Valve CS2'nin telif haklarını aldı

Yeni oyun olarak çıkıyor ve bizim kitleden şöyle sesler yükseliyor:

“benim prime’ım vardı, umarım prime üyeliğimi oraya aktarırlar, oyuna bir daha para vermek zorunda kalmayız; yoksa çok insanın hakkı yenir”.

Capcom ne kadar acımasızsa… Resident Evil 4 remake çıktığında, e daha önceden 4’ü satın alanlara bu yeni oyunu hediye edelim demiyorlar.

Böyle bir mantık olabilir mi? Yeni bir oyun çıkacaksa, tabiki parası neyse verip satın alacaksın. Bu bu kadar basit.

Oyuncularımıza getirdiğimiz eleştiri yeterli, şimdi Valve cephesini konuşalım. Ben CS:GO’yu yenileştirmelerini tavsiye ederdim; hem şu skin karmaşası ortadan kalkardı, hem de oyundan kopmuş gitmiş insanları yeniden bu mecraya çekmenin etkili bir yöntemi ve böylelikle pazarı bile eskisinden daha canlı olurdu (elbette halen canlı, ama daha da canlı olacağını idrak etmek önemli). Şimdi Source 2 diye farklı bir oyun çıkacaksa, CS:GO’daki skin değerleri elbette düşecek. Ayrıca bu düpedüz CS:GO’nun kendi kaderine terk edilmesi demek. Bu bağlamda da birileri çıkıp demiş ki, hala 1.6 oynayanlar var, TR sunucuları çok dolu, şudur budur vs.

Arkadaşım, istediği kadar dolu olsun; daha iyi bir oyun geliştirilmişse, mermiler daha isabetli gidiyorsa, 128 ticke geçilmişse, hilelerin önüne birazcık geçilmişse (buna pek ihtimal veremiyorum mevzubahis Valve olunca), ben neden CS:GO oynayayım? Banane CS:GO ya da 1.6 oynayan kitleden? Elemanın PC’si izin vermiyordur, CS:GO’da vac yiye yiye usanmıştır vb. nedenlerle adam 1.6’da chill takılıyordur. “1.6 benim vazgeçilmezimdir, ben ondan asla vazgeçmem, en iyi CS oyunu da çıksa, ben bu bağışıklığımdan kopamam” diyen bir tayfa yok mu? Var. Ama bu tayfa benim umrumda değil ki? Ben bu tayfa kopmuyor diye neden sığ bir kitleyle, kısıtlandırılmış bir oyunda cirit atayım? Daha iyisi çıktıysa, tabiki dönüp onu oynarım. Bu algının önüne de, CS:GO’nun kendi kişisel dizaynının geliştirilmiş olması geçebilirdi işte. O yüzden oyun motoru güncellenecekti, oyun aynı oyun kalacaktı, sen sağ ben selamettim CS.

Valve, sözüm sana:
Ayağını denk al kardeşim.
Bir b*k yiyorsan, arkası dolu olsun, kafana göre hareket edip, oyuncularının düşüncelerini görmezlikten gelme.
Konu hakkında söyleyecek başka bir tek kelimem yok.
 

Geri
Yukarı