Valorant'ta i5 4210U'nun 88 derece olması normal mi?

Zinederon

Kilopat
Yer
Ordu, Fatsa
Daha fazla  
RAM
4x2 8 GB DDR3
Ekran kartı
840M
Anakart
X555ln
İşlemci
i5 4210U
Valorant oynarken CPU kullanımı %80-100 arası geziyor 88 derece. GPU kullanımı %40-70 arası 88 derece. İkisinde 88 derece ama arada 89 derece oluyor. Normal mi bu sıcaklıklar. Ayrıca işlemci kullanımını GPU'ya geçirmek için ne yapabilirim? RAM kullanımı da 4 ve 5,5 GB arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant oynarken CPU kullanımı %80-100 arası geziyor 88 derece. GPU kullanımı %40-70 arası 88 derece. İkisinde 88 derece ama arada 89 derece oluyor. Normal mi bu sıcaklıklar. Ayrıca işlemci kullanımını GPU'ya geçirmek için ne yapabilirim? RAM kullanımı da 4 ve 5,5 GB arası.

Lenovo Flex 2-14 mü kullanıyorsunuz?
Aynı özellikler bende de var. Gayet doğal gözüküyor değerler.

Evet Gaming laptop değil. Zaten bu yüzden grafikler keskinleştirme dışında Max'ta. FPS' beni mutlu ediyor fakat sıcaklık fazla.

Boşta 2 GB zaten. Toplam 5,5 GB kullanılıyor.

2014'te aldık diye hatırlıyorum ama Microsoft'un sağlık uygulamasında 6 yıl doldurmuş görünüyor. 3-4 yıldır aktif kullanıyorum.

Bakım yapıldı mı bilmiyorum. Bir kere ekran çıktığı için bilgisayarcıya götürmüştü belki o zaman temizler mişlerdir.

6 yıllıksa normal gibi gözüküyor dışarıdan soğutmalı bir ek fan alın rahatınıza bakın. İçim rahat etmez derseniz bir virüs taraması yapın.

Eğer laptop altına konulan fanlardan bahsediyorsanız 1 derece zar zor etki eder.
Eğer kaliteli birşey alırsa iş değişir.Şuan ki işlemci fiyatlarındansa kaliteli bir fan alsın.
@Zinederon
Siz beni dinleyin. Termal macun yenilemesi ve temizlik yapın kâfi. Yok soğutucu cart curt gibi şeylere para vermeyin.
O ayrı tabi ki.
Termal macunu yenileyeceksende de gidip mahallede ki tamirciye yeniletme.Parça çalar falan bir de onunla uğraşma.
@Zinederon

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı