ZaferKabalak
Hectopat
Daha fazla
Peki oyun için bu on-board ses kartlarını kullansam yeterli olur mu?Evet anakart ın üzerinde on-board diye adlandırılan bir ses devresi mevcut ve normal bir kullanıcı için ideal.Fakat müzik yazılımları ile uğraşacaksanız harici bir ses kartı almanız gerekiyor. Bunun en baş sebebi ise latency yani ses gecikmesi problemi denilebilir. Ses ve enstruman kaydı alınırken aynı şekilde kulağınıza kulaklıktan gelen ses on-board üzerinden 2-3 saniye kadar gecikme yapabiliyor oysa harici kartlar ile bu gecikmeyi milisaniyelere kadar indirebiliyorsunuz. Ben müzik ile uzun bir dönem uğraştığım için M-audio nun Delta 1010LT modelini kullandım bu müzik yazılımlarına uyumlu bir karttır ha bu demek olmuyor ki Creative soundblaster serileri gibi ses kartları iş yapmaz. Bu tip oyunlar için hazırlanmış ses kartları da pek tabiki işinize belirli bir ölçüde yarayacaktır.
İlk kez pc toplayacağım ve bütçem 4000 ile 5000 arasında değişiyor.O yüzden riske atmak istemiyorum.dediğim gibi baştan savma yapıyorlar emin ol senden daha çok yanlış yapacaklar![]()