Vatan Bilgisayar 7000 TL Sistem Önerisi

asiaasia

Centipat
Merhabalar. Bilgisayar konusunda çok cahil olduğum için yardıma ihtiyacım var. Vatan Bilgisayar'dan PC toplamak istiyorum. maalesef iki parça için karar verebildim. Monitöre aşık oldum. İşlemci ise bayağı iyiymiş.
Monitör: Samsung CFG73 1ms(MPRT) 144Hz FreeSync Quantum Dot VA Kavisli Gaming Monitör(1.795 TL)
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 işlemci(1.224 TL)
Vatan Bilgisayar'da bulabileceğim, bunlara uyumlu anakart, bellek, ekran kartı, bilgisayar kasası, harddisk, güç kaynağı, SSD, klavye, soğutma sistemi, işletim sistemi gerekli. Çok oldu ama hiç bilgim yok. Sadece film izlemek ve nette gezmek için. Görüntü ve ses önemli. Hız ve kapasite de tabii. Monitör ve işlemci de dahil en fazla 7000 TL olmalı. Sağlam bir şey istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum birincisi CFG73 monitörlerinde bir ton sorun var araştırabilirsin. İkincisi 3. nesil ryzen işlemciler çıkmışken 1200tl 1. nesil ryzen işlemciye vermek çok ama çok saçma. 3. ve sonuncusu ise vatan diğer sitelere göre parça başı 200-300 bazen 500tl daha fazlaya satıyor. Önermem.

Çok aceleci değilseniz vatandan bilgisayar veya parça alınmaz. Beğenmezseniz ürünü iade edemezsiniz vatan iade almıyor ve fiyatlar gerçekten diğer sitelere göre pahalı.
Kendime toplar gibi topladım buyrun:
Screenshot_20190819-050418_Chrome.jpg

Bütçeyi birazcık zorladınızmı 7 bin tlye internetteki saçma sapan hazır sistemlerden 10 kat daha iyi bir sistem bence. Ürünleri itopyadan alıcaksınız diye kaide yok farklı yerlerden daha ucuza bulmanızda mümkün ama montaj size kalır 😀

Alma linki: Linkkkkkllllkk

Not: Vatandan istemişsiniz fakat vatan biraz pahalı. İsterseniz vatandan toplayabilirim fakat daha güçsüz bir bilgisayara sahip olursun.

Not 2: İncehesaptan sistemin bios güncellemesini yapmasını isteyin yoksa sistem çalışmaz.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600

Anakart: Asus Tuf B450 Plus Gaming AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200MHz ATX Gaming(Oyuncu) Anakart

Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CL16 Dual Kit Ram Kırmızı - CMK16GX4M2A2400C16R

Ekran Kartı: Msi Radeon RX 5700 8G AMD Radeon RX 5700 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı

HDD: Toshiba P300 High Performance 1TB 3.5

SSD: Hi-Level 240GB 2,5" 550MB/530MB/s SSD Disk - SSD30ULT/240GB

Kasa:
Cooler Master MasterBox MB511 MCB-B511D-KANN-STU ATX Pencereli Mid-Tower Gaming Kasa

Güç Kaynağı: Zalman ZM700-TX 700W 14cm +80 Plus

Monitör: Aoc C24G1

Birazcık bütçeni aşıyor ekran kartını düşürürseniz 7000 TL civarı olabilir.

Not: Vatandan istemişsiniz fakat vatan biraz pahalı. İsterseniz vatandan toplayabilirim fakat daha güçsüz bir bilgisayara sahip olursun.

Not 2: İncehesaptan sistemin bios güncellemesini yapmasını isteyin yoksa sistem çalışmaz.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600

Anakart: Asus Tuf B450 Plus Gaming AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200MHz ATX Gaming(Oyuncu) Anakart

Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CL16 Dual Kit Ram Kırmızı - CMK16GX4M2A2400C16R

Ekran Kartı: Msi Radeon RX 5700 8G AMD Radeon RX 5700 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı

HDD: Toshiba P300 High Performance 1TB 3.5

SSD: Hi-Level 240GB 2,5" 550MB/530MB/s SSD Disk - SSD30ULT/240GB

Kasa:
Cooler Master MasterBox MB511 MCB-B511D-KANN-STU ATX Pencereli Mid-Tower Gaming Kasa

Güç Kaynağı: Zalman ZM700-TX 700W 14cm +80 Plus

Monitör: Aoc C24G1

Birazcık bütçeni aşıyor ekran kartını düşürürseniz 7000 TL civarı olabilir.

Film vs. Yapacağınızı görmemiştim. Ekran kartını Gtx 1660 ya da Rx 590 yapıp depoloma alanlarına yönelmeniz iyi olacaktır.

seneye mart ayı gibi alıcam acellem yok ama toplam fiyat ne olur diye araştırıyorum.monitör araştırırken bazı şeyler öğrendim ama ne derece doğru bilmiyorum.samsun monitör, VA panel diye seçmiştim.Va panellerde görüntü film izlemek için çok iyiymiş.
VA panel
1ms tepki süresi
144Hz
1080 çözünürlük
full hd özellikleri beni cezbetmişti.ama çok sorunlu oluyor demiş @Silinen üye.
hatta vatan olmasa iyi bile olur çünkü iyi bir şöhreti yok.ama bayanların çoğu pc teknik özelliklerini bilmez ben de dahil:) sadece kullanırım.çevremde bulabilrsem montajını formatını yapan biri,güvenilir bir netten de alırım.bu verdiğiniz listeler mart ayında da geçerli olur mu peki?bu arada kavisli monitör olursa çok daha iyi olur.ayrıca kapıda ödeme ile alabilirim.kart ile değil.itopya kapıda ödeme yapıyor mu?güvenilir ve kapıda ödeme olmalı.kulaklık ve USB çok kullanırımçbilmiyorum önemli mi.bazı kasalarda1 adet USB girişi var galiba.o yüzden yazdım.şu an kullandığım laptopunkapasitesi 1 tb ama yetmiyor.bunu da belirteyim.genelte 12 veya 14 saat açık kalıyor pc. ısınmasın yani.
bu arada monitör mat ekran olmasın.parlak olsun istiyorum.önerdikleriniz parlak ekran mı?

Son düzenleme:
seneye mart ayı gibi alıcam acellem yok ama toplam fiyat ne olur diye araştırıyorum.monitör araştırırken bazı şeyler öğrendim ama ne derece doğru bilmiyorum.samsun monitör, VA panel diye seçmiştim.Va panellerde görüntü film izlemek için çok iyiymiş.
VA panel
1ms tepki süresi
144Hz
1080 çözünürlük
hatta vatan olmasa iyi bile olur çünkü iyi bir şöhreti yok.ama bayanların çoğu pc teknik özelliklerini bilmez ben de dahil:) sadece kullanırım.çevremde bulabilrsem montajını formatını yapan biri,güvenilir bir netten de alırım.bu verdiğiniz listeler mart ayında da geçerli olur mu peki?bu arada kavisli monitör olursa çok daha iyi olur.ayrıca kapıda ödeme ile alabilirim.kart ile değil.itopya kapıda ödeme yapıyor mu?güvenilir ve kapıda ödeme olmalı.kulaklık ve USB çok kullanırımçbilmiyorum önemli mi.bazı kasalarda1 adet USB girişi var galiba.o yüzden yazdım.şu an kullandığım laptopunkapasitesi 1 tb ama yetmiyor.bunu da belirteyim.genelte 12 veya 14 saat açık kalıyor pc. ısınmasın yani.
bu arada monitör mat ekran olmasın.parlak olsun istiyorum.önerdikleriniz parlak ekran mı?
VA panel görüntü kalitesi iyidir. Oyun oynamıyorsanız, film izlemiyorsanız alabilirsiniz. Onun dışında Google'a VA panel ghosting veya problems yazarsanız sorunlarını görebilirsiniz. Kapıda ödeme yapan bir kuruluş yok. 3D Secure geldiğinden beri kapıda ödeme tarih oldu. Marta kadar da dolar ne olur düşer mi artar mı bilinmez o zaman gelince görürsünüz fiyatları.

VA panel
1ms tepki süresi
144Hz
1080 çözünürlük

Film izleyecekseniz IPS panel almanızı tavsiye ederim. Fiyatlar belki artabilir. Onu bilemeyiz. Itopya güvenilirdir fakat ilgili değiller. Ekran kartını Rx 590 gibi modellere düşürerek depolama alanına yönelebilirsiniz. Şuan 3. Nesil Ryzen modeller yeni geldi. O yüzden çok bir bilgi yok. Ama bence ısınmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı