Valorant'ta ani FPS düşmesi

• Konuyu başlatan Ruis
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 21.341

Ruis

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma çok sayıda virüs bulaştıktan sonra yeniden Windows 10 kurarak her şeyi sıfırladım. Valorant'ı indirdim belli bir süre çok rahat oynadım son günlerde FPS düşüşü ve ani donma sorunu yaşıyorum. Nasıl bir yöntem uygulayabilirim? Oyunu sorunsuz oynarken bir anda donuyor.

Dediğiniz her şeyi yaptım sonuç aynı UAC sanallaştırmasını da açtım daha kötü olunca kapattım ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var.

Bilgisayarınızın donanımlarını temizlettirmeniz gerekebilir. İşlemcilerinizin termal macunlarının yenilenmesi, fanlarınızın kanatlarını temizlettirmek gibi işlemlerin yanında bilgisayar parçalarınız birbiriyle uyumlu olmayabilir ve bu da darboğaz yaparak FPS sıkıntısı yapabilir.

Bilgisayarınızın donanımlarını temizlettirmeniz gerekebilir. İşlemcilerinizin termal macunlarının yenilenmesi, fanlarınızın kanatlarını temizlettirmek gibi işlemlerin yanında bilgisayar parçalarınız birbiriyle uyumlu olmayabilir ve bu da darboğaz yaparak FPS sıkıntısı yapabilir.

Hocam ben bilgisayarımı temizletmeye götüreceğim ama durum şundan ibaret yaşadıklarımı anlatmak isterim ki fayda sağlıyım hoca şu şekilde oldu bilgisayarı aldım kaç ay oldu hatırlamıyorum ekran kartım RX570 RAM 8 GB işlemci i3 4170 anakart ASUS H81 Plus 200 FPS civarı alıyordum bayağı virüs bulaştı bende Windows 10 indirerek sıfırladım ondan yana sıkıntı yok sıfırladıktan sonra Valorant rahat oynadım ama 2 3 gün gibi bir sürede drop yemeye başladım ilk başta çözüm bulamadım oyun atarak sormaya başladım insanlar güncellemeden olabilir dedi bazıları ise gel DC FPS arttıralım ondan kaynaklı olabilir dediler biraz da olsa düzeldi ama hala drop yiyordum sonra bu foruma sormaya karar verdim ve yolculuğum bu şekilde başladı bana yanıt olarak MSI Afterburner programını kullanıp değerleri incelememi isteyen kişiden teşekkür ederim anlattığım gibi her değer normal tek sıkıntı GPU kullanımı bu %99'dan 1'e kadar düşüyor 30 40 50 99 1 30 20 değişiyor bazı kişilerin söylemesi üzerine kaç tane ekran kartı driverı kurduğuma baktım şu şekilde bu bilgisayara tıklayın yerel disk C AMD klasörüne tıklayın orada bir tane dosya varsa sıkıntı yoktur ama 1'den fazla varsa kolay bir şekilde silip yüklersiniz ama öyle elle değil kendi sitesinde driver silmek için indirmeniz gereken bir şey var ona basarak indirin ben bunları yaptım hala aynı sorunu yaşıyorum sizlerin ilgisi için teşekkür ederim en son karar olarak bilgisayarımı temizletip macunları falan değiştirticem eğer sonuç alırsam yazarım sizlere teşekkür ederim ilgileriniz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı