Vatan bilgisayar toplanan sistem daha pahalı çıktı

@Ctvxn Evet hocam durum normal. Vatan aldığın ürünleri daha pahalıya satıyor. Onları alıp almamak senin elinde. Sana ekstra bir ücret ödetmediler yani. İnternet üzerinden farklı sitelerden toplasan daha ucuza gelirdi sadece.
Güzel anlattınız ancak aynı sistemi şu an vatandan topladığım zaman 4300 tutuyor sepete ekle diyince kdv yi falan gösteriyor kdv dahil olarak 4300 görünüyor o yüzden kafama takıldı.
Ben bir şeyin fiyatını öğrenmek için önce Akakçeye sonra indirim var mı diye İtopyaya bakıyorum, başka bir yere bakmanıza gerek yok.
İtopyanın müşteri hizmetleri kötüymüş akakçe de aklıma gelmedi. Teknobiyotik vs. araştırdım biraz bazen kullanılmış ürünleri yolluyor diyorlar o yüzden direkt vatandan aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel anlattınız ancak aynı sistemi şu an vatandan topladığım zaman 4300 tutuyor sepete ekle diyince kdv yi falan gösteriyor kdv dahil olarak 4300 görünüyor o yüzden kafama takıldı.

itopyanın müşteri hizmetleri kötüymüş akakçe de aklıma gelmedi. Teknobiyotik vs. araştırdım biraz bazen kullanılmış ürünleri yolluyor diyorlar o yüzden direkt vatandan aldım.

İtopyadan bolca alışveriş yaptım hiç sıkıntı çıkmadı yardımcı oluyorlar.

Ben yaklaşık 1 ay önce vatandan sistem aldım, sistemi aldıktan sonra şu parçaların listesinin olduğu kağıdı almak aklıma gelmedi oradan verende olmadı, sistem monitörlü hali aşağıda bu sistemin yanına birde 60TL kulaklık+150TL WİFİ adaptör aldım toplamda 5000 tuttu (tam 5000 değil yuvarlak hesap öyle yazdım) dolar 5.60-5.63 idi, bu fiyat normal mi?

Eki Görüntüle 401344
1 ay önce dolar 5.60-5,63 değildi, daha yüksekti. 5,99-6,04 arasındaydı. Ama yine de hesapladığımızda 5000 TL'LIK üründe bugünün dolar kuru ile 1 ay önceki dolar kuru arasında ortalama 325 ile 330 TL arası fark oluyor. Buda sizin hesapladığınız 4300 TL fiyatın 1 ay önce en fazla 4650-4700 TL arasında olması gerekir. Listede olmayıp, sizde olan ekstra ürün var mı, yada listeye eklemeyi unuttuğunuz. Tabi toplamı yaklaşık 300TL tutacak? Çünkü benden 5000 tl tahsil edildi demişsiniz. Bu arada vatan bilgisayar ürünlerdeki kâr marjınıda bir ay öncesine göre şuan düşürmüş olabilir. Yani dolardan bağımsız, kendi insiyatifinde ürünlerin fiyatında 1 ay öncesine göre indirim yapmış olabilir.

Son düzenleme:
Ben de ekleme yapayım. Eğer kredi kartı ile taksitli alış veriş yapıyorsanız. Ürünlerin fiyatları daha uygun olan sitelerde fiyatlar vatana yakın çıkabiliyor. Yani taksitli fiyatları ile tek çekim ve nakit de fiyat farkı oluşuyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı