Çözüldü Vatan Bilgisayar'dan alınmayan ürün için destek almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SpaceSoldier

Kilopat
Yer
Pluton
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar bilgisayarımda BIOS ile ilgili bir problemim var. Çözemezsem Vatan Bilgisayar'a gidip destek almak istiyorum ama ürünü İtopya mağazasından aldım. Parasını verdiğimiz taktirde Vatan Bilgisayar'dan böyle bir destek alabilir miyiz? Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

Teşekkür ederim o fotoğrafı çeken karşımda oturan ukraynalı sevgilimdi o yüzden güzel gülmüşümdür :)
C43948A3-9094-4765-8978-EFA33239DF5A.jpeg

Bir çok başlık açtım. Sorunum muhtemel BIOS Update yapmam gerektiğinden kaynaklanıyor. Bunun içinde direkt bire bir destek almam lazım çünkü kullanabileceğim farklı bir ram/işlemci yok elimde maalesef.
Sorununun BIOS update ile alakası olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa eskiden de açılmazdı. Açtığın konudaki üyeler yeni işlemci aldığını düşündükleri için öyle yazmışlar.

Şu parçaları kontrol etmeni öneririm:
1- RAM
2- PSU
3- Anakart

Bence en iyisi bir bilgisayarcıya gidip tüm parçaları onunla beraber tek tek denemeniz.
Bir arkadaşında benzer bir sistem varsa onu ödünç alıp onun parçalarıyla kendin de deneyebilirsin.

Vatan bu kadar ayrıntılı yardımcı olmaz. Oradan almış olsan bile olmaz garantiye gönderilir 😀

RAM belleğimi silgi ile sildim ve sonrasında 3. RAM slotuna taktım (1'e taktığımda olmamıştı) jumper ile BIOS sıfırlama BIOS pili çıkartma işlemlerini yaptım ve oldu. Bu işlemleri yaptığım zaman olmadığı da oluyordu benim bilgisayar biraz şansa kalıyor açıkçası :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı