VATAN-BAYRAM sistem alınır mı?

Hocam sizin mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın, bildirimlerin arasında kaynamış. Hocam maalesef CS 2 oynamıyorum ondan test edemedim fakat sizin bahsettiğiniz durumu daha iyi anladım. Bazı oyunları oynarken bayağı ses çıkıyor bundan dolayı sesli çalışıyor demenizin nedenini daha iyi anladım. Bu arada şöyle bir şey fark ettim ekran kartının jelatini sökülmemişti; sizde de öyle olabilir, isterseniz bir göz atın. Problem olur mu bilmiyorum ama plastik parçanın üzerinde böyle jelatin var, devamında da vardı onu söktüm fakat fotoğraftaki kısım çıkmıyor. Hazır sisteme gelirsek sesli çalışması dışında bir problem yaşamadım doğrusu aşırı sesli olmasa da bazı oyunlarda kendisini hissettiriyor bu ses. Sizin de düşüncelerinizi merak ettim doğrusu. Eki Görüntüle 2238748
Bende hiç açmadım kasanın içini ama galiba intelin stok fanı ile alakalı bir durummuş oyunda belirli bir sıcaklığa gelince devreye giriyor ama rahatsız etmiyor o kadar msi afterburner veya bios dan ayarlanabiliyormuş galiba ama bence normal durması daha doğru en azından ısınmaz
Benim şu anda tek sıkıntım görüntü kalitesi dp kablosu alamadım daha alınca bir daha deniyeceğim eğer görüntü düzelmesse gidip bir baktıracağım

Hocam sizin mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın, bildirimlerin arasında kaynamış. Hocam maalesef CS 2 oynamıyorum ondan test edemedim fakat sizin bahsettiğiniz durumu daha iyi anladım. Bazı oyunları oynarken bayağı ses çıkıyor bundan dolayı sesli çalışıyor demenizin nedenini daha iyi anladım. Bu arada şöyle bir şey fark ettim ekran kartının jelatini sökülmemişti; sizde de öyle olabilir, isterseniz bir göz atın. Problem olur mu bilmiyorum ama plastik parçanın üzerinde böyle jelatin var, devamında da vardı onu söktüm fakat fotoğraftaki kısım çıkmıyor. Hazır sisteme gelirsek sesli çalışması dışında bir problem yaşamadım doğrusu aşırı sesli olmasa da bazı oyunlarda kendisini hissettiriyor bu ses. Sizin de düşüncelerinizi merak ettim doğrusu. Eki Görüntüle 2238748

Bu arada sizde Windows kurulu gelsin diye Kaspersky antivirüsünü aldınız mı?

Bende hiç açmadım kasanın içini ama galiba intelin stok fanı ile alakalı bir durummuş oyunda belirli bir sıcaklığa gelince devreye giriyor ama rahatsız etmiyor o kadar msi afterburner veya bios dan ayarlanabiliyormuş galiba ama bence normal durması daha doğru en azından ısınmaz
Benim şu anda tek sıkıntım görüntü kalitesi dp kablosu alamadım daha alınca bir daha deniyeceğim eğer görüntü düzelmesse gidip bir baktıracağım

Umarım almamışsınızdır. 7 bine falan sattıkları oluyor Windows'u. Tabii uygunsa bilemem.

Umarım almamışsınızdır. 7 bine falan sattıkları oluyor Windows'u. Tabii uygunsa bilemem.

Yok kral direk Windows almadım Windows kuruyor musunuz diye sordum onlarda kurmuyoruz ama isterseniz Kaspersky antivirüsü alırsanız kurulu olarak geliyor Windows 30 günlük dediler zaten antivirüs programı istiyordum bende 1 yıllık Kaspersky üyeliği 30 günlük Windows 500 TL'ye geldi bana.

Hocam bana da sordular da ben satın almadım. Türkçe yama dışında bilmediğim sitelerden herhangi bir şey indirmiyorum bundan dolayı da antivirüs kullanmıyorum ama ucuza geldiyse mantıklı yapmışsınız. Windows 11'i ben kurdum internetten de key satın alıp etkinleştirdim. Hocam görüntü ile ilgili yaşadığınız sıkıntıya benzer olarak ben de şunu fark ettim, 24.5 inç gibi ekranlarda 1080p çözünürlükte çok fazla alanı gördüğünüz için en yüksek ayarlarda bile gözünüze batan detaylar oluyor. Sadece oyun için değil bu yaşadığım durum oyunla ilgili olduğunu düşünüyordum ama öyle değilmiş, ben de bunu çözmeye çalışacağım. Örnek vermem gerekirse WhatsApp'ı açtım masaüstünden emojiler bayağı kalitesiz gözüküyordu daha sonra zoom yaparak ekranı yakınlaştırdım düzeldi (aynı durumu oyunlarda da yaşıyorum ara ara). Sanırım 2k monitör alınmadığı sürece büyük ekranlarda bu tarz durumlar yaşanıyor ya da anormal bir durum bilemedim doğrusu (daha önce 16 inç laptop kullanmıştım maksimum bundan dolayı büyük ekranlarda bu durumun normal olup olmadığını anlayamadım).

Hocam bana da sordular da ben satın almadım. Türkçe yama dışında bilmediğim sitelerden herhangi bir şey indirmiyorum bundan dolayı da antivirüs kullanmıyorum ama ucuza geldiyse mantıklı yapmışsınız. Windows 11'i ben kurdum internetten de key satın alıp etkinleştirdim. Hocam görüntü ile ilgili yaşadığınız sıkıntıya benzer olarak ben de şunu fark ettim, 24.5 inç gibi ekranlarda 1080p çözünürlükte çok fazla alanı gördüğünüz için en yüksek ayarlarda bile gözünüze batan detaylar oluyor. Sadece oyun için değil bu yaşadığım durum oyunla ilgili olduğunu düşünüyordum ama öyle değilmiş, ben de bunu çözmeye çalışacağım. Örnek vermem gerekirse WhatsApp'ı açtım masaüstünden emojiler bayağı kalitesiz gözüküyordu daha sonra Zoom yaparak ekranı yakınlaştırdım düzeldi (aynı durumu oyunlarda da yaşıyorum ara ara). Sanırım 2K monitör alınmadığı sürece büyük ekranlarda bu tarz durumlar yaşanıyor ya da anormal bir durum bilemedim doğrusu (daha önce 16 inç laptop kullanmıştım maksimum bundan dolayı büyük ekranlarda bu durumun normal olup olmadığını anlayamadım).

Kral monitörüm yeni değil sadece kasa aldım ben 21.5 inç daha önce RX580'li sistemim vardı o bile taş gibi görüntü verirken 4060 Ti vermemesi biraz garibime gitti açıkçası çünkü YouTube'da falan belli ediyor oyunları saymıyorum bile sadece yakınım güzel gözüküyor uzaklar çok fena G-SYNC ile de alakalı olabilir bizim sorunumuz sizde G-SYNC aktif mi hocam?

Kral monitörüm yeni değil sadece kasa aldım ben 21.5 inç daha önce RX580'li sistemim vardı o bile taş gibi görüntü verirken 4060 Ti vermemesi biraz garibime gitti açıkçası çünkü YouTube'da falan belli ediyor oyunları saymıyorum bile sadece yakınım güzel gözüküyor uzaklar çok fena G-SYNC ile de alakalı olabilir bizim sorunumuz sizde G-SYNC aktif mi hocam?
Hocam size cevap vermeden önce çeşitli oyunlarda da denemeler yaptım; RDR 2, Hitman gibi oyunlarda görüntü konusunda sıkıntı yaşamadım da Witcher 3'te görüntü biraz garip bunun da nedenini son gelen büyük güncellemeye yoruyorum. Oyundan oyuna fark olduğunu düşünüyorum doğrusu, sistemden ziyade bazı oyunlarda sıkıntı var bence. G-SYNC aktif bu arada hocam, DP kablosu alıp deneme yaptınız mı hocam? Ekrandaki WhatsApp gibi uygulamalardaki görüntü mevzusunun da ekran boyutundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Hocam size cevap vermeden önce çeşitli oyunlarda da denemeler yaptım; RDR 2, Hitman gibi oyunlarda görüntü konusunda sıkıntı yaşamadım da Witcher 3'te görüntü biraz garip bunun da nedenini son gelen büyük güncellemeye yoruyorum. Oyundan oyuna fark olduğunu düşünüyorum doğrusu, sistemden ziyade bazı oyunlarda sıkıntı var bence. G-SYNC aktif bu arada hocam, DP kablosu alıp deneme yaptınız mı hocam? Ekrandaki WhatsApp gibi uygulamalardaki görüntü mevzusunun da ekran boyutundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Witcher 3 de dlss açık ve kapalı şekilde kaç fps aldın kral ?

Hocam, Nvidia GeForce Experience'ın uygun gördüğü ayarlar ile (bu da yüksek oluyor) dlss açık 120-130 civarı geziyor FPS, dlss kapalı şekilde 80-75 FPS civarı geziyor. Siz de benzer sonuçlar mı alıyorsunuz?
1080p mi çözünürlük sizde hocam ben dlss açık 180 ve 220 arası alıyordum genellikle

Technopat Haberler

Geri
Yukarı