Vatan sağolsun saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle saçma bir konu olmamalı. Hemen kapatılmalı. Ayrıyeten, konu sahibi siyasete çekilmesin demiş. İlk kendisi girmiş.

Çanakkale Savaşları'nda sadece kayıtlara geçen 250 bin şehit var. Bir de kayıtlara geçmeyeni düşünün. Toplu mezarları düşünün. O sıcakta bir kuru ekmek, bulabilirse bir kap yemekle ve bitlenmiş bir vaziyette aylarca yapılan savaşı bir düşünün. Tamam, o savaşta o gençler, öğretmenler ölmeseydi şu an belki de günümüzde dünyaca tanınmış bilim insanları olacaklardı ama o anda korumaları gereken aileleri ve toprakları vardı. Onlar bunu seçti.

Esaret altında iken ne yapabilir bir insan? Boyunduruğu altında olduğun kişi kimse onun ağzından çıkan iki kelime ile hayatını yaşamak zorunda kalırsın. Türkler de bağımsızlığına düşkün bir ırk olduğu için hep bunun için savaştı.

Bir asker cephede teröristi öldürmek için canını feda etmeseydi belki de o ilçede başka bir saldırı olacaktı ve yüzlerce insan ölecekti. Yani bir askerin ölmesi de çok şey değiştirebilir diyorum. Ama ülkeyi kurtaramaz elbette.

Bu konu mutlaka siyasete bağlanır. Bataklığa girip de çamura batmamana imkan yok.

Vatansız yaşamaktansa ölürüm daha iyi.

İnsanların içindekileri bilmeden bir olay üzerine yazı yazman saçmalık. Sen o babanın içinde nasıl kıyametler koptuğunu bilebilir misin ki? Boş bir fikir üzerine temelsizce yazılmış yazı...
Boş bir fikir mi? Karşı bir fikir sunamadan yazımın boş olduğunu nereden çıkarttınız?
İnsanların yüz ifadeleri her şeyi açıklar merak etme. İçinde olanı da anlarsın yüz ifadesinden.

Vatanı korumak kutsaldır, başım gözüm üstüne fakat bizle alakası olmayan adamın ülkesine girip savaşırsan kusura bakma ama mantıklı bir açıklaması olmaz. Sen şimdi oraya girdin biliyoruz ki bu politikayla giderlerse yarın öbür gün başka devletlerde bize girecek. Bu politikayla kaçınılmaz son bu gibi duruyor, adamlar her gün Akdeniz'de tatbikatlar düzenliyor. Sınırlarımıza askerlerini konuşlandırıyorlar.

Gidelim, yapalım, edelimle olmuyor ki bu işler. Politika var, savaş var, insan hayatı var. 2003 öncesine bakın o zamanlar verdiğimiz şehit sayısı şu 15 yıldan azdır.

Ha birde burada şekil yapan insanlar var, hayatında silah tutmamış. Seferberlik ilan edilse saklanacak delik arayacak insanlar burada vatan, millet, Sakarya(!) diye atıp tutuyor ya...

Tek bir kişinin ölümü bir şey değiştirmiyor olabilir ama o bir kişiler birleşiyor binler, yüz binler oluyor vatan öyle kurtuluyor. Senin mantığına göre vida önemsiz bir parça. Vida olmazsa ama bina yapılmıyor.

"Sakın bir çiviyi küçümseme. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, komutan bir orduyu, ordu koca bir ülkeyi kurtarır." -Cengiz Han-

Çanakkale'ye, Bilecik'e, Sarıkamış'a ve sayısız vatan toprağına git ve oradaki "Sessiz yatanlara" sor bakalım: "Vatan, siz şehit olmasaydınız sağ olur muydu?" diye. Tamam mı delikanlı?
Ya ben anlatamıyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz. Ne yapıyorsunuz bu konu hakkında? "Vatan sağolsun" deyip 1 hafta sonra unutmuyor musunuz? Kimse 100 yıl önce ile kıyaslama yapmıyor zaten. Burada da gelip klavye artistliği yapmayın.

Emin ol ben de senin gibi vatanımı çok seviyorum. Şimdi senden çok seviyorum derdim ancak o zaman senin seviyene düşerim. Kimse kimseyle vatan sevgisi kıyaslamasın mantıksız polemiklere girmesin.
Benim yazdığım yazı bellidir.
Şuan savaşta değiliz ayrıca, tutupta Çanakkale gibi ulu bir savaşla kıyaslamaya kalkmasın kimse.

Evlattan önce vatan gelmez arkadaşım. Senin evladın olmamış ki konuşuyorsun. En azından empati bekliyordum o da yok malesef.

Bana boş duygu sömürüsü lafları yazma, mantıklı şeylerle gel. İki like aldın diye de kendinizi haklı sanmayın arkadaşlar. Doğru olan tek şey vardır, hiçbir canlı evladından çok sevemez hiçbir şeyi, sevmemelidir. Hem doğaya hem mantığa aykırıdır.

Ben demedim ki ülke savunulmasın, korunmasın. Benim yazdığım şey bellidir. Evladı ölen insanın o anda "vatan sağolsun" demesi kadar yapmacık bir şey yoktur.

Elbette ki vatan korunacak, elbette ki savaşlar olacak insanlık olduğu sürece.
Ben ailenin gözünden anlattım olayı, vatana çekmeyin hemen.

Kimse kimsenin vatan sevgisini sorgulayamaz. Yorum yapmadan önce yazılanı okuyun, milletin like atıpta gaza getirmesine gelmeyin.
Arkadaşlar konuyu açan arkadaşta aynı şekilde şu anki durumu yazmış.

Tutupta Çanakkale gibi destanlardan bahsetmenizin anlamı yok. Duygu sömürüsü yapıyorsunuz sabahtan beri.

Ülke savaş durumunda değilse bu devirde askere gidilmez. Hangi üst makamdan birinin çocuğu askere gidiyor bu devirde? Olan sana, bana, garibana oluyor. Siyasi oyunlara gelip can vermenin bir mantığı yok. Devlete bir şey olduğu yok, 30 40 yılda bitmeyen muhabbet bundan sonra da bitmez.

2 gün sonra bedelli yaptığında veya fikirlerin tam oturduğunda buradaki mesajlarını tekrar bir incele yazılımcı kardeş.

Ona buna sallayan bir insanın sözüyle yapılacak işler değil bunlar. Oturdukları yerden emir verip haydi savaşmaya haydi can vermeye... Allah Allah, sen önden git, çocuğunu önden gönder hele bir.

Bizim derdimiz bize yetmezmiş gibi bir de başka ülkelerin muhabbetleriyle uğraşıyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…