İnternetten aldım ben de. Ama olay şu ki isteyerek aldığım ürünü açmadan neden değiştireyim? Ürünü kullanmadan arızalı olup olmadığını nasıl anlayayım? Teorikte evet cayma hakkı var ama pratikte imkansız

Klasik Türkiye hocam. Alışmak lazım. Güya kural var, kanun var. Uyan yok.

Vatan Bilgisayarın yolda gösterdiği ürün hakkında Asus yetkili servisten değişim onaylanmıştır şeklinde bilgi aldım. Vatan Bilgisayar hala ürünü değiştirme konusunda zorluk çıkartıyor. Sabah Tüketici Mahkeme Heyetine de başvurdum.

@@manyetik14

Bunu sizin için söylemiyorum ama her defasında yazdım. Almayın aldırmayın. Bunları yazdıktan sonra bana atıp tutan bile oldu. Gene konuya bu tarz insanlar gelebilir.

Sonuç olarak paranız ile rezil oluyorsunuz. Bir şekilde iade ettiğiniz ürün başka kullanıcaya satılacak. Bilmeyen adam güzel güzel kullanacak. Sonra buraya gelip, ortak olduğu şirketi savunacak!

Sevgiler.

Kesinlikle benim anakartı denerken paketinden RAM açıp deneyip tekrar paketlediler, Sıfır başka bir anakart açıp ona bütün parçaları monte edip söküp tekrar kutuladılar. Bir daha asla

Vatan bilgisayarı hep çok profesyonel, çalışanlar aşırı bilgili zannederdim ama sanırım düşündüğüm gibi değil. Monitör almayı düşünüyordum ordan ama insan bi tereddüt ediyor.

Şimdi şöyle bir şey var cayma hakkının kurallarını okudunuz mu bilmiyorum ayıplı bir ürün ise zaten cayma hakkın var bunun ayıplı bir ürün olup olmadığını Vatan'ın kendi teknik servisi karar vermez. Endeks bilişim veya Servis Point gibi yerlere gönderilip ürünün testi yapılır neticesinde çıkan sonuca göre değişim yapılır. Vatan'dan kuzenimde Sapphire marka RX 580 aldı arızalı çıktı tam 14 gün sürdü arızalı olduğu anlaşıldı ve değişimi yapıldı bir parçayı test etmeden kimse evet ürün ayıplı gel buyur değişelim demez zaten hangi firma olursa olsun.
Buranın aşağısında ki şartlarını okudun mu?

Yasalarda açıkça belirtiliyor; "Alıcı’nın seçmiş olduğu sipariş detayları doğrultusunda tüketiciye özel olarak hazırlanan veya montaj, kurulum, yapıştırma gibi işlemler yapılan ürünlerin iadesi yönetmelik gereği mümkün değildir".

Şöyle ki zaten ilk 30 günü doldurmadığınız için DOA kapsamında olan anakartınızın onarım görme gibi bir şansı yok, yasalar gereği iade veya değişim yapılmalı. Servisten çıkacak olan karar servise bağlı, Vatan Bilgisayar'a değil. Haliyle servis kendi ürününü görüp arızalı olduğunu onaylamak durumunda.

Eğer bunların aksi yönünde bir şey olursa Vatan Bilgisayar yine sizin hakkınızı savunarak "DOA kapsamında olan cihaza onarım yapılamaz." vb. bir taleple ürünün iadesini veya değişimini isteyecektir.

Vatan Bilgisayar sizin durumunuzda sadece aracı olarak konumlandırılabilir. Lütfen yasaları düzgünce okuyun ve karalamanızı ona göre yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…