Vatan Bilgisayar'dan 27", 144Hz, 2K, 4ms monitör alınır mı?

Arkadaşlar yanlış bildiğiniz bir durum var. Şubeden şubeye Vatan Bilgisayar çalışanları fark ediyor. Üstünde Vatan Bilgisayar üniforması olanlar ilgilenmemezlik yapmıyormuş. Ona dikkat edin. Örnek olarak ben direk mağazaya giderek monitör aldım. Tek bir ölü piksel bile olursa 30 gün içerisinde değiştirebileceklerini söylediler. Şansıma ölü piksel çıktı ve götürdüm hiçbir şey demeden, benimle ilgilenerek değişimi sağladılar. Oradan önce gittiğim başka bir Vatan şubesinde ise böyle bir değişim yapamayacaklarını söylemişlerdi. Durumu monitörü aldığım yere ilettim ve bana dedikleri onların Vatan için değil marka için çalışanlar olduğunu, resmi Vatan Bilgisayar üniformalı kişilerin böyle birşey diyemeyeceklerini söylediler. Bilginiz olsun diye anlatayım dedim. Yani tek bir ölü piksel olursa bile 30 gün içerisinde marka farketmeksizin değişim sağlıyorlar. Gidip orada test ederek almanız daha mantıklı. Bende gidip test ettiğimde ölü pikseli fark etmemiştik. Yine de sıkıntısız anında yenisi ile değişim sağlandı.

Böyle birşey varsa büyük bir fiyaskodur. Yani ilgi ve alaka konusunda çalışanlar arasında fark olması normal ama yok marka çalışanı farklı vatan çalışanı farklı yaklaşımda bulunuyor gibi birşey varsa çok büyük saçmalık bana göre.

Benim sorduğum şey aslında satan firmanın neresi olduğu değil. Monitörün tepki süresi 4ms, ben 1ms ile arasındaki farkı anlayabilir miyim?

Esporcu değilsiniz muhtemelen ve ortalama ev kullanıcısı olarak varsayarsak bana göre anlamanız biraz zor.

Bende bu monitörü çok beğeniyorum. Bana espor hariç her işimi görecekmiş gibi geliyor. Ayrıca ileriye dönük bir monitör olarak görüyorum. Daha çok film dizi görsel ağırlıklı monitör bakıyorum ama ara oyun oynayınca da işimi görsün yeterli. Bu yüzden 24 inch değil 27 düşünüyorum. Bu boyuta çıkınca da 2k biraz gerekli gibi. Oyunlarda 1080p ye düşünce çok bozuluyor mu acaba ?

27 inch 2k, 144hz, 4ms, VA Panel, Kavisli ve Samsung

Bir tek freesync vs yokmuş galiba ama bazı yerlerde var yazıyor yine de 144hz de sıkıntı yapmaz diyenlerde var.

Şu aynısı gibi sanki pek bir fark göremedim.

Son düzenleme:
Vatan'dan geçen ay sistem topladım(indirim zamanı), çok yardımcı oldular. Geçen bir sorun oldu götürdüm, sorunun tek nedeni kalitesiz kabloymuş ve onun için orda 2 saat uğraştılar ama yine de güleryüzlülerdi. Adam kasayı araba kadar taşıdı ve sohbet ettik vs vs. Kısacası çok memnun kaldım.

Böyle birşey varsa büyük bir fiyaskodur. Yani ilgi ve alaka konusunda çalışanlar arasında fark olması normal ama yok marka çalışanı farklı vatan çalışanı farklı yaklaşımda bulunuyor gibi birşey varsa çok büyük saçmalık bana göre.
Aynen öyle. Bizzat tanık olduğum için anlatma gereği duydum. Siyah T-Shirt giyen bir çalışanla muhabbet ettiğimde bana ölü piksel değişimi olmadığını, piksel sayısına göre garantiye yollanacağını söylemişti. Monitörü aldığım diğer şube de ise beyaz Vatan üniforması giyen arkadaşlar bir tane bile ölü piksel olması durumunda 30 gün içinde direk yenisi ile değişim yapacaklarını söylediler. Nitekim de öyle oldu. Öte ki yerde bana değişim yapamacaklarını söylediler dediğimde, öyle bir şey olamaz, direk resmi Vatan üniforması giyenler bunu söyleyemez dediler ve benimle iletişim kuranın marka çalışanı olduğunu söylediler. Bizim gibi giyinmiyorsa firmamızın kurallarını bilmediği için kafasına göre aktarma yapmıştır demişlerdi. Bunu göz önünde bulundurup, dikkatli alışveriş yapmanızı tavsiye ederim.

alıyorlar hocam.. ürün kutusuna belirgin şekilde zarar vermezsen, ürün tekrar satın alınabilir şekilde olursa alabiliyor.. iadesi mümkün olmayan ürünlerde mh sizi kırmamak adına yine reyona danışıyor ve reyon görevlisinin ben bu ürünü satarım demesi de önemli.. gözümün önünde internet sitesinden alınmış 3500 tl'lik yazıcıyı getirip iade eden adam var.. örneğin sarf malzemelerinin paketini hiç açmayacaksın, iadesi alınan kişi de hiç açmamış.. yazıcı tarafındaki prosedür bu.. çoğu zaman yalandan yere reyondan gezinirken, mh birimini özellikle takip eder dinlerim.. ya allah aşkına bana söyler misin? bugüne kadar hangi mağazada bu üründe iade var veya yok diye uyarıldın.. bu senin tüketici haklarını bilmenle alakalı bir durum.. örneğin teşhir, outlet ürün alırsan iadesi yoktur..

asıl mesele şu;

internet sitesinden aldığın ürünü 14 gün içinde ( kutusuna belirgin hasar vermediğin sürece ) şartsız, koşulsuz iade edebilirsin..

mağazadan görerek aldığın ürünleri mağaza yöneticisi, reyon görevlisi veya mh görevlisi insiyatifinde değiştirebilirsin.. ha mesela kulaklıkta iade alamaz.. kişisel ürün.. gideceksin kulağına takacaksın, adam bunu nasıl tekrar satsın, yeniden alacak adam kulağına nasıl taksın? içine siniyor mu böyle bir durum? adam alıyor, geri iade edeceğim memnun değilim diyor? ee abi ben neden bir kulaklık alırken önce internet sayfalarından iyi mi kötü mü diye araştırıyorum? inceleme yapıyorum?

kimse kusura bakmasın tüketici olarak haklarımızı bilmiyoruz..

yukarıda şikayet var paylaşımları yapılmış.. sadece şunu söyleyip bitireceğim.. vatan bilgisayar, teknosa, mediamarkt markalarla size aracılık yapan firmalar.. atıyorum msi markasını aldınız.. servispoint bu markanın servis hizmetini veriyor.. yani siz markayı temsil eden servisle muhattap oluyorsunuz.. vatan'ın ürün servise gittikten sonra bir yaptırımı yok ki? ama biz müşteri olarak vatan her şeyi halletsin, bizi mağdur etmesin, ürünü mümkünse değişsin diye bekliyoruz.. abi kimse kusura bakmasın da böyle bir uygulama hiç bir yerde yok.. örneğin bulunduğunuz ilde yerel servis varsa süreci vatan bile yönetmek durumunda değil.. biz aldığım yer halletsin diye bakıyoruz.. atıyorum bulunduğunuz ilde msi servisi varsa gidip elden siz bırakacaksınız ürünü ki daha hızlı netice alasınız.. mh birimi danışmanlık gibi bir şey yapıyor o noktada, sizi şunu şunu yapın diye yönlendiriyor..

servisler;

- ilk ay bozulan ürüne hiç bir şekilde tamir amaçlı müdahale edemez.. ürün için değişim, iade kararı çıkarmaları gerekir.. ilk ay içinde müdahale olursa tüketici hakem heyetine gittiğinizde lehinize karar verilir..

- ilk 6 ay bozulan ürünler için "doa" kapsamında para iadesi veya değişim talep edebilirsiniz.. bu noktada servis size müşteri memnuniyeti adına değişim veya iade kararı çıkarabilir.. veya arıza çözülebiliyorsa çözer.. ha siz telefon 6 aylık daha arıza çıkardı, bu markadan memnun değilim deyip tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz.. savunmanızı iyi yaparsanız, kanıtlarda yeterliyse karar lehinize çıkar..

- geri kalan sürede zaten 2 sene garanti var.. ama bu garantiyi vatan, teknosa, mediamarkt vermiyor.. markaların anlaşmalı olduğu servisler veriyor.. servis lehine karar çıkamamış, suçlu kim atıyorum vatan.. yok böyle bir şey kusura bakmayın..

berivan hanım mutfak robotu alıyor.. 9 gün sonra kullanmaya başlıyor? iade etmek istiyor.. 😅 çarşı esnafına dil döker iade eder de.. hiç bir kurumsal firma bu ürünü iade almaz.. sikayetvar.com'da bulunan şikayetlerin yarısı komedi.. mutfak robotu içine malzeme konmadan deneyebileceğiniz bir ürün.. ikincisi ürünün bir kusuru varsa aynı gün değişim hakkı zaten vardı.. ürünü 9 gün sonra denemek nedir? evde yüksek voltaj mı yedi, darbe mi aldı? bunun tespitini satın aldığın firma yapıp raporlayamaz ki? servise gitsin demelerinin sebebi bu..
Yazdıklarınızın küçük bir yerine küçük bir düzeltme yapmam gerekiyor. Müşteri, ürünü kimden aldıysa muahttabı odur. Arka planda ürünün 50 farklı distribütör ve ara satıcıdan geçmiş olması müşteriyi ilgilendirmez. Yasa da aynen bunu söyler. Örneğin Teknosa'dan Asus ürün aldınız. Bozuldu, Teknosa'ya gittiniz, size "daha hızlı işiniz olsun diye direk Asus servise götürün" derler. İşte o en büyük tuzaktır. İşiniz 2 gün erken bitecek diye koşa koşa götürürsünüz ürünü. Halbuki size fatura kesen kurumu aradan çıkarmış olursunuz. Hesap sormak isteseniz elinizdeki en geçerli evrak, devlet tarafından tanınan "fatura"dır.

O faturayı kesebilmek için iş yeri evrakı hazırlanırken yasalar bir kuruma" sen bu işin gerekliliklerini yerine getirebilecek ve müşterilere satış öncesi ve sonrası hizmeti sağlayabilecek misin"diye soruyor. Yani bir söz verdikten sonra devlet size "artık bilgisayar parçaları satabilirsin ve bunlara fatura kesebilirsin" diyor.

Siz bir kuruma bozuk, arızalı ya da değişimini istediğiniz ürünü gider bırakırsınız. İstedikleri gibi oyalanabilirler. İsterlerse yapmayabilirler. Kendileri bilir. 20 iş günü sonra gider paranızı iade alırsınız. Üstüne zorluk çıkarırlarsa cebinizden telefonunuzu çıkarıp video çekmeye başlarsınız (zaten o anda çalışanların yüzündeki değişim Oscar'lık filmlere taş çıkarır).

Hâlâ hayır diyorlarsa, video kaydınız ile beraber tüketici hakem heyetine gider, paranızı faizi ile geri talep edebilirsiniz. (sitelerinde Dolar ile de fiyat yazdıkları için, o farkı da zarar olarak talep edebilirsiniz).

Yazdıklarınızın küçük bir yerine küçük bir düzeltme yapmam gerekiyor. Müşteri, ürünü kimden aldıysa muahttabı odur. Arka planda ürünün 50 farklı distribütör ve ara satıcıdan geçmiş olması müşteriyi ilgilendirmez. Yasa da aynen bunu söyler. Örneğin Teknosa'dan Asus ürün aldınız. Bozuldu, Teknosa'ya gittiniz, size "daha hızlı işiniz olsun diye direk Asus servise götürün" derler. İşte o en büyük tuzaktır. İşiniz 2 gün erken bitecek diye koşa koşa götürürsünüz ürünü. Halbuki size fatura kesen kurumu aradan çıkarmış olursunuz. Hesap sormak isteseniz elinizdeki en geçerli evrak, devlet tarafından tanınan "fatura"dır.

O faturayı kesebilmek için iş yeri evrakı hazırlanırken yasalar bir kuruma" sen bu işin gerekliliklerini yerine getirebilecek ve müşterilere satış öncesi ve sonrası hizmeti sağlayabilecek misin"diye soruyor. Yani bir söz verdikten sonra devlet size "artık bilgisayar parçaları satabilirsin ve bunlara fatura kesebilirsin" diyor.

Siz bir kuruma bozuk, arızalı ya da değişimini istediğiniz ürünü gider bırakırsınız. İstedikleri gibi oyalanabilirler. İsterlerse yapmayabilirler. Kendileri bilir. 20 iş günü sonra gider paranızı iade alırsınız. Üstüne zorluk çıkarırlarsa cebinizden telefonunuzu çıkarıp video çekmeye başlarsınız (zaten o anda çalışanların yüzündeki değişim Oscar'lık filmlere taş çıkarır).

Hâlâ hayır diyorlarsa, video kaydınız ile beraber tüketici hakem heyetine gider, paranızı faizi ile geri talep edebilirsiniz. (sitelerinde Dolar ile de fiyat yazdıkları için, o farkı da zarar olarak talep edebilirsiniz).

Merhaba hocam,

Öncelikle yazacaklarımın konu ile alakasız olacağından ötürü özür dileyerek arkadaşın yazısında ki ufak bir hatayı düzeltmek isterim. Bizzat vatan bilgisayar çalışanı olarak şu bahsettiğin "markaya direkt götürün" söylemi ile alakalı demek istediğim şudur hocam. Vatan bilgisayar Müşteri hizmetlerinde bir süre görev aldım ve müşterilerden sıklıkla 20 iş günü uzun süreç tarzında şikayetler aldım. Vatan bilgisayar teknis servis olmadığından müdahale için ürünlerin teknik servislerine sevk süreçleri vs. derken ürün onarım/iade süreci daha da uzayabiliyor. Marka ile iletişime geçmelerini bu yüzden öneriyoruz.

Ayrıca orada müşteri şikayetlerini yazılı dille kağıda döküyoruz. Yani kısacası teknik servisteki teknisyen kağıttan okuyor. Müşteri yüz yüze şikayetini belirtirse daha kalıcı çözüm üretilebiliyor. Başıma geldiğinden biliyorum. Yazılanı anlamayan, yanlış anlayan veya işine geldiği gibi anlayan çok fazla teknisyen var. Bu sebepten ötürü ürünler defalarca bize gelip geri gittiği oldu. Senin orada tuzak dediğin aslında müşteriyi düşünerek yapılan bir öneri.

Varsayalım aksi bir durum oldu müşteri haklıyken istediğini alamadı ve ürünü tekrar vatana getirdi. Süreç uzasa dahi araya tekrar vatan bilgisayar girdiğinden bir şekilde çözülüyor sorun. Kullanıcı hatasının olduğu pinleri yamuk anakarta dahi müdahale ettiğimiz oldu.

Merhaba hocam,

Öncelikle yazacaklarımın konu ile alakasız olacağından ötürü özür dileyerek arkadaşın yazısında ki ufak bir hatayı düzeltmek isterim. Bizzat vatan bilgisayar çalışanı olarak şu bahsettiğin "markaya direkt götürün" söylemi ile alakalı demek istediğim şudur hocam. Vatan bilgisayar Müşteri hizmetlerinde bir süre görev aldım ve müşterilerden sıklıkla 20 iş günü uzun süreç tarzında şikayetler aldım. Vatan bilgisayar teknis servis olmadığından müdahale için ürünlerin teknik servislerine sevk süreçleri vs. derken ürün onarım/iade süreci daha da uzayabiliyor. Marka ile iletişime geçmelerini bu yüzden öneriyoruz.

Ayrıca orada müşteri şikayetlerini yazılı dille kağıda döküyoruz. Yani kısacası teknik servisteki teknisyen kağıttan okuyor. Müşteri yüz yüze şikayetini belirtirse daha kalıcı çözüm üretilebiliyor. Başıma geldiğinden biliyorum. Yazılanı anlamayan, yanlış anlayan veya işine geldiği gibi anlayan çok fazla teknisyen var. Bu sebepten ötürü ürünler defalarca bize gelip geri gittiği oldu. Senin orada tuzak dediğin aslında müşteriyi düşünerek yapılan bir öneri.

Varsayalım aksi bir durum oldu müşteri haklıyken istediğini alamadı ve ürünü tekrar vatana getirdi. Süreç uzasa dahi araya tekrar vatan bilgisayar girdiğinden bir şekilde çözülüyor sorun. Kullanıcı hatasının olduğu pinleri yamuk anakarta dahi müdahale ettiğimiz oldu.
Merhaba,

Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Konu Vatan Bilgisayar'a kaymıştı, benim yazacaklarım ise genel idi. Sırf bu yüzden örnekte Teknosa kullandım.

Küçük çaplı bir kasaba bilgisayar satıcısı olarak ben de bu tip başlıklarda özellikle hassas olmaya çalışıyorum. Çünkü bir yanda hem fikrim, hem gözlemlerim, hem de bir sürü şahit olduğum şey var. Öbür yanda ise ben de bir esnafım ve söyleyeceğim herhangi bir şeyin "rekabette kendi çıkarıma reklam yapmaya çalışıyorum" şeklinde algılanması mümkün ve bunu asla istemem.

Dediklerinizi hem çok iyi anlıyorum, hem de yaşıyorum. Kasasını 1 metreden düşürüp "abi garantiye verelim şunu, sen lehime bir kaç cümle söyle, düştüğünü söyleme" diyen arkadaş-müşterim de oldu; servisi kendim ikna edemediğim ama müşterim haklı olduğu için kendi sermayemden ürün verdiğim de oldu.

Sizin niyetinizin iyi olduğunu biliyorum, sizin gibi insanlar her yerde varlar. Vatan'da, Teknosa'da, Kadıköy'de, vs. Ama her yerde değilsiniz ne yazık ki. Daha da kötüsü sizin gibi insanlar birer kalite standardı değiller. Orada, burada; tıpkı ülkemizin geri kalanı gibi, sizin gibi 3-5 iyi adama arada rastlıyoruz. Geri kalan çoğunluk ise, marka imajını zedeleyecek kadar işine kötü olanlar ve işini hiç yapmayan ara-pasçılardan oluşuyor. Bunu siz de zaten benim kadar biliyorsunuzdur.

Tarafların kötü niyetli olduğu senaryolarda müşteri daha sıklıkla mağdur oluyor. Çünkü kurumlar ve çalışanlar daha fazla bilgi sahibi, müşteriyi kolayca yanıltabiliyorlar. En basit örnek; müşteriyi kaybetmemek için iade halinde para vermek yerine hediye çeki vermek. Yasal olarak müşteri parasını isteme hakkına sahip, istediğinde ise "böyle bir uygulamamız yok" duvarıyla karşılaşabiliyor.

Bu ve buna benzer onlarca örneği her gün görüyoruz. Bu tarz durumlarda tarafların üçüncü bir tarafa (mahkeme, hakem heyeti vs) ihtiyaç duyması halinde en güzel şey belgelerdir. Belgesi sağlam olanın sözü doğru kabul edilir. Bu yüzden fatura kesilen yere gitme ve gerekirse video çekme gibi iki örneği verdim. Niyetim sizin gibi iyi niyetli çalışanları ya da bir kurumu rencide etmek asla değil. Niyetim tüketici bilinçliliğine küçücük bir katkıda bulunmak.

İşin hem satıcı hem müşteri yanını yaşayan bir elektronik tutkunu olarak, işgüzar çalışanlara video çekeceğinizi ve söyledikleri sözleri yazılı ve imzalı birer evrak olarak istediğinizi söylediğinizde (bu yasal hakkınızdır bu arada, satıcı tarafından söylenen her söz doğru olmak zorundadır. Aksi durum nitelikli yanıltmaya girer) o işgüzarlığın yerini korkuya bırakma hızı yüzünüzü güldürecek cinsten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı