yenneferw
Megapat
- Katılım
- 6 Aralık 2016
- Mesajlar
- 316
- Çözümler
- 1
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
1. Valorant'ın spray mekaniği yoktur, CS'nin aksine sabit bir spray pattern kullanmak yerine her vurduğunuzda rastgele bir spray pattern ortaya çıkarır. Aynı şekilde mermiler de sürekli sabit bir saçılmayla gitmek yerine silaha bağlı olarak belli bir oranda rastgele yerlere "yamularak" giderler.
2. Bir maç 20 vurup diğer maç 3 vurmanızın sebebi ise oyunun eşleştirme sisteminin dandikliğindendir, bilerek yapıldığını düşünüyorum, zira burada rank atlama maçlarında 1 LP az verip insanları defalarca 99 LP'de bırakan bir oyundan bahsediyoruz.
3. Oyun sizi aslında one tap denemeye zorlamıyor, zaten spray pattern diye bir şey olmadığı için spray denemek mantıksız, fakat bu mermilerin rastgele "yamulma" olayından dolayı one tap denemek de mantıksız, bunların yerine "burst" adı verilen, 2-3 mermi sıkıp A-D atma yöntemini denemelisiniz.
4. Karşıdaki Jett'in çıkmadan sizi vurması da ya pinginizle ya da sunucuların dandikliğiyle alakalıdır, zira ben hiçbir oyunda ping sorunu yaşamazken Valorant'ta absürtlük seviyesinde ping ve paket kaybı yaşıyordum, galiba Riot'un sunucuları bozuk. Ayrıca netcode da sorunlu olduğu için aşırı derecede "peeker's advantage" sorunu var, siz Jett'in çıkmadan sizi vurduğunu sanıyorsunuz ama aslında Jett'in ekranında adam zaten peeklemiş ve sizi çoktan vurmuş, yani Jett'in peeklediği bilgisi sizin ekranınıza geç geliyor, bu da yine sunucularla veya ping ile alakalı bir durum.
5. Eğer gerçekten meraklıysanız bir şans verebilirsiniz (3. maddedeki burst yöntemini kullanın) fakat kendinize birazcık da olsa saygınız varsa Riot oyunlarından kesinlikle uzak durun.
- Oyunu betadan beri oynuyorum(belirli aralıklarla bıraktım.) şimdi yorumunu cevaplayayım dedim.
1- Spray mekaniği yoktur? = Oyunda spray mekaniği var ama biraz daha farklı gelebilir, CS'ye göre kıyaslayacaksak eğer. Zaten dümdüz sıktığında yine mermiler belli bir şekil alıyor ve ona göre tersini, aynı CS'de yaptığımız gibi ilerletmemiz gerek.
2- Oyunun eşleştirme sistemine çok laf edemem. Oyundaki en can alıcı nokta sen bronz iken smurf(immo - radi) gelip senin elonu yok etmesidir. Rank atlama ise 99'da bırakabilir ama aynı şekilde sen 0 kp olduğunda da düşürmüyor, bir şans daha veriyor. Bunda çok yanlış göremedim.
3- Oyunda spray yapılabilir, buna alışmak gerek sadece. Doğrudan o yok bu yok diye sonuç sunmamalısın. Geliştirici ağzıyla konuşuyorsun, "olmadığı için, zorlamadığı için" gibi cümleler yabancı biri için olumsuz düşünceler oluşturabilir. Birden fazla peek yöntemi var.
4- Peek avantajı konusunda pingin rolü büyük fakat sadece bu değil. Peekleyen çoğu zaman avantajlı oluyor. Bunu CS'de de rahatça görebiliriz. OP(awp) ile bir yere sabit bakman, karşıdaki kişinin ctrl+peek yapması gibi bir şey ve genelde peekleyen taraf vurabiliyor. Packet loss ve ping durumları yine sunucudan ya da kişisel olarak kaynaklanan durumlar ve oynanışa tamemen etki eder evet ama yine de bunu pinge vurmayıp, tecrübeyle bağlantılı olduğunu da unutmamak lazım. Kişinin CS geçmişi varsa ve iyi oynuyorsa yani eli yatkınsa bu tarz peeklerde başarı oranı daha da yükselir.
5- Riot kitlesi hoş bir kitle değil fakat oyundan uzaktıracak şekilde yorum yapmak, kötülemek aynı hoş olmayan kitlenin yaptığı izlenimi gösteriyor. TR sunucularında oynamak yerine diğer sunucular tercih edilebilir.