Vatan Bilgisayar Servisi

Barısdgr

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar.
1 yıl önce Vatan Bilgisayar üzerinden topladığım bilgisayarımda bazı sıkıntılar var ve bir türlü çözemiyorum, burada konu açtım fakat sorunu hala çözemedim. Ben bilgisayarımı aldığım yere götürsem bana yardımcı olurlar mı? Bütün parçaların garantisi hala duruyor ve aldığım zaman herhangi bir sorun olursa getirebilirsin demişlerdi fakat bu tarz yerlerin servislerinde çok fazla sıkıntı oluyor. Ben de belki bu konuda tecrübesi olan, bana yardım edebilecek biri vardır diye bu konuyu açtım.
Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bilgisayarını tüm sistem olarak dün Vatan'a veren biri olarak söyleyeyim. Eğer donanım hatalarından şüpheleniyorsanız tüm sisteminizi söküyorlar ve parça parça yetkili servislere gidiyor. 20 iş günü bekleyebilirsiniz diyorlar. Vatan burada sadece ulaşımı sağlıyor anlayacağınız.

Öncelikle cevaplar için teşekkürler
Yaklaşık 1 yıl önce yeni bir sistem topladım. Sistemin özellikleri:
  • Asus GTX 1060 6GB
  • i5 7500
  • 16 GB 2400 MHz RAM
  • 1TB Harddisk
  • 120 GB SSD
Dün sistemimin açılış hızının yavaşladığına dair bir konu açmıştım fakat sorunu çözemedim. Ve yeni sorunlar çıkmaya başladı, oyunlarda çok sık FPS droplar alıyorum, internette dolaşırken (Yotube, Twitch vb.) kasmalar var. Anlamadığım bir şekilde bilgisayarda yavaşlama söz konusu.

Not: Windows 10 kullanıyorum, asla korsan yazılım kullanmıyorum. Sürücülerimin hepsi güncel (BIOS dahil). Defalarca virüs taraması yaptım ve herhangi bir şey çıkmadı. Bir önemi var mı bilmiyorum ama son BIOS zamanı 7.7 saniyeden 12.8 saniyeye çıktı. Sıvı soğutma kullanıyorum ısıyla ilgili herhangi bir problem olduğunu sanmam. Format atmak işe yarar mı veya yapmam gereken başka bir şey mi var?
Lütfen yardımcı olun gerçekten çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Disk temizliği yaptım, başlangıçta açılan programların hepsini temizledim, SSD Firmware sürücüsünü güncelledim. Ama hiç bir fayda olmadı. Bilgisayarımın açılış süresi 7-15 saniyeden 30-40 saniyelere çıktı hatta bazen 1 dk bile oluyor

Lütfen yardım gerçekten zor durumdayım.

Mesajınızı sabah görmüştüm ancak bir sürü yorumun üzerine çözüldüğünü düşünüp yazmadım.
Eğer çok kritik dosyalarınız yoksa format atmayı denediniz mi? Temiz kurulumdan söz ediyorum. Windows içerisinden geri yüklemeden değil. Çünkü bozulan bazı sistem dosyaları kararsızlığa neden oluyor.
Droplar ile ilgili olarak da deneyebileceğiniz başka güç kaynağı var mı?
Bir de hiç hata verip mavi ekrana geçti mi bilgisayarınız? Geçtiyse en son minidump dosyasını paylaşır mısınız?

Mesajınızı sabah görmüştüm ancak bir sürü yorumun üzerine çözüldüğünü düşünüp yazmadım.
Eğer çok kritik dosyalarınız yoksa format atmayı denediniz mi? Temiz kurulumdan söz ediyorum. Windows içerisinden geri yüklemeden değil. Çünkü bozulan bazı sistem dosyaları kararsızlığa neden oluyor.
Droplar ile ilgili olarak da deneyebileceğiniz başka güç kaynağı var mı?
Bir de hiç hata verip mavi ekrana geçti mi bilgisayarınız? Geçtiyse en son minidump dosyasını paylaşır mısınız?
Açıkçası çok önemli dosyalarım yok o yüzden format atabilirim. Maalesef deneyebileceğim başka güç kaynağı yok. Bilgisayarı aldığımdan beri hiç mavi ekran almadım. İlgilendiğiniz için teşekkürler

Açıkçası çok önemli dosyalarım yok o yüzden format atabilirim. Maalesef deneyebileceğim başka güç kaynağı yok. Bilgisayarı aldığımdan beri hiç mavi ekran almadım. İlgilendiğiniz için teşekkürler
Windows ne kadar onarılabileceğini söylese de ben şu ana kadar beceremedim. O yüzden format gerekli görünüyor. Umarım sadece formatla işiniz çözülür

MSI anakartlarda Fast Boot özelliği var. Anakartın MSI ise Fast Boot ayarını açabilirsin. Benim de seninki kadar olmasa da Windows açılışta görünen yuvarlak dönen simgenin geç algılanması sorunu vardı. Fast Boot nasıl olmuşsa kapanmış tekrar açınca anladım ki geç açılma sebebi oymuş.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı