Vatan Bilgisayar Hatalı Sistem Montajı

427

Hectopat
Daha fazla  
Cumartesi günü, Vatan Bilgisayar'dan sıvı soğutmalı bir sistem için parçaları aldım ve toplamaları için bıraktım. Pazar günü akşamı aldım, eve gittim kurulumlar falan derken dün ilk oyun deneyimine başlayacaktım. Önceki bilgisayarım DX 11 desteklemediği için 2013'den beri falan oyun oynamıyorum. AC 3 ile başlayacaktım. Boştayken işlemcinin ısısı 25C kullanımda 30C civarında seyrediyordu. Oyunu kurdum ve açtım, ama oyunu oynamak değil hikayeyi anlatan animasyonu izlerken PC birden kapandı geri açtığımda, BIOS'tan aşırı ısı uyarısı aldım. Hemen kapattım ve içini açtım hortumlar alev gibiydi. Bağlantıları kontrol ettim ve bağlantıların alakasız bir şekilde yapıldığını gördüm. W_pump slotu boşta pompa CPU fan girişine takılmış fan ise hiç alakası olmayan bir yere bağlanmıştı. Bağlantıları düzeltince işlemci sıcaklığı 12C seviyerinde seyretmeye başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun. Benim de işlemci soğutucumun işlemciyle temas edeceği noktadaki naylon bandı kaldırmayı unutmuşlar. Neredeyse 1 seneye yakın o şekilde kullandım. Bir gün temizlik için açtığımda naylonu görüp çıkarttım. Üstelik bandın üzerinde İngilizce olarak ''kullanmadan önce çıkarın'' yazısı yazıyor. Daha sonrasında ortalama sıcaklık 15 derece azalmıştı. Bir başka Vatan Bilgisayar mağduru da benim !

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı