Vatan Bilgisayar hazır bilgisayar seçimi

Spero'

Hectopat
Daha fazla  
Adsız.png

asd.png

Aralarında kararsız kaldım hangisi daha iyidir?
Oyunda oynarım modelleme gibi işlerle de uğraşırım. Intel işlemci sayesinde oyunlarda aradaki performans farkı da fazla yok galiba.
Ryzen işlemcinin daha uygun olduğunu biliyorum fakat birinde 16 GB RAM olması ve SSD olması kafamı karıştırdı.
Bir de ben sistem aldığım zaman ekleme çıkarma yapmıyorum ve bayağı bir' zamanda götürmesi lazım beni, eğer Intel sistem beni gelecekte oyunlarda ve modellemede üzmez ise onu alacağım. Oyunlar çoklu çekirdeğe doğru mu dönüyor?
Gelecekte oyunlarda performans kaybı yaşar mıyım Intel sistemi alırsam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazir bilgisayarlar önermiyorum, benim önerim bilgisayar toplamak ama bu senin seçimin bir şey diyemem.
Düzenleme: 2. seçenek daha uygun olur.

Vatan'dan başka şansım yok, Vatan'dan toplayınca da hazır bilgisayardan fazla paraya çıkıyor.

Hazır bilgisayarlarda muhtemel üç şeyde kaçışa gidiyorlar;

1- PSU ve kasa kalitesizliği
2- Ekran kartı model kalitesizliği
3- SSD kalitesizliği

MSI'ın Ventus XS çok önerebileceğim bir model değil. Geçenlerde kullandığım kartı almaya gittiğimde oradaki elemanla ayak üstü sohbetimiz oldu donanım konusunda. O da diyor, Asus'un Dual'i, MSI'ın Armor ve Ventus'u kötü diye.

Ha ama Vatan Bilgisayar harici bir yerden veyahut bizzat kendi toplama şansınız yok ise, 9400F'li sistem oyun anlamında daha performanslı olacaktır. Üstteki sistemin 1660Ti olduğuna bakmayın, arada 3-5 FPS anca fark eder. Hatta işlemci yönünden önüne bile geçer. 1. ve 2. nesil Ryzen'lerin oyun performansı Intel'in biraz gerisinde.

Hazır bilgisayarlarda muhtemel üç şeyde kaçışa gidiyorlar;

1- PSU ve kasa kalitesizliği
2- Ekran kartı model kalitesizliği
3- SSD kalitesizliği

MSI'ın Ventus XS çok önerebileceğim bir model değil. Geçenlerde kullandığım kartı almaya gittiğimde oradaki elemanla ayak üstü sohbetimiz oldu donanım konusunda. O da diyor, ASUS'un Dual'i, MSI'ın Armor ve Ventus'u kötü diye.

Ha ama Vatan Bilgisayar harici bir yerden veyahut bizzat kendi toplama şansınız yok ise, 9400F'li sistem oyun anlamında daha performanslı olacaktır. Üstteki sistemin 1660 Ti olduğuna bakmayın, arada 3-5 FPS anca fark eder. Hatta işlemci yönünden önüne bile geçer. 1. ve 2. nesil Ryzen'lerin oyun performansı Intel'in biraz gerisinde.
MSI fanı değilim ama MSI RTX 20 modelleri ile Ventus ve Armor'u geliştirdi. Bayağı bir özellikle GTX serisine göre Armor'da büyük bir değişim var.

Render konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

O konuda da Intel ile bir tık geriye düşmüş olursunuz. Ryzen'lerin Intel'i en büyük ezdiği alan render konusu. Render'lık işiniz var ise ciddi olarak, Ryzen'li sistemi de tercih edebilirsiniz. Ha ama Intel de alsanız Render konusunda öyle ahım şahım bir kayıp yaşamazsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı