Vatan Bilgisayar 2. el ürün satması

Hocam madurluğunuzu anlıyorumda tüm sistemi iade etmek bana mantıksız geldi. Gelen SSD'yi kabul etseydiniz ya?
Hocam valla 3 ay oyaladıktan sonra artık mesele başka yere gitti malesef daha yazmadığım şeylerde var. Para iadesini kapul ettiğim zamanda oldu. Bu sefer onlar bana full sistem almışsınız hepsini getirmeniz lazım demişlerdi. Malesef süreç çozüm oluşturmak yerine hep sorun yaratmaktan yana tavır aldıklarından bende onlara aynı şekilde cevap veriyorum artık.

Ben Vatanda çalıştım, evet iade ve değişim konularında sorun olabiliyor. Ama buradaki durum çok daha karmaşık. Stoğu 1 adet olan teşhire açılmış ürünü satmışlar size. Burada hata mağazalardaki personellerde. Çünkü muhtemelen o ürünü iade alıp teşhire açtılar, ancak sisteme teşhir olarak girmediler. Çünkü özellikle internet satışlarına ürün gönderirken kutusunda hafif çizik olan ürün dahi göndermezdik biz. Mağazadan görüp alan müşteri böyle şeyleri dert etmezdi ama internet satışlarında bu konular çok önemli olduğundan çok dikkat edilirdi. Çok nadir rastlanacak bir durum olmuş, o da size patlamış. Ancak bu kadar bekletilmeniz kabul edilemez. Çok daha hızlı aksiyon almalıydılar.
Benimde düşüncem şu nede olsa hazır sistem olarak sattıklarından montajı yapılacağı için müşteri anlamaz dediler. Ama ben demonte seçince düşünemediler iş değişti o yüzden o parçayı başta gönderemediler 1 ay beklettiler. Sonrada baktılar başka gelmeyecek o urunden gönderdin bakalım yer belki dendi. Malesef en başta bütün parçalarla gelseydi dediğin gibi personel hatası olduğunu düşünürdüm. Personel açık olduğundan göndermediği halde araya biri girip gönderdin gitsin denmiş gibime geliyor.

Ben vatan da çalıştım, evet iade ve değişim konularında sorun olabiliyor. Ama buradaki durum çok daha karmaşık. Stoku 1 adet olan teşhire açılmış ürünü satmışlar size. Burada hata mağazalardaki personellerde. Çünkü muhtemelen o ürünü iade alıp teşhire açtılar, ancak sisteme teşhir olarak girmediler. Çünkü özellikle internet satışlarına ürün gönderirken kutusunda hafif çizik olan ürün dahi göndermezdik biz. Mağazadan görüp alan müşteri böyle şeyleri dert etmezdi ama internet satışlarında bu konular çok önemli olduğundan çok dikkat edilirdi. Çok nadir rastlanacak bir durum olmuş, o da size patlamış. Ancak bu kadar bekletilmeniz kabul edilemez. Çok daha hızlı aksiyon almalıydılar.

Vatan da çalışıyormuşsunuz dediğiniz kadarıyla gerçekten bu kadar özenlimi çalışıyor size iade gelen ürünleri hiç 0 diye sattırdılar mı peki bunları anlatamıyorsunu diye biliyorum firma hakkında bilgi vermek sebebiyle galba tam bir bilgim yok ama anlatabiliyorsanız öğrenmek istiyorum açıkçası mağazadan bilgisayar alacağım ve telefonda aldım.

Vatan da çalışıyormuşsunuz dediğiniz kadarıyla gerçekten bu kadar özenlimi çalışıyor size iade gelen ürünleri hiç 0 diye sattırdılar mı peki bunları anlatamıyorsunu diye biliyorum firma hakkında bilgi vermek sebebiyle galba tam bir bilgim yok ama anlatabiliyorsanız öğrenmek istiyorum açıkçası mağazadan bilgisayar alacağım ve telefonda aldım.
Artık çalışmıyorum o yüzden konuşabilirim. Hayır iadeye gelen ürün zaten Vatan'a getiren firmaya iade edilir. Normalde tekrar satılmaz ki hiç bir müşteri temsilcisi bu riski almak istemez. Son ürün kalana kadar kutusu vs en düzgün parçaları satar. Çünkü müşteriyle muhatap olan kendisidir ve sorun çıkarsa müşteri kaybeder. O yüzden normalde tamamen müşteri odaklı çalışır elinden geldiğince. Firma olarak da benim çalıştığım mağazada bize böyle bir baskı asla yapılmadı. Bu ürünler her ay mağaza dışından gelen denetmenler tarafından kontrol edilir. Hasarlı vs ürün çıkarsa bu reyon görevlisine sorun olur. İadede problem çıkması tamamen ürünü Vatan'a getiren firmayla alakalı. Vatan kusurlu ürünü distribütör firmaya gönderir, oradan çıkan karara göre yol izler. Ama direk iade yapmak istediğinizde mağazadan alınan ürünler aynı gün iade edilmediğinde biraz zorlaştırıyorlar işleri. Bunun nedenini tam olarak bilmiyorum ama aynı gün iadede hiç sorun çıkarmıyorlar.

Artık çalışmıyorum o yüzden konuşabilirim. Hayır iadeye gelen ürün zaten Vatan'a getiren firmaya iade edilir. Normalde tekrar satılmaz ki hiçbir müşteri temsilcisi bu riski almak istemez. Son ürün kalana kadar kutusu vs en düzgün parçaları satar. Çünkü müşteriyle muhatap olan kendisidir ve sorun çıkarsa müşteri kaybeder. O yüzden normalde tamamen müşteri odaklı çalışır elinden geldiğince. Firma olarak da benim çalıştığım mağazada bize böyle bir baskı asla yapılmadı. Bu ürünler her ay mağaza dışından gelen denetmenler tarafından kontrol edilir. Hasarlı vs ürün çıkarsa bu reyon görevlisine sorun olur. İadede problem çıkması tamamen ürünü Vatan'a getiren firmayla alakalı. Vatan kusurlu ürünü distribütör firmaya gönderir, oradan çıkan karara göre yol izler. Ama direk iade yapmak istediğinizde mağazadan alınan ürünler aynı gün iade edilmediğinde biraz zorlaştırıyorlar işleri. Bunun nedenini tam olarak bilmiyorum ama aynı gün iadede hiç sorun çıkarmıyorlar.

Yıllardır vatandan aldım tek sorun yaşamadım sorunsu iade aldılar değiştirdiler ama bazen böyle ikinci el parça vatan sattı gibi bir konu görünce hani takıntı yapmamak elde değil diğer firmalardada vardır elbet ama ben tüm teknolojik ürünlerimi vatandan alıyorum bu durumu nasıl açıklıyorsunuz peki.

Yıllardır vatandan aldım tek sorun yaşamadım sorunsu iade aldılar değiştirdiler ama bazen böyle ikinci el parça vatan sattı gibi bir konu görünce hani takıntı yapmamak elde değil diğer firmalardada vardır elbet ama ben tüm teknolojik ürünlerimi vatandan alıyorum bu durumu nasıl açıklıyorsunuz peki.
Şöyle ki, satılıp hiç bir sorunu olmayan bir ürünü aynı gün iade aldıklarında, o ürünü tekrar satabiliyorlar. Ama satışa uygun şekilde olmalı ürün. Bazı mağazalarda kontrol etmeden iade almışlarsa veya bu ürünü firmaya geri göndermemişlerse, müşteri temsilcisi umursamaz biriyse bu ürünü satabilir. Ben de sattım ama o ürünü müşteri önünde açıp gösterip sattım. Müşteri ne aldığını bildiği sürece sorun olmuyor. Sorun müşteriye kapalı kutu diye sattığın ürünün iade ürünü olması.

Şöyle ki, satılıp hiçbir sorunu olmayan bir ürünü aynı gün iade aldıklarında, o ürünü tekrar satabiliyorlar. Ama satışa uygun şekilde olmalı ürün. Bazı mağazalarda kontrol etmeden iade almışlarsa veya bu ürünü firmaya geri göndermemişlerse, müşteri temsilcisi umursamaz biriyse bu ürünü satabilir. Ben de sattım ama o ürünü müşteri önünde açıp gösterip sattım. Müşteri ne aldığını bildiği sürece sorun olmuyor. Sorun müşteriye kapalı kutu diye sattığın ürünün iade ürünü olması.

Satarken sorunu olmadı ama açıldı diye söyleyipmi sattınız veya satılıyor bazen onumu demek istediniz.

Satarken sorunu olmadı ama açıldı diye söyleyipmi sattınız veya satılıyor bazen onumu demek istediniz.
Açıldığını söyledim, zaten müşteri anlar açıldığını. Bazı kablo vs üründe açılıp açılmadığını biz de anlamıyoruz karışıp gidiyor araya. Onlar mesela açılmış olup, direk satıldığı oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı