Vatan Bilgisayar'dan İşletim Sistemi Almak

OEM lisans tek kurulumdur ve başka bilgisayara kuramazsiniz ancak kutulu lisans öyle değildir zaten fiyatlardan da bunu anlarsınız normalde Windows 10 home 499 TL kurulu ancak OEM lisans ise 60 yada 70 TL ye piyasa da vardır ancak dikkat etmek lazım daha önce serial kullanılmış mı?
Hocam sadece bu bilgisayara kuracağım zaten ama şimdi oldu da bir daha format attım diyelim yine kullanabilecek miyim ?

Zaten Windows 10 da komple imaj alma var format atsan da sıkıntı yok sistem ilk halini imajdan geri alabiliyorsun

Hocam sadece bu bilgisayara kuracağım zaten ama şimdi oldu da bir daha format attım diyelim yine kullanabilecek miyim ?
Evet, dediğim gibi sistemi tanıdığı için key bile istemeyecektir atarken formatı. Destek olarak da mesela kutulu aldın Windows'u arayıp başlat menüsü nerede diye bile sorabilirsin Microsoft'a. Key'i kaybettin bulmayı bilmiyorsun onu ara sor, direk bende var şu bilgisayarı aktifleştirin de. Bilmediğim uyarı aldın ara, mail at bu ne? diye sor. Her türlü destek sunuluyor.

OEM'de bu olmuyor ama o zamanda burası gibi forumlarda konu açarak sorununa çare bulabilirsin yani aradaki fiyat farkına değecek bir şey değil. Ne zaman bir uyarı aldın da "Microsoft'u arayayım onlara sorayım" dedin Allah aşkına?

Evet, dediğim gibi sistemi tanıdığı için key bile istemeyecektir atarken formatı. Destek olarak da mesela kutulu aldın Windows'u arayıp başlat menüsü nerede diye bile sorabilirsin Microsoft'a. Key'i kaybettin bulmayı bilmiyorsun onu ara sor, direk bende var şu bilgisayarı aktifleştirin de. Bilmediğim uyarı aldın ara, mail at bu ne? diye sor. Her türlü destek sunuluyor.

OEM'de bu olmuyor ama o zamanda burası gibi forumlarda konu açarak sorununa çare bulabilirsin yani aradaki fiyat farkına değecek bir şey değil. Ne zaman bir uyarı aldın da "Microsoft'u arayayım onlara sorayım" dedin Allah aşkına?
Katılıyorum. Bugün alayım öyleyse her şey için teşekkür ederim umarım bir hata yapmam.

"Umarım bir hata yapmam" sözüne ithafen söyledim, OEM almakla hata yapmazsın fakat Vatan'dan kutulu tercih etsen hata olurdu.
Pek hata diyemeyiz aslında, pahalı olurdu. Sonuçta yapımcının biçtiği fiyatı ödeyerek alıyorsun. Vatan'ın suçu değil pahalı olması o kadar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı