Sistemden bende memnunum stok ayarlarda zaten ama benim anlatmak istediğim şu; böyle bir sistem aldıysan eğer arkadaş o overclock'u yapıcaksın

. Yoksa gidip 5800X , RTX 3070 ve 3200 mhz ramle de toplayabilirdin bu aleti.
Forumda genelde şöyle bir yanlış algı var, overclock yaparsan makinen bozulur alet kolay eskir. Hayır arkadaşım öyle bir şey yok sana kimse zaten işlemciyi 5.5Ghz'de ramleri 4400Mhz'de çalıştır demiyor, deneme yanılma yöntemiyle en az volt çekerek en yüksek frekans hızlarını yakalamak amaç.
Nihai karar elbette sizin ama benim mantığıma göre böyle bir sistem toplayıp vaat edilen performansın hepsini kullanmamak harcanan paraya yazık.
Şunu da sorabilirsin tabi; "Peki oc yaptın ama kaç fps verdi sana oyunda daha mi iyi oldun ?" Hayır oyunlarda daha iyi olmadım maksimum artışım 10-20 fps arası oldu ama en azından sistemin limitlerini öğrendim. Ben ilerisini düşünmüyorum şuan ki performansa bakıyorum. Sen istediğin kadar en iyi sistemi topla maksimum 1 sene sonra her zaman daha iyisi çıkacak, mesela DDR5 ramler şuan ki kullanılan en iyi DDR 4 ram den %112 daha iyi performans sağlıyor ilk yapılan testlerde.