Vatan Bilgisayar servis hizmetleri

melihkrm

Decapat
Daha fazla  
Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem toplamıştım PC'yi kullandığımdan beri mavi ekran hatası veriyordu yazılımsal tüm sorunları denedim fakat çözülmedi. En son RAM de bir arıza olduğunu düşünerek vatana götürdüm. Vatan da RAM'i servise verdi fakat 20 gün geçmesine rağmen hala ne bir SMS attılar ne de arayıp bilgi verdiler. Bu durumda ne yapmam gerek haklarım neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Müşteri hizmetlerini arayarak bilgi sahibi olun veya direk satın aldığınız mağazayı arayıp bilgi alın.
ustam vatana gittim dün dediler beklememizi söylediler. ama rami onlara verirken adam dedi 20 günü geçmez bile dedi 14-15 gün sürer dedi ufak parça dedi halledip mağazaya getirirler bizde size haber veriririz dedi ama 20+ gün geçti hala bekleyin diyorlar benim bi hakkım yokmu bu durumda ?

Kullanıcı hatası da olsa(!) ürünlerin azami tamir süreleri vardır ve servis istasyonları bu süreyi geçiremezler. Azami tamir süresinin geçtiği durumlarda tüketici olarak ürünün ücretsiz olarak yenisiyle değiştirilmesini veya iadesini talep edebilirsiniz.

Bilgisayar ve çevre birimleri Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği gereği 20 iş günlük azami tamir süresine tabidirler.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(4)Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.

Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği - Değiştirilen Madde 10:
(4)Kullanım ömrü süresince, malın yetkili servis istasyonlarındaki bakım ve onarım süresi azami tamir süresini geçemez. Bu süre, garanti süresi içerisinde mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar. Tüketici arıza bildirimini; telefon, faks, e-posta, iadeli taahhütlü mektup ve benzeri bir yolla yapabilir. Uyuşmazlık halinde bildirime ilişkin ispat yükümlülüğü tüketiciye aittir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı