim, eve geçince deneyeceğim. Buradan güncelleme yaparım.
Bu arada sistemimiz çok benziyor, gülerek kullan. CPU, GPU, PSU, RAM, Sıvı Soğucutu aynı
Dün akşam sistem geri yükleme yaptım. Ekran kartı önceki sürüme dönmüş oldu ve yüklediğim programlar hiç yüklenmemiş gibi oldu. Sonrasında Windows güncellemelerimi yaptım. Bilgisayarı kapayıp ekran kartının üzerindeki olan Gaming tuşumu Silent moda aldım. Bir nevi ayar sıfırlama olur diye düşünerek. Bu arada sen hangi modu kullanıyorsun?Teşekkürler sizde güle güle kullanın =) Umarım çözülür probleminiz.
Kart üzerinde ki tuşu denemedim daha hiç işin açıkçası ama zannedersem yaşadığın problem yazılımsal, donanımsal bir problem olsa o kart hiç çalışmazdı. Ramlerle ilgili RGB problemini kendi programlarını indirip çözdükten sonra tekrar MSI Dragon Center indirdim ram aydınlatma kısmını kapatıp ekran kartını oyunlarda gaming bios kısmına alıyorum, internette gezinirken silent moduna alıyorum şimdilik ama MSI Afterburner ile custom fan curve yapıp hangi sıcaklıklarda fanın yüzde kaç çalışacağını ayarlayabiliyorsun, makineyi daha yeni topladığım için onlarla uğraşma şansım olmadı.Dün akşam sistem geri yükleme yaptım. Ekran kartı önceki sürüme dönmüş oldu ve yüklediğim programlar hiç yüklenmemiş gibi oldu. Sonrasında Windows güncellemelerimi yaptım. Bilgisayarı kapayıp ekran kartının üzerindeki olan Gaming tuşumu Silent moda aldım. Bir nevi ayar sıfırlama olur diye düşünerek. Bu arada sen hangi modu kullanıyorsun?
Silent moda alıp bilgisayarı açtım ve tekrar kapayıp Gaming moda aldım fakat bilgisayarı açınca ekrana görüntü gelmedi. Siyah ekranda kaldı, neden böyle olmuş olabilir? Ardından güç kaynağından kapatmak zorunda kaldım ve kapayınca tekrar Silent moda alıp çalıştırdım ve açıldı. Sonra tekrar kapayıp Gaming moda aldım ve açmayı denedim, biraz geç de olsa görüntü geldi ve açıldı. Sonra birkaç sefer tekrar bilgisayarı kapayıp açtım, normal bir şekilde açıldı.
Bilgisayar açılınca son gelen ekran kartı güncellemesini aracı uygulama üzerinden indirip temiz kurulum yaparak, yüklü driverı kaldırıp kurdurdum. Şuan en son güncelleme halinde. Oyunlarda bir problem vs yok. Dört-beş saat oynadım. Bir sıkıntı yok gibi. Ne diyorsun? Sence problem yazılımsal mı donanımsal mı? Sıcaklık değerlerini de bu sürede izledim bir problem yoktu. Acaba ekran kartı BIOS mu sıkıntı oluşturuyor, bunların da güncellenmesinin sakıncalı olduğunu sanıyorum. Sen hangi modda kullanıyorsun bu arada?
Dragon Center kullanmam daha gerek yok bence, programı yüklediğimde sağ üstte Gaming mod aktif gözüküyordu bende.Kart üzerinde ki tuşu denemedim daha hiç işin açıkçası ama zannedersem yaşadığın problem yazılımsal, donanımsal bir problem olsa o kart hiç çalışmazdı. Ramlerle ilgili RGB problemini kendi programlarını indirip çözdükten sonra tekrar MSI Dragon Center indirdim ram aydınlatma kısmını kapatıp ekran kartını oyunlarda gaming bios kısmına alıyorum, internette gezinirken silent moduna alıyorum şimdilik ama MSI Afterburner ile custom fan curve yapıp hangi sıcaklıklarda fanın yüzde kaç çalışacağını ayarlayabiliyorsun, makineyi daha yeni topladığım için onlarla uğraşma şansım olmadı.
Valorant gibi oyunlarda değil de biraz güç isteyen diğer oyunlarda denemek lazım ekran kartını. Ben AC Valhalla 4K ultra high grafiklerde 60-70 FPS arası alıyorum 1950 Mhz ile. Cyperpunk 2077 RTX açıkken 4K'da genelde 70-80 FPS arası oluyor. Sıcaklıklar 2 oyunda da 77 dereceyi geçmedi. İşlemci şuan 5.1 Ghz'de denemek amaçlı sadece overclocklu o da oyunlarda genelde 55-58 derece arası ama zaten 4K oynadığım için çok fazla yük binmiyor.
Ekran kartının tuşu kasa içinde kaldığı için sürekli kullanım konusunda pratik değil. Sakıncası falan yok, adamlar niye koysun o tuşu zaten eğer öyle bir durum olsa =)Dragon Center kullanmam daha gerek yok bence, programı yüklediğimde sağ üstte Gaming mod aktif gözüküyordu bende.Klavyenin bile renklerini değiştirdi, arka planda istemsiz ayar yapıyor sanırım bazı şeyleri.
Kart üzerindeki tuşu neden denemediniz, denemek sakıncalı mı acaba pek bilgim yok. Ben Gaming moda aldım ilk geldiğinde. Ve o şekilde kullanıyorum hep. Silent'e almamın ne gibi bir faydası olurdu bana ya da benim o tuşa müdahale etmem garanti kapsamı dışında bir durum mu? Ben overclock ya da ayarlarla oynamayı tercih etmiyorum o yüzden ince ayarlar işlemci ya da ekran kartı için yapmıyorum.