Vatan Bilgisayar Sistem Montajı Yapar mı?

Evet anakart ın üzerinde on-board diye adlandırılan bir ses devresi mevcut ve normal bir kullanıcı için ideal.Fakat müzik yazılımları ile uğraşacaksanız harici bir ses kartı almanız gerekiyor. Bunun en baş sebebi ise latency yani ses gecikmesi problemi denilebilir. Ses ve enstruman kaydı alınırken aynı şekilde kulağınıza kulaklıktan gelen ses on-board üzerinden 2-3 saniye kadar gecikme yapabiliyor oysa harici kartlar ile bu gecikmeyi milisaniyelere kadar indirebiliyorsunuz. Ben müzik ile uzun bir dönem uğraştığım için M-audio nun Delta 1010LT modelini kullandım bu müzik yazılımlarına uyumlu bir karttır ha bu demek olmuyor ki Creative soundblaster serileri gibi ses kartları iş yapmaz. Bu tip oyunlar için hazırlanmış ses kartları da pek tabiki işinize belirli bir ölçüde yarayacaktır.
Peki oyun için bu on-board ses kartlarını kullansam yeterli olur mu?

dediğim gibi baştan savma yapıyorlar emin ol senden daha çok yanlış yapacaklar :)
İlk kez pc toplayacağım ve bütçem 4000 ile 5000 arasında değişiyor.O yüzden riske atmak istemiyorum.

Oyun için kullanacaksanız sizi idare edecektir fakat bir süre sonra daha yüksek frekanslar, ses kayıpsız oyun içi dinleme yapmak istiyorum derseniz 50-200 tl arası creative tarzı bir ses kartı almak, size daha ince detaylı, flat(yani sesi olduğu gibi duyma) ve kaliteli surround bir dinleme kazandıracaktır.

Dostum çok sağol, ben herşeyi vatandan almayı düşünüyorum.Parçaları internetten mi almalıyım sence yoksa mağazadan gidip kendim eldenmi almalıyım?

Toplamayıda vatanda yaptıracağım.

Gidip elden almalısın, internetten alsan da faturasıyla birlikte yine mağazaya gidip toplattırman gerekiyor zaten. Orda ödemesini yapıyorsun bir eleman gelip parçaları alıyor şu saatte hazır olur diyorlar o saatte gidiyorsun :D

dediğim gibi baştan savma yapıyorlar emin ol senden daha çok yanlış yapacaklar :)
Valla ben kendim toplayacaktım. İsterseniz biz toplayalım dediler. Bende peki siz toplayın dedim. Onların yanlarındaydım toplarken, hiç de baştan savma yapmadılar. Ama tabi baştan savma yapanlar var. Benim kasa mı gayet iyi topladılar.

Dostum çok sağol, ben herşeyi vatandan almayı düşünüyorum.Parçaları internetten mi almalıyım sence yoksa mağazadan gidip kendim eldenmi almalıyım?

Toplamayıda vatanda yaptıracağım.
hocam biraz geç oldu ama daha 2015 de yazmışsın sen vatan dandaki parçaları birleştirince bir sorun oldu mu düzgün yaptılar mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı