Karşılaştırma yapmadan direk 2000 lirayı görünce evet pahalı olabilir ama rakibi ile karşılaştırınca gayet ucuz oluyor.Ryzen 7 1800X 2200 TL, İ7 6900K 4500-5000 TL arası kimse Ryzen pahalı demesin.
R7 1700, şuanda en popüler AMD işlemcisi olacaktır bizim ülkemizde. Özellikle rakibini düşünürsek aradaki fiyat ve performans farkı baya bir var. Intel 3 Marttan itibaren fiyatları rezerve edecektir. Yoksa AMD baya bir satar bu fiyatlar ile. Şuanda fiyatlar, enerji verimliliği ve AMD tarafında paylaşılan Benchmarklar bunu gösteriyor. Biz yinede Technopat ve Donanımhaber gibi yerlerden de bekleyelim incelemeleri.Ryzen 7 1800X 2200 TL, İ7 6900K 4500-5000 TL arası kimse Ryzen pahalı demesin.
Hocam bilgi için teşekkürler ama ne gerek var bunlara? İşlemciler iyi mi iyi. Salla gerisini.X serisi işlemciler XFR (Extended Frequency Range) desteğine sahip. Bu özellik, kullandığınız soğutmayı otomatik olarak algılar ve buna göre frekansları otomatik olarak yukarı çeker. Soğutmanız iyiyse, hiç ayar yapmanıza gerek olmadan işlemciniz normalden yüksek performans verecektir.
Aşağıdaki resimde bu özelliğin potansiyelini görebilirsiniz.
Eki Görüntüle 217246
X serisi işlemciler XFR (Extended Frequency Range) desteğine sahip. Bu özellik, kullandığınız soğutmayı otomatik olarak algılar ve buna göre frekansları otomatik olarak yukarı çeker. Soğutmanız iyiyse, hiç ayar yapmanıza gerek olmadan işlemciniz normalden yüksek performans verecektir.
Aşağıdaki resimde bu özelliğin potansiyelini görebilirsiniz.
Eki Görüntüle 217246
X ibareli olanlar XFR teknolojisini destekleyen modeller. OC ile alakalı değil. OC hepsinde var.
Evet destekliyor ama yapmak zorunda değilsin.Hepsi mi OC edilebiliyor. İsteğe bağlı tabi demi ben OC yapmak istemiyorum.. yazın alacağım sisteme R7 1700 koymayı düşünüyordum i7 7700 yerine.![]()
G4560'ın ömrü yok bence hocam. G3258 gibi olacak. İlk çıktığında 1 - 2 ay konuşulur ondan sonra çöp olur.Bu işlemciler en az 4500 TL bandındaki sistemlere kullanılacaktır. Yazın çıkacağı düşünülen R3 ve R5'ler ile 2000-4000 TL bandındaki sistemlere artık intel önerilmez gibi geliyor. Yani intel halen G4560 işlemcisiyle yaza kadar fiyat performans olmaya devam edecektir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.