Varsayılan BIOS Ayarı ile NVIDIA GPU Kullanımı

CrAzY FoX

Decapat
Ben BIOS'umu Default yapıcam ama bisey olursa diye korkuyorum. PC dayımın. 1 aylıgına verdı, sonra seneye komple benım olacak. Benim PC ıslemcının grafık kartını kullanıyo. Ben NVIDIA'nınkını kullanmak ıstıyorum ama olmuyor. Yardım edersen sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adım adım anlatalım:
  • BIOS'u varsayılan yapınca NVIDIA/AMD ekran kartı devreye girmez. Harici GPU'nun devreye girmesi için görüntü çıkışını PC kapalıyken o karta bağlarsın. BIOS da otomatik olarak o kartı tespit eder ve görüntüyü o kart üstünden verir.
  • Ekran kartında GB miktarı çok önemli değildir. Önemli olan GPU, yani grafik işlemcidir.
  • Oyunlarda düşük performans alıyorsan bunun sebebi ekran kartının yetersiz olması olabilir.
GPU-Z ile ekran kartını öğrenebilirsin. Ya da Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları altından bir ekran görüntüsü paylaşırsan ekran kartını öğrenebiliriz.

Buna göre sorunu tespit edip Intel mi kullanıyorsun AMD/NVIDIA mı söyleyebilir ve buna göre sana yol gösteririz.

BİOS'ta Onboard grapichs diye bişe var sanırım onu devre dışı bırakman gerekiyor yanlış bilmiyorsam. Yada DDU ile tüm ekran kartı sürücülerini kaldır , hangi ekran kartını kullanmak istiyorsan onun driverını kur. (Birde ekran kartı markası ne 4GB diye yazılmaz marka , model nerde ? )

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı