Vatan tavsiye sistemler alınır mı?

Bu fiyat aralığında öneriniz ne olur maksimum 50.000 TL.
Şuanlık bilmiyorum ama ürün vatanın elinden çıktıktan sonra asla ilgilenmiyorlar doğru düzgün hem ben yaşadım bunu hemde bi tanıdığım ve zaten vatan genelde daha kötü ürünü daha pahalıya satar. İtopya veya İncehesap tercih edilebilir. Ben olsam itopyayı tercih ederdim çünkü benzer şeyleri incehesaptanda yaşadım hepsi sistem alırken.

Hocam güzel sistem bence. Geçen gün bir arkadaş Sinerji'den sanırım 51Bin'e RTX 5070 Super almıştı. İşlemci de Ryzen 5 7500F.
İstersen onları da kovalayabilirsin.

Hocam gormemisim mesajini kusura bakma, INTEL I5 14400F - RTX 5070 - Z790 - 1TB M.2 SSD - 32GB DDR5 RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bu sisteme mi diyorsun iyi diye alma şansım var şimdi.

Arkadaşlar bu sistemi alıyorum sanırım ya kesin alma falan diyeniniz var mı? 46kya uyguna geldi bence. Gta 6yı falan sıkıntısız kaldırır herhalde değil mi?

Son düzenleme:
Hocam gormemisim mesajini kusura bakma, INTEL I5 14400F - RTX 5070 - Z790 - 1TB M.2 SSD - 32GB DDR5 RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bu sisteme mi diyorsun iyi diye alma şansım var şimdi.

Arkadaşlar bu sistemi alıyorum sanırım ya kesin alma falan diyeniniz var mı? 46kya uyguna geldi bence. Gta 6yı falan sıkıntısız kaldırır herhalde değil mi?
Hocam çok kafa karıstırmakta istemiyorum ama senin için ufak gezinti yaptım zaten sen de araştırmışsın. RX9070XT olan pc de güzel ve fiyatı da iyi acıkcası ryzen 5 7500f olan model. o da 51500. bütcene göre karar vermen daha munasip olur. performans istiyorsan 8-10% amd sistem daha performanslı çalısır düsünceme göre. arkadaslar da yanıtlayabilir tabii

Hocam çok kafa karıstırmakta istemiyorum ama senin için ufak gezinti yaptım zaten sen de araştırmışsın. RX 9070 XT olan PC de güzel ve fiyatı da iyi açıkçası Ryzen 5 7500F olan model. O da 51500. bütcene göre karar vermen daha munasip olur. Performans istiyorsan 8-10% AMD sistem daha performanslı çalısır düsünceme göre. Arkadaşlar da yanıtlayabilir tabii.

Hocam vallahi ne yalan soyleyim AMD'ye benim de icim ısınmıyor, niyeyse bir NVIDIA alasim var ki laptopumda da NVIDIA ekran karti var 1 kere hata almadim herhalde. Bir de okulla alakali falan dusuk ihtimal de bir şey yapacak olsam daha iyi performans verir NVIDIA. Hem de fiyati da pahali şu an ailem okey gibi. Islemci kismina kafam takıldı sadece yetersiz kalir mi diye. Onumuzdeki 3 4 senenin oyunlarini yuksek ayarlarda oynatır mı 1080pde vs. bir de bu işlemciye sogutucu ne lazim sogutucu seçili degil sanirim. Stok yeterli olur mu?

Hocam vallahi ne yalan soyleyim AMD'ye benim de icim ısınmıyor, niyeyse bir NVIDIA alasim var ki laptopumda da NVIDIA ekran karti var 1 kere hata almadim herhalde. Bir de okulla alakali falan dusuk ihtimal de bir şey yapacak olsam daha iyi performans verir NVIDIA. Hem de fiyati da pahali şu an ailem okey gibi. Islemci kismina kafam takıldı sadece yetersiz kalir mi diye. Onumuzdeki 3 4 senenin oyunlarini yuksek ayarlarda oynatır mı 1080pde vs. bir de bu işlemciye sogutucu ne lazim sogutucu seçili degil sanirim. Stok yeterli olur mu?
yani tercih tabiki içine sinen olmalı. ona asla lafım yok. işlemci konusunda şöyle düşünüyorum, eğer bir işlemci 65W üzerinde çalışıyorsa, ve sendeki gibi üst bir sistemde kullanılacaksa, kaliteli bir sıvı sogutma veya kaliteli bir kule sogutma bence gerekli. stok fan başlangıcta işini görse bile zamanla ısınmaya başlayacaktır işlemci, tavsiyem görsellik acısından da 360mm güzel bir sıvı sogutma

Yani tercih tabii ki içine sinen olmalı. Ona asla lafım yok. İşlemci konusunda şöyle düşünüyorum, eğer bir işlemci 65W üzerinde çalışıyorsa, ve sendeki gibi üst bir sistemde kullanılacaksa, kaliteli bir sıvı sogutma veya kaliteli bir kule sogutma bence gerekli. Stok fan başlangıcta işini görse bile zamanla ısınmaya başlayacaktır işlemci, tavsiyem görsellik acısından da 360mm güzel bir sıvı sogutma.

Hocam yani islemci yetersiz kalmaz degil mi oyle kotu bir işlemci değil. Bir de musaitseniz attigim linkten asagidaki sogutuculardan birini seçebilir misiniz? Sivi sogutucu hem biraz tuzlu hem de arastirmalarima gore 14400F için gereksizmis sanirim. Cooler Master veya Zalman sogutucular var. Ne tercih edersiniz ona gore alayim. 12 GB VRAM de uzun sure yeterli olur gibime geliyor ozellikle DLSS ile.

Arkadaşlar sistemi alacağım işlemciye fotograftaki sogutuculardan hangisi uygun olur? Daha iyileri de vardir fakat monte isleminden anlamadigim icin sıkıntı çıkmasın diye buradan seçiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250516_124159_Chrome.jpg
    Screenshot_20250516_124159_Chrome.jpg
    70,1 KB · Görüntüleme: 30
Hocam yani islemci yetersiz kalmaz degil mi oyle kotu bir işlemci değil. Bir de musaitseniz attigim linkten asagidaki sogutuculardan birini seçebilir misiniz? Sivi sogutucu hem biraz tuzlu hem de arastirmalarima gore 14400F için gereksizmis sanirim. Cooler Master veya Zalman sogutucular var. Ne tercih edersiniz ona gore alayim. 12 GB VRAM de uzun sure yeterli olur gibime geliyor ozellikle DLSS ile.

Arkadaşlar sistemi alacağım işlemciye fotograftaki sogutuculardan hangisi uygun olur? Daha iyileri de vardir fakat monte isleminden anlamadigim icin sıkıntı çıkmasın diye buradan seçiyorum.
hocam i5 14400f alacaksanız kesin, 65W güç tüketiyor. bende de i5 11400f var o da 65W. 240mm sıvı sogutma kullanıyorum. bana sorarsanız, minimum 240mm Corsair vb. iyi bir marka sıvı sogutma almanız. hem şık, hem sonrasında eğer kasayı satacak olursanız da insanlar sıvı sogutmayı daha cok tercih ediyor

Hocam i5 14400F alacaksanız kesin, 65W güç tüketiyor. Bende de i5 11400F var o da 65W. 240mm sıvı sogutma kullanıyorum. Bana sorarsanız, minimum 240mm Corsair vb. iyi bir marka sıvı sogutma almanız. Hem şık, hem sonrasında eğer kasayı satacak olursanız da insanlar sıvı sogutmayı daha cok tercih ediyor.

O kadar bütçem yok maalesef Cooler Master modelini alacağım.

Aldım arkadaşlar hepinize teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam merhaba bende INTEL I5 14400F - Z790M - RTX 5070 - 1TB M.2 SSD - 32GB DDR5 RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bu sistemi almayı düşünüyorum da aynısı zaten galiba nasıl memnun musunuz bir de FPS değerli nasıldır FPS oyunlarında.

Hocam ben aldim, gayet memnunum. Dikkat etmeniz gerekenler kasada egzoz fani yok, egzoz fani almaniz gerekiyor fiyati 300-500TL arasinda degismekte. Ben Arctic bionix 120mm fan aldim. FPS oyunu daha kurmadim, daha cok hikayeli ve AAA oyunlar oynuyorum ben, The Last of Us Part 1'de DLSS kapali, Ray Tracing acik 100-120FPS oynuyorum. Sicaklik degerlerinde de Ankara'da yasiyorum şu an 28-32 derece arasinda hava, en fazla CPU-GPU'da 70 gordum onlar da 20-30 saniyelik, cogunlukla 60-65 derece arasinda degisiyor. Cyberpunk'ta da DLSS quality Frame Gen 2X yaparsam onda da 120 civari aliyorum. Cogunlukla FPS oyunlari oynuyorsaniz AMD islemci almak daha iyi bir secenek olabilir fakat bu islemcinin de CS2'de 300FPS altina dusecegini pek zannetmiyorum. Fazlasina da gerek var mi tartisilir? Rust oyuncusuysaniz X3D islemci cok daha iyi olur fakat bu durumda da ekran kartindan kismak gerekebilir. Vatan da gayet guzel kablolamis hicbir sikintiyla karsilasmadim.

Eklemeyi unutmusum ben aldigimda 46500 civariydi sistem, fiyati da dusmus. Bir de sogutucu almaniz sart stok sogutucu yetersiz olur. Ben ozellestirmelerden cooler master hyper 212 modelini aldim montaj bilmedigim icin. Montaj yapabilirim derseniz thermalright peerless assassin fani var o daha iyi bir secim olur.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-06-08 saat 11.25.00_674ef46b.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-06-08 saat 11.25.00_674ef46b.jpg
    78,1 KB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Görsel 2025-06-08 saat 11.25.00_858581f1.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-06-08 saat 11.25.00_858581f1.jpg
    112,3 KB · Görüntüleme: 23

Technopat Haberler

Geri
Yukarı