Vatan Bilgisayardaki Elemanın Yalancılığı

Değişim yapabilirsin 200 liran boşa gitmedi. Ben 2-3 defa kulaklık değiştirdim ve son değişimde de Rampage almıştım gayet memnunum. 2 yıl falan oldu herhalde 70 liraydı Rampage SN-R3 ve kafamda olduğunu bile hissetmiyorum, ses kalitesi de oldukça iyi.

Kulaklık konforu kişiden kişiye değişir örnek veriyim ben Logitech G633 Artemis kulaklığı 10 dakika kafamda takamıyorum nedeni kafamın üstüne aşırı baskı uyguluyor şimdi bu kulaklık 700 TL ürün kötümü hayır ama bana uygun değil.

Burda ne satan adam suçlu nede ürün. O adam ürün satabilsinki parasını kazansın. He ürün çokmu kaliteli değil orası ayrı konu.

Vatan bu yazını görse senden şikayetçi olur haberin olsun aldığım 5 ürünün 3'ü arzalı çıkıyor diye birşey olamaz, arzalı çıkıyorsa iade alır veya ürün değişimi olur. Firma pahalı satabilir sonuçta mağaza. Eleman gideri, kira vb. giderine göre mağazalarınada yansıyor fiyatları.

Burda sana kalıyordu biraz araştırsan, fikir alsan böyle şeyler yaşamassın.
Vatanın satış politakası ve vicdansız fiyatlandırmasına mazeret olarak, işçi gideri, kirası bilmem nesi şeklinde bir mazereti kabul etmiyorum, kimsede etmemeli. Bu durum, kayıp kaçak bedelinin vatandaştan alınmasından farksız bir durum haline gelir ki külliyen haysiyetsizliktir bu.
İnternet üzerinde gayet de satış yapan bir firmanın ne ödediği kira ne işçisine ödediği tutar beni ilgilendirmez. Üstelik işsiz kalmayım diye söyleneni yapıp vicdanını bir yere bırakarak satış yapmak zorunda kalan, fakat ne olursa olsun seni beni mağdur eden personelin alacağı maaş Vatanın sorunu benim değil.
Madem piyasa ile bir denge sağlayamıyorsun kapatırsın mağazalarını internet üzerinden aslanlar gibi satış yapan firmaların arasına katılırsın.
Daha geçtiğimiz günlerde Vatan konulu bir başlık oluşturdum, hatta en son gelişmeleri paylaşmayı unutmuştum onu da başlığa ekleyim.
Yorumlarda kulaklık için kişiden kişiye verdiği hissiyat değişir diyenler haklı dolayısı ile burada Vatan' a yüklenmek haksızlık olur derdim fakat madem kişiden kişiye verdiği hissiyat değişiyor ve vereceği konfor herkes için farklı olabiliyor bu durumda satarken neye dayanarak "bu kulaklık kulağını acıtmayacaktır ve konforludur" iddiasında bulunabiliyorsun diye sorarlar adama.

İster kabul edersin ister etmezsin bu böyledir bütün mağazası olan firmalar için. Sen Türkiyenin heryerine 1 mağaza ile ürün yollarsın, diğer firma her yerde mağaza açar ve o orandada üstüne para koymak zorundadır. Bu sadece elektronik için değil, bütün şeylerde böyledir. Nike mağazasından alacağım ayakkabı 300 TL, sitede 225 TL siteden aldığım ayakkabı Hollandadan geliyor birde. Neden bu farklar oluşuyor o zaman? O adam kira, işçi, elektrik gibi giderleri varken mantıksal ve matematiksel olarak tek bir depodan satış yapan firmalarla fiyat yarıştırması yapamaz bu açık ve net.

@Haunted Kusura bakmayın ama sorun sizde. Bu sadece Vatan Bilgisayara özgü de değil. Mağazada ki çalışanlar, beş para etmez bir ürün de olsa müşteriye satabilmek maksadı ile ballandıra ballandıra anlatacaktır elbette.
Bu durumda bilinçli olup ürünle ilgili kullanıcı deneyimlerine bakabilirdiniz veya ürün hakkında fikir isteyebilirdiniz forum üzerinden.

Ayrıca elektronik ürünler biraz da şans işi aslına bakarsanız. Onlarca kez alışveriş yapmışımdır Vatandan herhangi bir problemle karşılaştığım bir ürün olmadı şu ana kadar. Bugün Teknosa yahut herhangi bir başka teknoloji mağazasından aldığınız ürünün problemli olmayacağının garantisi yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı